Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz driver18 #9008 üzenetére
Ha tényleg "csak" erre kell, akkor legjobban szerintem egy WP-s Nokia Lumia 610-zel jársz: szép, karcálló üveg, nagyon hosszú akkuidő, WiFi-s internetmegosztás, ingyenes és profi navigációs programok, magyar nyelven gyárilag.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz gaben1117 #7696 üzenetére
Ha az első kritériumról lemondanál, és egy WP-s Lumia 610-et vennél, akkor az akkuidővel, és a probléma nélküli, stabil WiFi-hotspottal nem lenne gondod. Nem túl nagy az akksija, de nagyon takarékosan bánik vele.
Most már az ára is nagyon baráti: függetlenül 39-45 ezerért beszerezhető. Sajnos a 7.8 szoftverfrissítésre még legalább egy hónapot várni kell...Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz baly2u2000 #7546 üzenetére
A Lumia 610 minőségében fényévekkel veri a Blade III-at. Azon a 6 ezer forinton szerintem nem múlhat...
Szép, kicsi, nagyon jó kézbe fogni, több napot képes elmenni egy töltéssel, tűrhető fényképezőgép és KITŰNŐ offline navigáció alapból. "Nőiesebb" színben is kapható.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz morschergabe #7470 üzenetére
Én kézbefogtam (többek között) a Blade3-at is mielőtt megvettem első okostelómat, de annyira hitványnak tűnt minden szempontból, hogy inkább - majdnem ugyanannyiért - A Lumia 610-et vállaltam be. Amire nekem kell, arra tökéletes a gyenge hardverével is. Maga a WP meg azonnal megfogott.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz TOTAL LOKI #7450 üzenetére
Más: ha számhordozol a Telenorhoz, KÉRJED a 10 eFT értékű Spar vásárlási utalványt. Lehet, megpróbálják elsummantani, nálam legalábbis bepróbálkoztak. Pofára ejtettem őket, mert vittem magammal a kinyomtatott weboldalt...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hehe... A Lumia 610 Mozaik S-ben még mindig kétszer annyi (és 1,5x annyi a havidíja is), mint a Telenornál vettem december legelején.... Smarttarifa2-vel (havi 3190)... (18,5k volt a készülék, sőt 10 ezer forint vásárlási utalványt is kaptam bónuszba a számhordozásért, szóval valójában 8,5k volt a készülék...)
szerk: Sajnos most már ott is drágább lett, bár a számhordozásos akciójuk még jelenleg is él.
Na jó, az adatforgalom az a duplája az enyémnek. Ha "pont olyan" csomagot választok (Mozaik XS), akkor viszont 40.824 / boltban 45.360 a telefon. Szóval így is pofátlanul drágák....[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz morschergabe #7336 üzenetére
Telenornál most éppen van Lumia 710 is, bár nem túl olcsón. Csak a webáruházukban. Az erősebb, és a RAM is a duplája a 610-ének. Mondjuk lényegesen csúnyább...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Greentea #7246 üzenetére
Ez pedig nem megy, de amit én linkeltem párral feljebb, az igen...... érdekes.
(#7248) szabonagyur: van pár alkalmazás, ami a kevés RAM miatt nem megy 610-en (Angry birds, Skype, ilyesmi) Amúgy meg egy tök jó telefon.
610-est előfizuval (gondolom, hogy mobilnet úgy is kelleni fog, anélkül sz*rt sem ér egy okostelefon) a Telenornál jó áron tudsz venni, bár Karácsony előtt még olcsóbb volt... 710 nincs náluk sajnos. Az lényegesen erősebb hardverű készülék, viszont csúnyább...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Jó, akkor nem tudom, mi megy a Lumia 610-emen, de PhTV biztosan. Fél órája ellenőriztem. Flash meg tuti nem megy. Egész konkrétan ezt a videót néztem meg (ami ott középtájt van)
Esetleg trükköznek a rendszergazdák, és mobilról más platformon játssza le?![ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Jó a kérdés, de a válasz is az lesz:
- első napokban végig b*szogattam, ismerkedtem vele: 1,5-2 nap körül (2-3 feltöltés után ez észrevehetően javult)
- jelenleg: napi 4-5 db pár perces telefonálás, napi 4-5 alkalommal, alkalmanként 5-10 perces netezés (facebook, stb) mellett úgy 5-6 (!!!) napot szokott töltés nélkül elviselni. (zenét nem hallgatok, filmet sem szoktam nézni rajta) Szerintem nem rossz!(#7230) DS39: mivel 2 hónapon belül jön mindegyikre a 7.8, így a BT-fileküldés nagyon hamar meg fog oldódni (bár én speciel el vagyok a Zune-val, mag a Skydrive-val is)
Nem az olcsó WP-s telókra, hanem magára a WP-rendszer (vásárlás előtti) részletes megismerésére szerettem volna rábeszélni, az "olcsó-WP-s " telefont csak saját példaként írtam le.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
A kérdező a - függetlenül - legfeljebb 50-60 ezres kategóriában keresgélt, én másfél hónapja ebben az ársávban (azaz ami havi legfeljebb 3-4000Ft-os, de "komolyabb" adatforgalmat is tartalmazó díjcsomagban a szolgáltatótól 15-25 ezerért elhozható) kerestem első okostelefonomat. Hetekig bújtam a fórumokat, elmentem mindhárom szolgáltatóhoz kisvárosunkban, és végig tapperoltam a számításba jöhető összes készüléket. Ezek az olcsó okostelók leginkább:
- vagy sz*r anyagokból, pocsékul vannak összerakva (nyekereg, stb.);
- vagy karcolódós "plexi" az előlapja;
- vagy egyszerűen ronda és kényelmetlen kézbe fogni;
- vagy elfogadhatatlanul alacsony a kijelző felbontása netezéshez (800x480 a minimum, ugye...);
- vagy autofókusz nélküli, használhatatlan minőségű kamerával vannak megverve;
- vagy akadós, darabos a működésük (gyenge hardveren régi Android);
- vagy fél nap alatt megeszik az akksijukat;
- vagy egyszerűen a fórumok szerint csak "barkácsolással" lehet "megfelelő" színvonalra hozni.A "végső döntés előtti" listám 4 készülékre korlátozódott, 2 WP-s, 2 androidos:
- Lumia 710 (elfogyott, mire vettem volna.... )
- Lumia 610 (a csekély ram ellenére nálam ez lett a befutó: kicsi, szép, nagyon jó kézbe venni, Gorilla Glass üveg, kitűnő GPS és offline navigáció, hosszú akkuidő, a WP valami bámulatosan smooth még ezen is!
- Blade III (Snassz az egész, nem jó kézbe fogni, kicsit túl nagy, ez is akadozik egy kicsit, pocsék fényképek)
- Experia Sola (lassú, akadozik rajta minden)A WP-rendszerbe szabályosan beleszerettem, szerintem az Android olcsó készüléken nagyon vacak tud lenni. Szerintem egy kicsit erősebb WP-t kellene venni ebben az ársávban, például a 800-ast.
Továbbra is Flame OFF!Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem viccnek szántam: ha egyáltalán felmerült a kérdezőben a WP mint rendszer, akkor valószínűleg elég széles látókörű ahhoz, hogy a "számháborún" és az androidos "barkácsszakkör" buktatóinál tovább lásson. Ha nincs pénze iPhone-ra, akkor miért ne nézhetne körül a WP-k háza táján is? Minden, a való életben szükséges alkalmazás megtalálható arra a platformra is, és ráadásul a legtöbb dolog jóval simábban, gördülékenyebben működik, az esetleg "szerényebb" hardver ellenére is. Flame OFF!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz dorika87 #7131 üzenetére
Ha nem idegenkedsz tőle teljesen, nézz szét a Windowsos Nokia Lumiák között is. Érdemes utána olvasgatni, sokan beleszerettünk abba a rendszerbe.
(#7133) dorika87: Sajnos Wp8 a 7.5-ösökre valóban nem rakható, viszont most jön ki rájuk a 7.8, ami már elég jónak tűnik. Ha nem szeretsz a telefonnal "barkácsolni", és jó áron szeretnél egy kellemes kis telefont, azért például a Lumia 610 sem éppen rossz készülék.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz fpatrik17 #6947 üzenetére
Szabadulj meg a Vodától. Ha Telenorhoz hordozod a számodat számlás csomagra, az ingyenességen felül még 10.000,- forint Spar vásárlási utalványt is kapsz. Vodás ember sikeres amúgy sem lehet...
szerk: valóban így működik a dolog, én december elején így lettem dominó-kártyásból Telenor előfizetéses. Ráadásul vannak elég jó díjcsomagjaik is, a havi 3190,- ft-os, teljesen lebeszélhető Smarttarifa2-ben még havi 250MB adatforgalom is van. Túlfizetés nincs, a havi kvóta elérésekor csak lassítják.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Optika01 #6830 üzenetére
Abból a szempontból a Sony-t venném, hogy a fórumok alapján jobb a hangminősége, és mivel "jobb" márka, ha meg akarsz majd válni tőle, valószínűleg jobb áron el fog kelni. Ez is lehet szempont...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Tibicsucsu #6781 üzenetére
Ha tényleg arra kell, amire írod, akkor az androidon kívüli (WP-s) telefonokat is érdemes megnézni: ennyiért Lumia 610-et, 710-et kaphatsz függetlenül.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ha nem idegenkedsz az Androidtól eltérő rendszerektől, akkor nézd meg mondjuk a WP-rendszerű Nokia Lumia 610-et. Nagyon szép, nem túl nagy, elfogadható fényképezőgép, kellemes használni. 50 ezer körül beszerezhető függetlenül is.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy picit többért a Nokia Lumia 610. Nagyon klassz kis készülék, jó két hete vettem magamnak, első okostelefonként.
Mondjuk pont a Vodafon piszok drágán méri, mindenütt másholsokkal olcsóbb. (még függetlenül is)
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz maestro87 #5837 üzenetére
Ha te doc-fájlokat akarsz kezelni, meg rendszeresen olvasgatni, akkor az überolcsó androidos telókat - a kijelző felbontása miatt - nyugodtan elfelejtheted szerintem. Nézz megfeleő felbontásút, (pl.480x800), onnantól már csak ízlés és pénztárca kérdése.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz chosa91 #5830 üzenetére
Én szolgáltatónál vettem előfizuval, de eddig itt találtam függetlent legolcsóbban. Nem ismerem amúgy a céget. Ja, itt még olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
OFF, de szerintem nem a készülékek drágák, hanem egyszerűen keveset keresünk (legalábbis a többség). Én is, sajnos. Az ember legfeljebb úgy tud olcsó(bba)n vásárolni, hogy - ismerve saját telefonálási szokásait - aláír két év rabszolgaságot valamelyik szolgáltatónál, egy neki megfelelő számlás díjcsomagot kiválasztva. Én kénytelen voltam ezt tenni, másképpen nem tellett volna új készülékre, de ha minden rendben megy, nem veszítek, hanem nyerek vele. Eddig kártyás voltam, tudom, hogy mennyit dumálok egy átlag hónapban, annak megfelelő összegű csomagot választottam. Így már nem biztos, hogy rosszul jövök ki a dologból, ráadásul az "akciós" számhordozáson is vissza kaptam valamennyit. 18,5k-t fizettem így egy - nekem nagyon tetsző - Lumia 610-ért. Általában 2-3 évig szoktam egy készüléket használni, így mire újat szeretnék, addigra megint "szabad" leszek.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem az igényeid nagyok, hanem a pénztárcád lapos. Vagy legalábbis nincs meg az összhangja az igényeiddel...
Ha "gombokért" adnának csúcstechnikát, akkor ki venné meg a 150-250 ezres készülékeket?[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ráadásul Smarttarifa2-ben 10 ezer forinttal olcsóbban is adják a készüléket, mit Klasszik2-ben.
Alul a táblázatban, 2 év tarifahűség vállalásával.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én mondjuk ronda, szakállas, öreg férfi vagyok, de első okostelóként nem akartam elmerülni az Android nevű "barkácsszakkör" rejtelmeiben... Eddig maximálisan elégedett vagyok vele.
(#5692) fpatrik17: Miért a Klasszik 2? Abban nincs adatforgalom, ha jól tévedek, és nem is igen olcsóbb... A Blade III járt az én kezemben is, igaz hogy nem nagy az én mancsom sem, de az egy ronda kidolgozatlan, túlméretes valaminek tűnt a 610-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz fpatrik17 #5688 üzenetére
Feltétlenül ragaszkodsz az Androidhoz? Nokia Lumia 610 WP7.5-tel Telenornál nem drága, és nagyon szép.
Kijelző 800x480, akksi sokat bír, offline GPS, kitűnő és ingyenes térképekkel. "Összekarcolhatatlan" Gorilla Glass üveglappal.
Smarttarifa 2-ben (havi 3190,- teljesen lebeszélhatő, havi 250MB adatforgalom is van benne) 19.000,- pénz. Jár még mellé ajándékba egy 5000,- forintos Spar utalvány is...
Én 2 hete vettem ebben a konstrukcióban.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
"Legszebb" képe az AMOLED kijelzőknek van, de például én nagyon meg vagyok elégedve a pár napja vett WP-s Nokia Lumia 610 sima TFT kijelzőjével is, olvashatóság szempontjából. Inkább a nagyobb képernyőfelbontás döntsön szerintem.
szerk: a túl kontrasztos kijelzőt egyáltalán nem biztos, hogy jó olvasni, bár a képek meg azon mutatnak legjobban. Menj el egy boltba, és nézegesd végig őket, ez a leginkább célravezető módszer.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz TRUMBLE #5339 üzenetére
Ha nem idegenkedsz az Android helyett a WP-től, akkor próbáld ki a Nokia Lumia 610-et. Az összes többi kritériumodnak megfelel, bár függetlenül máshol olcsóbban is meg tudod venni. Én hétfőn vettem az enyémet a telenornál akcióban (előfizuval), és piszokul meg vagyok vele elégedve. Az akkuja is jóval tovább bírja, mint az androidosoké.. (2 napja volt töltve, és még van benne 9% - pedig most ismerkedek vele)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz jooker82 #5335 üzenetére
Ismerősömet érdekelné, de ő sem talált most semmi konkrétumot. Én hétfőn "köteleztem el magam" a konkurenciánál, egy Windowsos Lumia 610-et vettem a Telenornál, akcióban. Nekem az android "túl sok"...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz jooker82 #5330 üzenetére
T-nél "jelenleg nem kapható", a többi szolgáltató meg nem forgalmazza. Kiskerben meg nem találtam guglival...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Tomi0703 #5230 üzenetére
A Telenornál a ZTE Blade III Smarttarifa 2 csomagban (havi 3190 Ft, és 250MB mobilnet is van benne) 9.404,- forint, és ,ég egy 5000 forintos Spar vásárlási utalványt is adnak hozzá. (állítsd át a tarifát, úgy látod az aktuálisa árat) Az annyiért nem rossz!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz edward2 #5071 üzenetére
A windowsos telóba? Ne már! A legjobb dolog, ami létezik a világon: nincs annyi felesleges stuff hozzá, mint egy androidoshoz, de nem is barkácsszakkör, hanem minden mindig működik, napi háromszori újraindítás nélkül is... (Tegnap reggel óta lettem WP-s.)
-
Bogyó bá'
nagyúr
Döbbenetesek a vodás készülékárak - szemezgessél belőle!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #4958 üzenetére
Megvettem a Lumia 610-et, eddig nagyon tetszik!
Két nap múlva a számhordozás is megtörténik, ha minden igaz. Tele vagyok Spar-os utalványokkal... ...mehetek bevásárolni!szerk: már egy tonna egészen jól használható ingyenes appot töltöttem le : időkép, Acrobat reader, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz batai15 #4960 üzenetére
710 nincs a Telenornál egyáltalán (de amúgy minden készülék ára náluk a legjobb előfizetéssel, plusz még most a vásárlási utalványos akciók), Lumia 800 van, de ugyanazzal a díjcsomaggal az már közel 50k lenne. Annyi pénzem meg nincs. Az Omniától csak a 4 GB memória (2,6 GB szabad) miatt félek, ha felteszek egy naviprogramot, akkor már fotózni sem tudok vele, mert nincs SD-kártyahely benne.
Xperia Sola Smarttarifa 2-ben már 33240,- forint. Nézzem meg azt is?
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Segítséget kérnék - a flame-keltés szándéka nélkül:
Életem első okostelefonját szeretném megvenni holnap, előfizetéssel, de viszonylag emészthető árú díjcsomagban, ráadásul számhordozással. A készülékre 20-30 ezer forintot tudok szánni, a 2 évre vállalt havi 3000-3200 ft körüli dijcsomaggal (ebben 250MB net is van).
Ad 1.:A Telenornál találtam jó akciót, mi erről a véleményetek: ha számhordozással átviszem a mostani (kártyás) T-mobilos számomat Telenor előfizetésesre, akkor ajándékba adnak 10eFT értékű SPAR vásárlási utalványt.
Ad 2.: A kinézett összeghatárban, (még egy 5000,- forintos SPAR vásárlási utalvánnyal ) 3 készüléket találtam, ami nekem szimpatikus az alábbi szempontok alapján:
- "márkás" legyen, ha lehet, akkor WP7.5 oprendszerrel (ilyen már volt a kezemben, és piszkosul tetszett), de ha mégis Android, akkor ne a szokott skinekkel.
- Mindenképpen nagy felbontású legyen a kijelzője. Ilyen 320x240 meg 320x480 nem jöhet számításba, mert netezni és olvasni szeretnék főleg rajta. Játszani nem játszom, Skype-ot sem használok...A Microsoft Office-t azt viszont sokat használnám!
- A navigációt nagyon szeretném rendszeresen használni is, így az OFFLINE megoldások és a gyárilag telepített térképszoftverek sokat nyomnak a latba nálam.
- Nem óhajtok ROM-ot hekkelni, warezkodni, a gépet "hegesztgetni", így az Android nálam nem annyira előny, mint inkább hátrány.
- Minél többet bírjon egy töltéssel. (2 nap az elvárás...)
Szóval a 3 készülék:
- A legolcsóbb, és talán leginkább igényeim szerinti: Nokia Lumia 610, Smarttarifa2-ben 18905,-ért: OFFLINE GPS térképekkel, 8GB memória, tűrhető fotók, nés szerintem szép is.
- Drágább verzió: Samsung Omnia M, Smarttarifa2-ben 28405,- Ft: kicsit jellegtelen külső, 4 GB (nem bővithető) memória, de talán legszebb fotók, és hát a gyönyörű AMOLED kijelző. Sajnos egy navigációs progi csak korlátozottan fér a memóriájába....
- Az egyetlen - megfizethető - Androidos, ami tetszik is: Sony Experia J, Smarttarifa2-ben szintén 28405-ért: ez a legszebb, de a legvacakabb fotókat csinálja sajnos. Navija szigorúan online, viszont messze ez a legszebb kivitelű. Gyári skinje is nagyon szép, nem az alap Androidos. Zenehallgatásra a három közül ez a legjobb (tesztek alapján9.Ti melyiket vennétek, és miért éppen azt?
Néztem olcsóbb Androidost is, de abból nem nézem ki, hogy kibírja azt a 2 évet, amig a hűségszerződésem él... ZTE BLADE III : baromi hitványnak tűnik, túl nagy is, akkuját egy nap alatt megeszi, stb. Szóval szívem szerint Windowsost vennék... Drága androidosra nem tellik, az olcsók meg nem kellenek.
kieg: amúgyis a Sparba járunk vásárolni, nekem az összesen 15 ezer forintnyi utalvány az tiszta talált pénz!
Minden segítséget, információt köszönök előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest