Hirdetés

Aktív témák

• V8TommY

tag

válasz EQMontoya #437 üzenetére

Nem is gondoltam volna, hogy a Mazda dizelek kerulendok.

Egyebkent nalam is 6,5 liter korul ker 140-re allitott tempomattal a 3-as ( Skyactiv G120 ) , de ez Nemetorszagban hajnali orakban amikor dinamikusabban lehet jönni ( 160-170 ) mar felcsuszik 8 literre is. Egy dizel hasonlo esetben meg mindig 6 liter korul. Ahogy megyunk feljebb a 170-190 koruli tartomany fele, ugy nyer egyre tobb ertelmet a dizel, ott mar lehet 3-4 l liter is a fogyasztaskulonbseg.

4-5 evre tervez az aposom, ezalatt 140-180e km fog belemenni a leendo autoba, 95%-ban autopalyan. Kellene a dizel nagyobb nyomateka es a kedvezobb fogyasztasa miatt, ugyanakkor nem szeretne valahol feluton Linz es St Polten kornyeken varni a trellerre.

Volt mar mazdaja, most egy dizel SX4-rol fog valtani. Mivel a leendo autoba igy is ugy is bele fog szaladni kozel 200e km, az ertekebol jelentoset fog vesziteni, ezert nem akar tul sokat kulteni ra ( kb 1,5M max 2M )

Az 1.9 tdi megbizhatosagarol a becsületesneppertol hallottam, a Honda 2.2-esrol csak egy-ket helyen olvastam, az viszont igaz hogy mindenhol jokat mondanak rola. Koszonom a tanacsokat! Atadom az uzenetet.

Aktív témák