- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
a hozzáértők majd kijavítanak, de nagyjából:
amit fentebb linkeltem, az egy hasonló fűtőpatron (működését tekintve pedig ugyanaz), ami egy hagyományos villanybojlerben is van
ha a hőszivattyú valami miatt nem tudná felmelegíteni a csőkígyón keresztül a tartályt, ennek akkor van szerepe, ekkor rá tud segítenia hőszivattyúban lévő kiegészítő elektromos fűtés pedig akkor kapcsol be, ha nem tud megfelelő előremenő vízhőmérsékletet produkálni (ez ugye pl túl alacsony kinti hőmérsékletnél fordul elő, de ez gyárilag be van kötve - tehát a hőszivattyúban lévő elektromos kiegészítő fűtés az gyárilag ott van, a hmv tartályba pedig opcionálisan lehet beletenni fűtőpatront)
-
4D4M
senior tag
Azért kellhet a tartályba épített fűtőpatron, mert a csőkígyós hőcserélőn keresztül akár 80°C-os előremenőre is szükség lenne, hogy legyen esély a kellő mértékben felfűteni a teljes űrtartalmat, míg a tárolóban lévő fűtőpatron direktben érintkezik a tárolóban lévő vízzel és annak is csak az aljában lévővel, míg a csőkígyó tetejénél már gyakorlatilag az előremenővel megegyező hőmérsékletű víz van -> romlik a hőátadás.
Most megnéztem én is mélyebben: valóban van külön kimenet a gépen a kiegészítő fűtőpatronra.
Laikusként úgy értem én ezt, hogy lényegében vegyek egy 3kW fűtőszálat (ez is egy úgynevezett fűtőpatron
) a HMV tartályba?
–
Ha marad ez a tároló, akkor igen.Számorma nem derült az ki az egyértelműen, hogy a Fisher beépített 3kW kiegészítő elektromos fűtése (ez a fűtőpatron amúgy?), csak a Padlófűtésnek (-16 fok alatt kapcsol be automatikusan elvileg, már ha bevan kötve) vagy a HMV tartály víz sterilizálásának is besegít e?
–
Szerintem ezt nem fogjuk tudni kitalálni, hogy arra konkrétan használja-e. Vannak olyan szituációk, pl hideg ház felfűtése, amikor a hűtőközeg és hűtőkörfolyamat sajátosságai miatt csak a fűtőpatront tudja használni a gép. Van egy működési terület, amin belül tud hőszivattyúsan működni a gép, ha bármelyik irányban kilépsz ebből a zónából (túl hideg, túl meleg kint stb.), akkor a károsodás megakadályozása miatt nem lehet, csak a patront használni.szerk.: megjegyzem, hogy ez nagyon sok elpazarolt energia és megfelelő átöblítés(megfelelő tároló méret) mellett akár az egész steritilizálás gyakoriságát is akár 1-2 hónapra is ki lehetne tolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest