- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Melegedés
- (téma lezárva)
- LG 42LS570 TV LED csík csere : a macera
- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
bolondember
MODERÁTOR
használjátok a keresőt - alaplapos, procis topik.
zártam.
-
D34L3R
tag
Szerintem az OP-rendszereden belül nézd meg az energiagazdálkodás beállítását. Ha teljesítménycentrikusra állítod, akkor nem fog ugrálni, hanem a Bios-ban beállított értéken fog menni folyamatosan.
Vagy a Biosban is be lehet állítani, ha jól emlékszem, az AMD-s lapokban van a Cool'n'Quiet (optimalizálja a teljesítmény az energiamegtakarítás miatt), ezt is ki lehet kapcsolni.Köszi! De időközben olvasgattam és egy BIOS reset csodákat művel!
Mellesleg a Cool'n'Quiet offolva volt én is arra gyanakodtam!
De már annyi mindent állítottam (próbálkoztam tuningal
) és azt írták hoyg a sok állítás miatt marad nagyobb hőfok, jobban igénybeveszi mégha vissza is állítottam az órajeleket! BIOS reset minden vissza normálra és kész is! Minden frankó!
Köszi a segítséget! Csáó 
-
timike85
csendes tag
Nem halt ki annyira...nekem is lenne egy két kérdésem illetve bajom!
Először is üdv mindenkinek! Olyan gondom lenne hogy Ugrál a proci órajele 2 másodpercenként! 1000 MHz azaz 5*200 illetve 2600 azaz 13*200 között!:S De ez még semmi! ezzel együtt a hőmérséklet is...de így ahogy írom....52-66-50-64-56-64....szóval így kell elképzelni! Egy x2 5000+-ról van szó mellesleg és egy Zalman 9700LED hűti! Szétszedtem újrapaszta AC MX2-vel ami nem gagyi előtte szépen tisztítva lett! BIOS-ban próbáltam ezt kiküszöbölni azaz fix 13*200-ra állítottam illetve fix 1,35 voltra! De ígyse! Segítségeteket várom! Köszi! Csáó all!Szerintem az OP-rendszereden belül nézd meg az energiagazdálkodás beállítását. Ha teljesítménycentrikusra állítod, akkor nem fog ugrálni, hanem a Bios-ban beállított értéken fog menni folyamatosan.
Vagy a Biosban is be lehet állítani, ha jól emlékszem, az AMD-s lapokban van a Cool'n'Quiet (optimalizálja a teljesítmény az energiamegtakarítás miatt), ezt is ki lehet kapcsolni. -
D34L3R
tag
Nem halt ki annyira...nekem is lenne egy két kérdésem illetve bajom!
Először is üdv mindenkinek! Olyan gondom lenne hogy Ugrál a proci órajele 2 másodpercenként! 1000 MHz azaz 5*200 illetve 2600 azaz 13*200 között!:S De ez még semmi! ezzel együtt a hőmérséklet is...de így ahogy írom....52-66-50-64-56-64....szóval így kell elképzelni! Egy x2 5000+-ról van szó mellesleg és egy Zalman 9700LED hűti! Szétszedtem újrapaszta AC MX2-vel ami nem gagyi előtte szépen tisztítva lett! BIOS-ban próbáltam ezt kiküszöbölni azaz fix 13*200-ra állítottam illetve fix 1,35 voltra! De ígyse! Segítségeteket várom! Köszi! Csáó all! -
lizRRR
őstag
-
lizRRR
őstag
Áh, egyenlőre semmi, vissza vittem hogy cseréljék ki, le kell h teszteljék, 6.-a óta várom hogy vissza kapjam, nincs olyan foglalatú alaplapjuk amibe jó az én processzorom! -.-" Bluechip köszönöm!

-
Chopper0530
csendes tag
-
lizRRR
őstag
-
lizRRR
őstag
Igen van 64bit-es is ami kezeli a 4gb+ memóriát, és van a 32bit-es ami csak 4gb-ig kezeli a memóriát
És mivel nekem csak 3gb memóriám van teljesen jó a 32bit-es WIN7!akkor elnézést

-
Chopper0530
csendes tag
-
lizRRR
őstag
Windows 7 Home Premium 32bit
A win7 64 bites !

-
Chopper0530
csendes tag
-
lizRRR
őstag
-
lizRRR
őstag
http://kepfeltoltes.hu/101205/RK004-45206_www.kepfeltoltes.hu_.jpg nekem ez van ott amit látsz a szélén ezt kell rányomni egy kis kiálló részre és nagyon szorosan rögzíti, alig bírtam rányomni.
Ya ok, akkor most nézem ,hogy intelnek van csak olyan szar rögítője...
akkor viszont nem tudom mi lehet a baja. -
Chopper0530
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/101205/RK004-45206_www.kepfeltoltes.hu_.jpg nekem ez van ott amit látsz a szélén ezt kell rányomni egy kis kiálló részre és nagyon szorosan rögzíti, alig bírtam rányomni.
-
lizRRR
őstag
Remélem valaki rájön, mert nekem komolyan nicns több ötletem, mindent megcsináltam, igazítottam, volt CMOS clear, volt minden. Egyébként mi az a crossboard? Sehol sem találom...

ez a proci hütőt masszivan le rögzíti ! Jól érintkezik, jobban vezeti a hőt és hüvősebb lesz !
-
Chopper0530
csendes tag
-
lizRRR
őstag
Most h újraindítottam a gépet így ujra 38-43C alapjáraton, teljes kikapcsoláskor jön az AMD data change üzi és a cpu hő 48-53C.
akkor passzolom !

-
Chopper0530
csendes tag
Hát nem rég telepítettem újra a gépet, és ott ugye formáztam is a C
endszer és a D:játékok partíciót a letöltések nevűt nem babráltam. Már szinte mindent megpróbáltam, semmi baj nem lenne a géppel, csak ez, nagyon idegesítő... 
Most h újraindítottam a gépet így ujra 38-43C alapjáraton, teljes kikapcsoláskor jön az AMD data change üzi és a cpu hő 48-53C.
-
Chopper0530
csendes tag
Hát nem rég telepítettem újra a gépet, és ott ugye formáztam is a C
endszer és a D:játékok partíciót a letöltések nevűt nem babráltam. Már szinte mindent megpróbáltam, semmi baj nem lenne a géppel, csak ez, nagyon idegesítő... 
-
lizRRR
őstag
Hát csak azért gondolom hogy nem ez a probléma, mert újraindításkor minden normális, aztán ha kikapcsolom majd be, akkor újra ugyan ez a probléma, bootolás közben ez az üzenet"amd data change....update new data to dmi", de csak kikapcs majd újra be után, újraindításkor nincs ilyen üzi... Egyébként 2,9ghz-en használom, az alap 2,8ghz plusz még raktam rá 0.50V-ot, de alapjáraton is ez a probléma.
amd adatváltozás .... frissíteni az új adatokat a DMI ---> ezt jelenti magyarul.
Hát tanácstalan vagyok formázd le a gépet vagy nem tudom..... , lehet köze sincs hozzá.
De egy probát meg ér ! -
Chopper0530
csendes tag
A pastával szerintem nincs semmi gond mert elég márkás.
Én szerintem a hütő nincs oda nyomva, rögzítve rendesen !
szedle ! tisztisd le alkohollal pasztázd ujra + szerezz be crossboardot. !Ami rendesen hozzá erősíti !
és akkor szerintem meg szünik a gond. !Nekem most inteles gépem van !
Nekem alapból ilyen magas mint neked . Én is tervezem egy crossboard beszerzését !
Hát csak azért gondolom hogy nem ez a probléma, mert újraindításkor minden normális, aztán ha kikapcsolom majd be, akkor újra ugyan ez a probléma, bootolás közben ez az üzenet"amd data change....update new data to dmi", de csak kikapcs majd újra be után, újraindításkor nincs ilyen üzi... Egyébként 2,9ghz-en használom, az alap 2,8ghz plusz még raktam rá 0.50V-ot, de alapjáraton is ez a probléma.
-
lizRRR
őstag
A pastával szerintem nincs semmi gond mert elég márkás.
Én szerintem a hütő nincs oda nyomva, rögzítve rendesen !
szedle ! tisztisd le alkohollal pasztázd ujra + szerezz be crossboardot. !Ami rendesen hozzá erősíti !
és akkor szerintem meg szünik a gond. !Nekem most inteles gépem van !
Nekem alapból ilyen magas mint neked . Én is tervezem egy crossboard beszerzését !
-
lizRRR
őstag
Egy Revoltek márkájú, rk004-es típusú hűtővel, és egy AC MX2 pasztával. Viszont azt is megfigyeltem hogy bootoláskor kiírja ezt az üzenetet a gép "AMD data change...update new data to dmi", ujraindításkor azonban nem, és újraindítás után minden rendben van. De ha kikapcsolom a gépet, és utána be akkor megint kiírja... :S
alap járaton 52 C* - on mennek akkor szerintem ott vmi szar lesz? hány ghz hercen használod? mekkora feszt kap? crossboardal rögzíted a cooler-t ? vagy csak sima amit kaptál hozzá?
-
Chopper0530
csendes tag
Egy Revoltek márkájú, rk004-es típusú hűtővel, és egy AC MX2 pasztával. Viszont azt is megfigyeltem hogy bootoláskor kiírja ezt az üzenetet a gép "AMD data change...update new data to dmi", ujraindításkor azonban nem, és újraindítás után minden rendben van. De ha kikapcsolom a gépet, és utána be akkor megint kiírja... :S
-
lizRRR
őstag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne a processzorommal, hogy indítás után 48-54C között ugrál folyamatosan, és nem hajlandó lehűlni, de miután ujraindítom a gépet, újra a normális 37-42C alapjárati szinten van. A processzor egy AM2+-os AMD Athlon 64 x2 7850 Black Edition. Nagyon zavaró ez a hiba! Kérlek ha tudtok segítsetek! Köszönöm!
Mivel hütőd ?
alap lefogatókkal?
mien a pasta? -
Chopper0530
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne a processzorommal, hogy indítás után 48-54C között ugrál folyamatosan, és nem hajlandó lehűlni, de miután ujraindítom a gépet, újra a normális 37-42C alapjárati szinten van. A processzor egy AM2+-os AMD Athlon 64 x2 7850 Black Edition. Nagyon zavaró ez a hiba! Kérlek ha tudtok segítsetek! Köszönöm!
-
lizRRR
őstag
Igen , igen ugyanis az intel / amd alap lefogató alapból ratyi.
Mondom még1x vegyél egy crossboardot.
-
darkdead
tag
Szerintem nézd meg hogy a proci lábai rendben vannak e!
Sógoromnál ugyan ezt játsza a gép (3lába eltört a procinak)
A túlmelegedés hamar kinyírja a procit úgyhogy vigyázz!!!!
A pasztából csak márkásat használj és vékonyan!
Üdv! -
lizRRR
őstag
Esetleg adjál neki egy kicsit kisebb feszt.
-
lizRRR
őstag
Hát lenne néhány tippem !
Crossboardal fogatod le vagy alap le fogatóval , mert az is sokat számít.
Én helyedbe vennék rá crossboardot.
Nekem is az van 80 C* -on ment a proci vettem crossboardot normálisan lett rögzítve 38 C* game max 49 C*

-
epityesz
aktív tag
Nekem is volt ilyen gondom.
Reset nálam is segített
-
Jorus
nagyúr
Szerintem ebben a topicban simán elfér a kérdésed. Ha már ott vagy, át is futhatnád, hátha vkinek volt már hasonló problémája a procijával.
-
Gaben92
őstag
Csinálj egy bios resetet .
Saját tapasztalat: Ha bármit állítok a performanc menüben,és hiába hagyok mindent alap beállításon, tehát semmi tuning a proci mégis 70-80 fokos az alap 30 helyett.
Reset után beáll normálisra. Sajnos olyan tizedik próbálkozásra sikerül elkapni egy rendes hőfokot ugyanazokkal a beállításokkal ha tuningolni akarok.BIOS akkor volt frissítve mikor megvettem a processzort az Athlon 64 3000+ helyére. Azóta nem volt BIOS probléma, de lehet beizzítom az EZ Flash-t és feldobok egy új BIOS-t. Hátha.
-
Ace Ventura
addikt
Saját tapasztalat: Ha bármit állítok a performanc menüben,és hiába hagyok mindent alap beállításon, tehát semmi tuning a proci mégis 70-80 fokos az alap 30 helyett.
Reset után beáll normálisra. Sajnos olyan tizedik próbálkozásra sikerül elkapni egy rendes hőfokot ugyanazokkal a beállításokkal ha tuningolni akarok.Jó ötlet a BIOs reset, de akár frissithetné a BIOSt, de ha megégette a kezét, akkor ott valami fizikális probléma van.
-
Armahun
addikt
Reset után beáll normálisra. Sajnos olyan tizedik próbálkozásra sikerül elkapni egy rendes hőfokot ugyanazokkal a beállításokkal ha tuningolni akarok. -
Gaben92
őstag
Nézd meg azt a procihűtőt, mert ott valami gond van.Nem illeszkedik rendesen.
Gondoltam arra is, de már újra lett pasztázva párszor. :S Viszont ma reggel CPU FAN SPEED WARNING-al indulta gépem. Biosban a CPU fan sebessége ugrált 0 és 63000 (hatvanháromezer
) között. -
Ace Ventura
addikt
Üdv mindenkinek. Hatalmas bocsánat, hogy új témát nyitottam, de melegedés topicot semerre nem láttam. Problémám az lenne, hogy rettenetesen melegedik a gépem. Párszor újrapasztáztam már, de nem igazán használt. Fogalmam sincs mit csináljak vele. Cooler Master Hyper TX2-es hűtő van egy Athlon X2 5200+-on, és az egész egy ASUS M2N-E alaplapra van építve. Ha játszok valamivel ami leterheli, akkor 10-15 perc után kikapcsol, és meleg a proci és a FET-ek hűtője. (Meleg = megégette az ujjam
) Valakinek valami ötlete van?Előre is hatalmas köszönet!

Nézd meg azt a procihűtőt, mert ott valami gond van.Nem illeszkedik rendesen.
-
Gaben92
őstag
Üdv mindenkinek. Hatalmas bocsánat, hogy új témát nyitottam, de melegedés topicot semerre nem láttam. Problémám az lenne, hogy rettenetesen melegedik a gépem. Párszor újrapasztáztam már, de nem igazán használt. Fogalmam sincs mit csináljak vele. Cooler Master Hyper TX2-es hűtő van egy Athlon X2 5200+-on, és az egész egy ASUS M2N-E alaplapra van építve. Ha játszok valamivel ami leterheli, akkor 10-15 perc után kikapcsol, és meleg a proci és a FET-ek hűtője. (Meleg = megégette az ujjam
) Valakinek valami ötlete van?Előre is hatalmas köszönet!

Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Melegedés
- (téma lezárva)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Ingatlanos topic!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 - alap
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X BOX Eladó!
- AMD Ryzen 7 5800XT BOX - Gari 2029.02.22. -ig - Eladó!
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- CPU bazár Core i5 10500 + 12500T + Core i7 10700 + i7 12700K + Core i9 9900 -több db
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen Threadripper 7960X + ASUS Pro WS TRX50-SAGE +128GB 6400MHz DDR5 garanciával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mellesleg a Cool'n'Quiet offolva volt én is arra gyanakodtam!
) és azt írták hoyg a sok állítás miatt marad nagyobb hőfok, jobban igénybeveszi mégha vissza is állítottam az órajeleket! BIOS reset minden vissza normálra és kész is! Minden frankó!

) Valakinek valami ötlete van?