Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• V8TommY

tag

válasz EQMontoya #437 üzenetére

Nem is gondoltam volna, hogy a Mazda dizelek kerulendok.

Egyebkent nalam is 6,5 liter korul ker 140-re allitott tempomattal a 3-as ( Skyactiv G120 ) , de ez Nemetorszagban hajnali orakban amikor dinamikusabban lehet jönni ( 160-170 ) mar felcsuszik 8 literre is. Egy dizel hasonlo esetben meg mindig 6 liter korul. Ahogy megyunk feljebb a 170-190 koruli tartomany fele, ugy nyer egyre tobb ertelmet a dizel, ott mar lehet 3-4 l liter is a fogyasztaskulonbseg.

4-5 evre tervez az aposom, ezalatt 140-180e km fog belemenni a leendo autoba, 95%-ban autopalyan. Kellene a dizel nagyobb nyomateka es a kedvezobb fogyasztasa miatt, ugyanakkor nem szeretne valahol feluton Linz es St Polten kornyeken varni a trellerre.

Volt mar mazdaja, most egy dizel SX4-rol fog valtani. Mivel a leendo autoba igy is ugy is bele fog szaladni kozel 200e km, az ertekebol jelentoset fog vesziteni, ezert nem akar tul sokat kulteni ra ( kb 1,5M max 2M )

Az 1.9 tdi megbizhatosagarol a becsületesneppertol hallottam, a Honda 2.2-esrol csak egy-ket helyen olvastam, az viszont igaz hogy mindenhol jokat mondanak rola. Koszonom a tanacsokat! Atadom az uzenetet.

• V8TommY

tag

Sziasztok,

elégedett Mazda 3 tulajként szeretnék az Apósomnak autóvásáslásban segíteni.

Németország és Magyarország közötti ingázásra keres valamilyen autót, a következők jöttek szóba:

Mazda 3 BK 1.6-os vagy 2.0-es dizellel
    Mazda 3 BL 2.2 dizellel
    Mazda 6 ( 1 vagy 2. Generacio ) 2.0 dizellel
    Volvo C30 1.6 dizel :))

A kérdésem hozzátok egyszerű lenne. Van olyan motor amit jobb nagy ívben kerülni és van olyan ami kifejezetten tartós és megbízható?

Nyílván nagyban függ az autó előéletétől és előző gazdájától, hogy egy konkrét autó mennyire megbizható, inkább arra lennék kíváncsi, hogy egy a fenti motorok közül melyik fogja a legtovább bírni.

Előre is köszönöm a segítséget!

Aktív témák