Aktív témák
-
Szpisti
addikt
Császtok!
Egy haveromnak raktam össze egy gépet, ezen holmikból:
E8400
4870 512MB
2*1GB Geil DDR3 1333
500GB HDD
DVD-RW
Wifi kártyaA régi FSP ATX400-PNF maradt a gépben, ami elégnek is bizonyul, mivel a konektorból játékok alatt max.180 Wattot vesz fel. (van fogyasztásmérőm)
Viszont mikor a videokari terhelést kap, a táp érdekes vékony, inkább zizegő mint sípoló hangot ad ki. Vajon ez mitől lehet? Rossz már a táp, vagy mégiscsak kevés lenne a gépnek? -
Szpisti
addikt
Igen! De azt tudnod kell, hogy 10-ért el tudtam passzolni a másfél éves 400-as FSP-t egy madárnak és 12-ért vettem meg a féléves 550-es Csifteket egy másik madártól... Amúgy a két darab 6pines vga csati (mivel SLI-be van két 88GT) és a 8pines cpu csati miatt cseréltem, mivel ezek a PNF-ről hiányoztak és rühellem a sok átalakítót, nomeg a három 12V-os ág miatt is, a PNF-en csak kettő van, igaz, hogy összbe csak 12W a különbség, de biztos ami ziher...
A számolást meg nekem nem kell bemutatni, (ha nekem szántad) csak a kedves aggódó fórumtársaknak szántam, mielőtt ijedeznek fölöslegesen... -
Szpisti
addikt
Nézd meg a konfigomat.
Ez a rendszer konnektornál mérve, monitorral együtt teljes terhelésen 380-390Watt... (Digitális mérővel)
Egy Chieftec GPS550AB-A van benne, de csak a SLI miatt tettem bele (a 3db 12v-os ág miatt...), elötte egy FSP 400PNF volt benne, az is elég volt addig... De egy darabig ment azzal a táppal is mindenféle átalakítókkal, igaz tuning nélkül... -
Szpisti
addikt
Valószínűleg a rendszered alapon annyit fogyaszt, hogy azon a határon (hőmérsékleten) tartja a tápot, ahol pont magasabb fordulatra kapcsol a ventije, és viszonylag hamar lehűti, és visszább is kapcsol, de aztán kezdődik elölről...
Nincs baja, az ilyen...[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
válasz piadex2 #30025 üzenetére
Nekem két 8800GT-t egy phenommal elvitt az FSP400PNF-em anno, úgyhogy nem kell aggódni... Amúgy a Giga táp is FSP belül, esetleg a csatlakozók száma tér el...
(bundás): hagyjuk most azt a ventit, még várok vele... Amúgy ismerem Nyugdíjast, de egy ideje felfüggesztette tevékenységét...
-
Szpisti
addikt
Szevasztok!
Rakott már valaki Chieftec tápba a gyári 120*120*25-ös venti helyett egy 38mm vastagot?
Elfér vajon?
Mert a Chieftec GPS-550AB-A tápomban lévő gyári Yate Loon elkezdett hangoskodni, és ki akarom cserélni, de akkor mindjárt egy jobbra, halkabbra szeretném... Ilyen téren elég kicsi a választék, mivel 88CFM a légszállítása... Egy SilenX Fan Ixtrema Pro IXP-76-18 ventit néztem ki, mivel ez 90CFM-es és csak 19dB, csakhogy 38mm vastag...
Valakinek esetleg volt már ilyen esete? -
Szpisti
addikt
Ez a táp szerintetek menne egy szünetmentessel?
Chieftec GPS-550AB
A szünetmentesem nem igazi szinuszhullámot generál, ezért kérdem... -
Szpisti
addikt
válasz venember83 #24676 üzenetére
Annyi pénzt nem szánok tápra... Akkor egyenlőre marad, majd ha gond lesz kiveszem az egyik karit, azt gyűjtögetésbe fogok...
-
Szpisti
addikt
válasz venember83 #24674 üzenetére
Köszi, tulajdonképpen két sima 8800GT karit akarok SLI-ba tenni, amiatt gondolkodom egy nagyobb tápegység vételén, de ahogy nézegetem a technikai adatokat, a mostani 400-as FSP-m (ATX-400PNF) lepipálja még a 600W-os tápokat is, legalábbis a 12V-os szálon leadható áramerősségben...
Az én FPS-ben 18A+18A a két 12V-os szál, de jópár tápot néztem úgy 600W-ig ahol 14-15A-nál több nem nagyon van...
Érdemes egyáltalán nagyobb tápot vennem? Nem bírná el ez az FSP két 8800GT-t? -
Szpisti
addikt
Császtok!
Kéne egy kis segítség:
Ezzel a táppal mi a helyzet?
Nyugodt szívvel megvehetem?
Aktív témák
- Vertical Graphics Card Holder Kit V3 / CoolerMaster
- 3x Lian Li ST120 fehér ventilátor + ARGB kábel, PWM elosztó!
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!