Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64451) tothjozsi96 válasza Cs1csó (#64450) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Értem!

Nézegetem a Kaspersky Antivirus változatát, ez gyakorlatilag egy fizetős Free?
A táblázat szerint semmivel se tud többet, mint a Free.

(#64452) Dévacsen


Dévacsen
senior tag

Súlyos hiba az Avast vírusirtóban

[ Szerkesztve ]

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#64453) Cs1csó válasza Dévacsen (#64452) üzenetére


Cs1csó
félisten

Huncutok ott az Avast-nál.

(#64454) Dévacsen


Dévacsen
senior tag

Tanulságos statisztikai adat..Így védekezz a windowsos sérülékenységek ellen

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#64455) Semplar válasza Dévacsen (#64454) üzenetére


Semplar
őstag

„Robert O'Callahan - és az általa hivatkozott másik kutató, a Google Chrome biztonsági csapatánál dolgozó Justin Schuh - állítása szerint az antivírusok programozói rendszeresen nem követik a legjobb biztonsági praktikákat. Ebből fakadóan a vírusirtók által a futó alkalmazások folyamataiba injektált, magas jogosultsággal futó kódjaik rendszeresen súlyos biztonsági réseket nyitnak az alkalmazásokban, időnként konkrétan tönkreteszik azok beépített védelmei vonalait, instabilitást és teljesítménybeli problémákat okozhatnak, továbbá akadályokat gördíthetnek az újabb biztonsági fejlesztések implementációja elé."

Ezért ragadtam le a "gyári" MS védelemnél. :)

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#64456) Dévacsen válasza Semplar (#64455) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Igen,értelek,kérdés vajon a cikk óta változtattak e a hozzáállásukon a cégek,bár a fentebbi avast cikk,nem igazolja..itt is azt tudom írni mint a kaspersky esetében,ha a felhasználók nem helyezik a gyártókat nyomás alá azzal hogy elfordulnak tőlük,amíg normális terméket nem tesznek le,nincsenek rákényszerítve hogy oda tegyék magukat,viszik a terméket mint a cukrot,ha bugos akkor is,hát akkor jó így is, gondolhatják magukban.Elfelejtettem mit akartam... :D no mindegy.

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#64457) Semplar válasza Dévacsen (#64456) üzenetére


Semplar
őstag

Hát igen, ha saját oprendszerre kéne védelmet kreálniuk, biztos több energiát ölnének bele. :)

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#64458) Szellem. válasza Semplar (#64455) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Abszolút igaz az állítás. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a régóta használt kedvenc termékem a Kaspersky mennyire durván eszi bele magát a rendszerbe és mindezzel mennyi gondot okoz!

(#64459) Szellem. válasza Dévacsen (#64456) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Sajnos az a helyzet, hogy ahogy írod, tényleg csak bojkottal lehetne megoldani azt, hogy egy terméket, illetve annak a gyártóját rákényszerítsük arra, hogy egy normális programot összerakjon.
Ahogy feljebb írtam, nekem nagyon meggyűlt a bajom a Kasperskyvel. Régóta használom, a megszokás hatalmában voltam, de annak ellenére, hogy többször írtam, hogy elköszönök tőle, most végre megtettem.
A Kaspersky a legdurvább módon eszi bele magát a rendszerbe. Rátelepül a hálózati kártyára, a videókértya driverre, a hangkártyadriverre, stb., és még a fene tudja mibe eszi bele magát. Amiket egyébként nem értek, de durva. Konkrétan amióta megjelent az új COD MW, azóta amikor kijön egy új frissítése, vagy az nvidia driver újabb változata, használhatatlan lesz, vagy problémás a játék. Hiába tettem kivételekbe, hiába csináltam meg bármit is, mindig volt probléma. Hiába van teljes képernyős azaz játéküzemmódja, játék közben nekilátott magát frissíteni rendszeresen, közben meg a pingem ment fel, stb. Leszedtem egy hét erejéig a KIS-t, és semmi gondom nem volt. Közben jött új frissítés a játékhoz, meg új driver, de nem volt gondom. Sem internet sebességbeli gondom, ami minden esetben előfordult.
Durva amit csinálnak, és évek óta ugyan azt a szart adják ki. Nulla fejlesztés, rendszeresen ugyan azok a bugok. Annyit még, hogy kipróbáltam a 2021-es RC-t azaz a kiadás előtti változatot és siralmas. Azt hittem, hogy a 2020-as verziók a termék legalja, de a 2021-es ezt csillagászati szinten fogja űberelni olyan szar lett, lesz.

Így, visszaálltam a szeretett termékemre, amit jelenleg úgy néz ki rendbe rakták:

Nincsenek játék anomáliák, nem fogja a gépet semmilyen szinten, stb.
Régen nagyon szerettem és 2 évig használtam, de volt egy időszak, amikor a viselkedés elemzője blokkolta a Black Ops 3-at, meg egy-két gémet. Most megszűnt és rendbe rakták.
Nincs system impact, nincs probléma. Amíg így marad, addig használatban lesz.

[ Szerkesztve ]

(#64460) Dumi86 válasza Szellem. (#64459) üzenetére


Dumi86
senior tag

Hasonló okok miatt váltam meg én is Kasperskytől(Free) :U Így hogy van SSD-m végre,megpróbáltam most a gyári Defendert(azt írták itt több helyen hogy ssd-vel nincs gond vele).

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#64461) Szellem. válasza Dumi86 (#64460) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Szomorú ezt olvasni, de megértelek. Tudom, hogy Te is szereted a Kasperskyt, de Te is mindig belefutsz olyan problémákba amik a használat rovására mennek. Ennek így nincs értelme. :W
Azóta mióta váltottam, pattogósak a weboldalak, nincs pint, meg sebességprobléma, nem fagy be a weboldal, nem kell újratöltenem, stb.

[ Szerkesztve ]

(#64462) #96969728


#96969728
törölt tag

Amikor rosszindulatúnak minősítették a Kaspersky termékeket, valószínűleg a hardverre is gondoltak, hiszen nem mindenkinek van pénze cserélgetni akár az USB-s eszközöket, amikkel hát őszintén szólva eléggé furcsán bánik. A tűzfalát agyon dicsérték, holott a portokat sem rejti, amit egy alap tűzfal, még a Windowsé is megtesz. Egy halom felesleges modul van benne, ami csak lassít és Windows 10 rendszeren leegyszerűsítve: használhatatlan.

(#64463) Dévacsen válasza Szellem. (#64459) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Végül is nagy baj nincs,ha az ember szereti és bízik a kaspyban,aminek védelmi stb.. képességei(hibái ellenére) vitathatatlanok,akkor ott a rescue cd, időnként lefuttatja az ember ha ez megnyugvást jelent,és így lehet élvezni a program előnyeit,a hátrányai nélkül.Nekem is ki van írva pendrive ra,mikor linuxot használtam, havonta lefuttattam biztos ami biztos alapon,ugyanis a kaspynak a linux kártevők felismerési aránya is kiemelkedő 99-100% os.

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#64464) #96969728


#96969728
törölt tag

Ide kapcsolódik még az is, hogy a 2020-as verzióktól a Kaspersky-kapcsolatok titkosítottak, ugyanakkor a felhasználót teljesen átláthatóvá teszi. Nem furcsa ez kicsit?

(#64465) Dévacsen válasza #96969728 (#64462) üzenetére


Dévacsen
senior tag

A tűzfalát agyon dicsérték, holott a portokat sem rejti, amit egy alap tűzfal, még a Windowsé is megtesz..igen ez annak idején nekem is feltűnt,8 évig comodo volt fenn és ahhoz viszonyítva furcsa volt,meg igen az alap win fala is láthatatlanná teszi a portokat,bár ahogy mostanában néztem a pingelhetőség meg marad alapból,ha nem tiltja a felhasználó a bejövő kapcsolatoknál,az összes bejövő kapcsolat rublikában nincs pipa,és így pingelhető a rendszer,ami nem egészséges..kasperskynek annak idején utána néztem és azt írták erre hogy ők ezt másként oldják meg,náluk nem kell hogy láthatatlanok legyenek a portok..pontos írást nem tudok már idézni de ez a lényege.

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#64466) #96969728


#96969728
törölt tag

Hát igen, másképp oldják meg. Kár, hogy nem írták meg, mely megoldást takar a másképp. Olvastam pár tanulmányt, és a következő megoldásra derült fény. A Kaspersky szövetségben áll az Europollal. Ezért teszi átláthatóvá a felhasználókat. Azaz, ha valaki valami nem odaillőt csinál, azt viheti a yard. Ez az optimális része, ez még úgy érthető is. Pedofíliát franc se támogatja. De mi van akkor ha korrupt a rendőr? Elnézést, hogy ezt írom, de sajnos ez is egy lehetőség. Na onnan lesz igazán érdekes a dolog.

(#64467) Dévacsen válasza #96969728 (#64466) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Nem egyszerű egy felhasználó dolga a mai világban,legjobb megoldás lenne a hálózat kikapcsolása nélkül,ha az ember fia képes lenne rá hogy saját szoftvert írjon magának. :D

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#64468) csaba1203 válasza Szellem. (#64459) üzenetére


csaba1203
addikt

Csomagokon hogyan teljesíthet vajon?
Nincs kedved letesztelni?
Ez jó hír,hogy vannak még cégek,akik törik magukat a termék fejlesztésén.

(#64469) Szellem. válasza Dévacsen (#64463) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Az kevés, hogy az ember szeret valamit, ha az idők során inkább kárára mint előnyére változik.
Nem vitatom a védelmi és visszaállítási képességeit, de mindez csak addig érdekes, amíg nem okoz komoly problémákat a rendszer használata során.
Sajnálom őket, meg másrészről időszerű a változás náluk. Ezt így nem lehet tartani.
De, azért annyit megírok még, hogy a vállalati termékek patika tisztaságúak a bugokat tekintve!!!

[ Szerkesztve ]

(#64470) Cs1csó válasza Szellem. (#64459) üzenetére


Cs1csó
félisten

A többivel is van bőven gond, a Kaspersky-vel nekem az az egyik gondom, hogy ha minden évben "elvileg" új verziót adnak ki akkor a problémák miért mindig ugyanazok, ping stb.?

A Defender-re én is figyelek, és ha:
- a fájlelérést nem lassítja tovább
- a nagy mennyiségű mintákkal is képes lesz boldogulni

Akkor tovább erősödik majd a bizalmam az MS saját védelme iránt.

Na mi a helyzet, az EMSI-nél ráuntak a bírkákra? ;] :P

Dumi86

Nálam jól működik a Kaspersky SC Free, de tény, nem játszom Online, jelenleg amit játszok az is kimerül a PES 2019-ben, és hiába lassan 5 éves a gépem még mindig "erős"-nek mondható.

(#64471) Szellem. válasza Cs1csó (#64470) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Természetesen, ha én sem játszanék, hanem alap géphasználó lennék, akkor a netes problémákkal ki is merülne a probléma téma és nem cseréltem volna le.
De mint tudjuk a problémák mindig komolyabb géphasználatkor jönnek elő.

EAM-ot most tesztelem, mindjárt bedobom az eredményeket.

(#64472) Mikulásbá válasza Cs1csó (#64470) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Olyan sűrűn dolgozol nagy mennyiségű minták vizsgálatával,hogy ez ennyire lényeges szempont?
Én ezt a fájl elérés lassulását sem érzem,ha van is.

[ Szerkesztve ]

(#64473) Szellem. válasza csaba1203 (#64468) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Leteszteltem az utolsó két csomagon. Az eredmény nagyon jó, de ami meglepett, hogy a két csomag szkennelése és a talált kártevők eltávolítása 1 percen belül megtörtént. Ez nagyon durva! Brutál gyors!
Az eredmények pedig:

Samples0310:

Samples0311:

Lehet a mappák nevét nem pontosan úgy, inkább dátum szerint írtam. Eddig ez a legjobb eredmény szkennelési és eltávolítási sebességben és felismerésben is.
A viselkedés elemzőt nem tesztelem, mert nincs rá időm, de az is biztosan fogná a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#64474) junior11 válasza Mikulásbá (#64472) üzenetére


junior11
veterán

Nálam sincs lassulás, sőt, vele a legfürgébb a laptop és régi asztali PC is, tesztre nincs befogva, ilyen veszély sem érint.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#64475) Cs1csó válasza Mikulásbá (#64472) üzenetére


Cs1csó
félisten

1. nem dolgozom de volt egy vizsgálat ami TELJESEN megölte a Defender-t SE KÉP SE HANG, SEMMI. Tehát miután manuálisan töröltem a fájlokat a program még akkor is ott látta és nem tudta "nullázni" magát sőt most is mutatja őket - igaz azóta F-Secure-ra váltottam azon a gépen - a másik gépet végül újratelepítettem.

2.
Ezt érzem, főleg ha egy mappát nyitok meg amiben sok a fájl, de van, hogy egyéb megnyitandó fájlok esetén is gondolkodik, passz. Egy i5 4690-es proci azért még most sem rossz.

(#64476) Mikulásbá válasza Cs1csó (#64475) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Restart meg volt?Lehet elég lett volna.
Nálam az a legfontosabb érv a Defender mellett,hogy nincs már szükség külső programra egy jó,használható védelemért.
Így vagyok az új chromium alapú EDGE-vel is.

(#64477) Szellem. válasza Mikulásbá (#64476) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Te nem olvasod a topikot? Nem olvasod, hogy akik a Defendert tesztelték nagyobb csomagon, de akár kisebben (10-20 fájl), hogy befagyott és sem a restart, sem az offline keresés nem oldotta meg a gondot? Nem olvastad, hogy be lett küldve az MS-nek hibajelentés és tudnak a dologról és foglalkoznak vele?
Nem kötözködni akarok, csak amiket leírsz, azok nem önálló gondolatok, hanem konkrétan egy valakinek a szavait ismétled.
A neten is van videó bőven, ahol látható, hogy a Defender pár darab mintán is elhasal. Ez meg nem normális. Nem szidni akarom, mert a laptopomon én is azt használom, csak ha van probléma, akkor azt el kell ismerni és ki kell javítani!

(#64478) Mikulásbá válasza Szellem. (#64477) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Konkrétan a saját szavaim ismételtem.Bocsi. :B

[ Szerkesztve ]

(#64479) Szellem. válasza Mikulásbá (#64478) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Ugyan ezeket írta le egy kolléga. Sajàt szó ide vagy oda. De mint írtam nem kötözködni akartam. :R
Visszaolvasva a topikot nincs megoldàs egyenlőre a Defender befagyàsàra.

[ Szerkesztve ]

(#64480) Cs1csó válasza Mikulásbá (#64476) üzenetére


Cs1csó
félisten

Plag leírta a lényeget január óta megy a levelezés az MS-el és már lassan másfél hónapja semmi válasz pedig ha a hozzájuk eljuttatott pack-ot lefuttatták náluk is ugyanúgy galyra vágott egy rendszert (akár egy tiszta szüzen telepítettet is, NULLA mókolással)

DE általános 1-2 fájlos vizsgálatnál is voltak zavaró momentumok, olyan érzésem van, hogy nem elég konzisztens a program.
Magával a kártevő kereső algoritmussal nincs gond, az eltávolítás és az ehhez kapcsolódó folyamatokban van a gikszer, ami lehet elég súlyos ahhoz, hogy másfél hónap után még annyit sem mondanak hogy FAPAPAUCS!

(volt több restart, offline keresés a végén 2-3 restart után - csináltam manuális törlést - de utána is ott látta a programokat a karanténban pedig kvázi nem volt semmi, zavaros az egész)

[ Szerkesztve ]

(#64481) csaba1203 válasza Szellem. (#64473) üzenetére


csaba1203
addikt

Ez szép eredmény!
Remélhetőleg nem fogják ismét gallyra vágni a terméküket.... :B

(#64482) Szellem. válasza csaba1203 (#64481) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Az, szép eredmény. Koràbban sem vàgtàk haza a terméküket, csak:
Agresszívebb volt a viselkedéselemzőjük
És nem igazàn volt sok program fehérlistàs alkalmazàsok között

Felismerésével sosem volt gond, meg az eltàvolítàsàval sem.

[ Szerkesztve ]

(#64483) Szellem. válasza Cs1csó (#64480) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Az nagyon gàz, hogy màsfél hónapja semmit sem írnak. A csaj se vàlaszol. Gàz!

(#64484) Dévacsen válasza #96969728 (#64466) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Pontatlanul emlékeztem,ha jól olvasom fordítóval,lényegében csak kivették a lopakodó módot(nem más módon oldják meg ahogy írtam)mert szerintük nem lesz nagyobb biztonságban a felhasználó.(2009 et írunk ekkor)No Stealth Mode? - Kaspersky Lab Forum: Archive

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#64485) #96969728 válasza Dévacsen (#64484) üzenetére


#96969728
törölt tag

Azaz a stealth móddal vagy láthatatlan a világ felé, a zárt porttal látható. Érdekes, hogy ott a kompatibilitást említik, hogy sokkal jobban mennek úgy a hálózati alkalmazások, ehhez képest 2020-ban! pont pingprobléma, játékakadás, ezeket olvasni mindenhol. Akkor hol van az a jobb lett a hálózati alkalmazás, amit időnként a tetejébe még jól ki is fagyaszt alapból is, szal... És akkor egy nagyobb víruscsomag elemzésnél nálam Defender-körüli helyzetet produkált, illetve el sem indult restartnál. A Defender legalább elindult, ha jól olvastam visszafelé. Akkor ott a Secure Connection, amihez megjegyzem, a szoftveren belül visszafejthető minden. Külön zsetonért mindez. És a stealthet meg kukázták. Hm, érdekes. Ja, a yard meg rajtam röhög eközben valahol a közelben. Nyilván, én vagyok a hülye tényleg. Ezeket összeadva nálam kukázható a Kaspersky. A magyar kormánynak elég ideje volt, hogy kijelentse tavaly, hogy rosszindulatú. Ez fontos szerény véleményem szerint, mert minden programozás erre alapul(hat), hogy milyen elvek mentén kezd bele valaki, és azon a vonalon fog haladni a további években (lásd 2009->2020).

(#64486) junior11


junior11
veterán

[Research Finds Microsoft Edge Has Privacy-Invading Telemetry] Microsofték Gugliékkal kezet foghatnak, sőt, már lehet, túl is szárnyalták őket :D

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#64487) májkimiki


májkimiki
őstag

Sziasztok!
Comodo-CIS helyett tudtok ajánlani hasonló vagy jobb ingyenes védelmet? Ez túl sokat kérdez és a managelése is bonyolúlt a felhasználónak.

(#64488) junior11 válasza májkimiki (#64487) üzenetére


junior11
veterán

Szia, ha Windows 10-hez kell, a beépített Defender is elég lehet. Vagy ajánlani szokták még az Avast free, Avira free (nem tud magyarul) és a Kaspersky free-t is.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#64489) májkimiki válasza junior11 (#64488) üzenetére


májkimiki
őstag

Bocs lemaradt Win8.1-re kellene. Sorry.

(#64490) junior11 válasza májkimiki (#64489) üzenetére


junior11
veterán

A Defin kívül a többi ajánlott továbbra is érvényes.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#64491) Cs1csó válasza májkimiki (#64489) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 junior11
kivéve az Avira, azt inkább nem legalábbis a másik három mellett inkább nem ajánlanám.

(#64492) junior11 válasza Cs1csó (#64491) üzenetére


junior11
veterán

Van itt egy felhasználó, nem ugrik be hirtelen kicsoda, meg van elégedve az Avirával. Szóval ez is olyan, hogy kinek melyik válik be.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#64493) Cs1csó válasza junior11 (#64492) üzenetére


Cs1csó
félisten

A Kaspersky Free és az Avast - és a Defender - mellett nem érzem a relevanciáját.

(#64494) junior11 válasza Cs1csó (#64493) üzenetére


junior11
veterán

Ez egyénileg eltérő, más vkinek lehet az Avast borzalmas adatvédelmi politikája és a ruszki AV nem jön be és a német védelemben bízik. Addig jó, amíg van miből választani.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#64495) Cs1csó válasza junior11 (#64494) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ezzel bizony tökéletesen egyetértek.

(#64496) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Version 13.1.16.0
- Added: License over-use blocking
- Added: Windows 10 H1-2020 compatible
- Added: Windows 10 H1 2021 support
- Added: Banking & Payment : Remote access application notification
- Improved: Banking & Payment : Re-director link quality
- Improved: Advanced setup accessible by screen-reader software
- Improved: Read out notifications by screen reader software
- Improved: Uninstaller feedback screen removed
- Improved: Installer refactoring
- Fixed: Banking & Payment : Scrambler improvements

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#64497) _stick_


_stick_
őstag

Sziasztok!
Nekem is meggyűlt a bajom a kaspersky-val. Rendszeresen frissít játék alatt, a feljebb írt játék problémákat én is tapasztaltam, illetve alapvetően fogja is a gépet. 2-3 éve használom a free verziót, nagyon szerettem mindig is, de ezek után már nem maradhat.
Leszedéséhez az az ajánlott program?
Helyére, W10-hez win-es tűzfal, MAM free heti futtatása mellé milyen védelmet ajánlotok? Alapvetően az ingyenes megoldások érdekelnek.
Másik kérdésem, hogy mama-laptop újratelepítés lesz a hétvégén. Milyen kis erőforrás igényű antivir programot ajánlotok rá? Még mindig a qihoo a favorit retro gépekre?

:R

(#64498) Mikulásbá válasza _stick_ (#64497) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

A beépített gyári Defender tökéletes a Win 10 rendszeren,semmilyen külső program nem kell már.

(#64499) _stick_ válasza Mikulásbá (#64498) üzenetére


_stick_
őstag

Gyári MS antivir? Ezt is megértük. :U
Mama-laptopra W7 alá tudsz ajánlani valami?

(#64500) Cs1csó válasza _stick_ (#64499) üzenetére


Cs1csó
félisten

:K +1 Mikubá

+ még
- naprakész rendszer, programok
- böngészőben tartalomblokkoló pl. Ublock Origin használata vagy AdGuard használata mindkettő kiegészítő
- PÓTOLHATATLAN adataidról mentés - offline HDD-re és esetleg még felhőbe

Mama-laptop:

Szerintem neki a legjobb lenne valamilyen kis gépigényű linux disztró, vagy én tennék egy próbát Windows 10-el, ami ha beválik akkor maradhat.

A Windows hét január közepe óta több mint 2 hónapja nem támogatott, amúgy is 11 éves oprendszer érdemes nyugdíjazni.

Gondolom anyukád böngészget, esetleg filmnézés arra pedig elég a Linux.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.