Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• guest

veterán

baszki, azért kíváncsi lennék mit mondanál, ha mondjuk, esetleg, netán, véletlenül matáv részvényes lennél. nagy a gyanúm, hogy nem tiltakoznál a 150Ft megszüntetése ellen.
    másik dolog, hogy az egész unióban és környékén alig van olyan telekommunikációs cég, amelynek az internetes ága nyereséges lenne.

a upc-nél a chello 11k bruttó, 40 körül jönnek le a dolgok és 15g a korlát havonta. hát bazzeg EZ NEM DRÁGA!!!
    a matáv SEM drága, a hángörien fizuk vannak eszméletlenül elcseszve. de nézd meg a környező országok dolgozóinak bérezését és az internetes tarifákat.
    én most fogom visszamondani a netet, mert fölöslegesen nem fogok a upc-nek fizetni; mert most úgy alakult a helyzet, hogy pillanatnyilag nem engedhetem meg magamnak.
    ez egy luxuscikk még itt (SAJNOS!!!) ha nincs rá pénzem, nem veszem meg. ennyi. de erről kurvára nem a matáv tehet!
    tessék inkább szidni a kormányt. mert az a hibás. ja, és ha nem vetted volna észre, folyamatosan bővülnek az adsl körzetek és városok. bocs má' bazz', hogy nem tudják egyszerre kiépíteni az egész országban! először úgyis a fővárosban és frekventáltabb helyeken lesz, ez van. előbb-utóbb a legutolsó istállóban is lesz adsl is, meg minden lófasz-cintányér csak várd meg. ez baromi nagy beruházás, iszonyatos mennyiségű pénz, plusz mégegyszer ennyi a reklámra. mert ugyebár propaganda is kell, különben szegény felhasználó majd csak fél év múlva értesül róla, a 4. szomszédból, hogy jééé, már lehetne adsl-em.
    de azzal, hogy halára anyázod a matávot, meg mindig van valami problémád nem sok mindent fogsz megoldani. tessék egy picit csendesebben és türelmesebben. hidd el, lesz majd nálad t1-is.
    nézz már a dolgok mögé is, könyörgöm, annyira ciki már állandóan a matávot fikázni.

én nem vagyok sem matáv dolgozó, sem részvényes, a matávhoz csak annyi közöm van, hogy vezetékes hívásaimat azon keresztül bonyolítom.

bocs a zavargásért,
    Robi

• guest

veterán

Jól van. Röhögjetek csak. Kopi és pészteltem ezt a dumát egy oldalról az IRC -re. Azt bent maradt a vágólapon. Amit meg ide akartam azt meg csak KIJELÖLTEM, de nem ctrl+c -ztem le. Bah... matáv amúgy tényleg nyújthatna nekünk ilyen szolgáltatást. Leszophat!

• guest

veterán

Jézusom! Bocs, nem a fentit akartam, hanem ezt kopizni (ajaj):
    Ajánlat/ötlet: A matáv első lépésben válassza el az internetet a telefonhívásoktól. Ez ugye egyszerűen megoldható, hiszen minden internetező a 0651 -es számokat hívja, tehát ezek a mai digitális központokkal és egyéb központi berendezésekkel követhető. Az internetezők számára hozzanak létre egy harmadik díjcsomagot, mely következő képen alakulna (ez a díjcsomag minket, a hardcore netezőket célozna meg): a 0651 -es számokat havi bruttó 10.000,- forintért a nap bármely szakában tegyék hívhatóvá és lehessen azt korlátlanul használni, azaz a havi díjért te bármikor internetezhess, mint más az adsl -el. Ne legyenek éjszakai kedvezmények meg egyebek, hanem ebben a 10.000,- forintban legyen benne a bármikori korlátlan internetelérés. Ez miért nem megoldható? Ha meg telefonálsz, akkor meg ketyeg emellett a számláló, hiszen nem 0651 -es behívószámot tárcsáztál. Ti mit szólnátok ehhez?

• guest

veterán

Ahogy megéreztem a száját a farkamon, ismét leszállt rám az őrült vágy köde. Szinte harapni és marcangolni kezdtem, és ő viszonzásul, ha lehet még keményebben kezdett szopni, mint először, a nyelvével és a szájával bilincsként szorította a farkam, éreztem, hogy szinte minden alkalommal a torkának ütközöm. Nem kellett sok egyikünknek sem, hogy szinte egyszerre elélvezzünk egymás szájába...

• guest

veterán

továbbra is azon az álláspontomon vagyok - bár nagy visszhangja nem volt - hogy az előre megváltható kártyás internet a jó megoldás. én soha nem vennék előfizetéses mobilt. nos?

• guest

veterán

ki tudná valaki számolni például a westel 1 havi, csak a beszélgetésekből befolyó pénzét? ez valami írdatlan összeg lehet, szerintem teljesen irreális a 90+áfa(stb)/perc! az országban majdnem minden második embernek van mobilja. ötmillió ember, egy nap, egy perc csúcsidőben 450 milla. huh!

• guest

veterán

szasztok!

mifelénk az eddigi menetrend a következő volt: 6600ft isdn, 4000ft mindenkinyet + x ft kedvezményen kívüli duma . ebből a pénzből: egy gép az isdn-en, egy gép a másik analóg vonalon modemmel. ezenkívül mint karib is említette, duma este 6-tól orraba-szájba. na, most a matáv bekaphatja. isdn lemond, chello beköt (2 hete). ebből lett a matávnak cirka -10000ft bevétele. gondolom nem egyedül mi tettük/tesszük meg ezt a lépést. valszeg ezentúl már nem kopik annyira az fránya vezeték estefelé...

az úgynevezett ''normális'' családoknak (mi normálisnak tartjuk magunkat, sac. 44gb/hó) teljesen jó ötlet a kártyán megvásárolható internethozzáférés. ha én normális(???) lennék és csak emilre+hírekre használnám a netet ez a megoldás _tökéletes_ lenne.

így reggel felé ennyi csacskaságot tudtam összehordani.

üdv

• guest

veterán

válasz karib #52 üzenetére

NetMeeting az ingyértelefon helyett? ;)

• guest

veterán

A Matávval az a fő probléma, hogy előfizetnék én az ADSL-re, ráadásul náluk az Axeleronál, csak lassan már kezdem szégyellni magam, hogy nekem ilyen eszembe jutott, és szegény Matávos csókának ide kellene fáradnia, hogy 1 hónap várakozás után megmondja, hogy egyáltalán LEHET-E. Ez szolgáltatás? Mintha ők tennének szívességet, hogy havi 15ezret tejelek nekik (mondjuk az igaz, hogy mostmár ez a szolgáltatás minőségét figyelembe véve olcsónak számít a modemhez képest, mint pl. a 7ezres DVD is olcsó a 3ezres VHS-hez képest).

Csak sajna nem nagyon akar idefáradni a kedves MAtávos emberke, kábel nem lehet, mert gyenge a hálózat. :( Így hiába akarok én gyors internetet...

Ezek a ''kedvezményes'' csomagok tényleg nevetségesek az eddigihez képest, de legalább van valami... hátha nem fog ''leszakadni'' a magyar netezők fele...

• guest

veterán

válasz guest #45 üzenetére

hi
    az a legnagyobb baj, hogy a matav nem jolelkusegbol alkotta meg ezeket a ''segelycsomagokat'', hanem a fasza uj kormany tamogatja azokat 50%osan az adofizetok penzebol.....:(
    thord

• guest

veterán

válasz guest #42 üzenetére

El vagy tajolva.
    Az atlag felhasznalok pont hogy nem korlatlan netet valasztanak 10.000-ert ha lehetne sem hanem akkor mar inkabb a 40-oras csomagot ami ki lett alakitva.

Aki ide irogat azok kozul ugyanis senki sem tekintheto atlagos felhaszanalonak, tessek mar erre raebredni.

Az atlagos felhasznalo nem ert a szamitastechnikahoz, nem erdekli a prohardver, csak levelezik es elolvassa a hireket. Ennyi.

Gondoljon mindenki bele, az emberek nagyresze orul ha be tudja kapcsolni a gepet, neki az internet total nem azt jelenti mint azoknak akik pl ezt a forumot hasznaljak, ne magatokbol induljatok ki.

• guest

veterán

Idézek: Miért engedhet meg magának mindent a matáv? Tudtommal vége a monopóliumnak, mégis behódolt neki a jelenlegi kormány is! Új kedvezmények? Havi 15 és 40 óra? Belegondoltál már TE mennyit netezel? Napi 3-4 óra? Több? Téged megkérdeztek az adatok összeállításához, hogy TE mennyit netezel egy hónapban? Engem nem. A mostani új kedvezmények gyakorlatilag semmit sem érnek. Akinek dial-up -os netelérése van, az dögöljön meg a matáv szerint. Ja, vagy köttesse be az ADSL -t. Oké, én beköttetném. Ja, hogy nem lehet? Oké, legyen kábelnet. Ja, hogy nincs és nem is lesz itt soha? Értem.

Nem hogy Magyarország nagy városai, de még a főváros, Budapest, sincs 100% -osan lefedve az ADSL kiépítésének lehetőségével; akkor miről beszélünk? A netezők nagy része kifizetné akár a havi 10.000,- forintot is, ha lenne egy olyan általánydíj, ami ennek fejében a 06-51 -es számokra vonatkozva éjjel-nappal elérhetővé tenné a netet dial-up -pal (mint az ADSL, csak kis sávszélességgel). Ja, hogy ez a matávnak nem jó? Akkor a németeknél miért tervezik ennek a bevezetését? Ja, hogy az anyavállalat, a Deutsche Telekom, ezt a Magyarok pénzéből finanszírozza? Mostmár értem - szegény matávnak kell szponzorálnia a kinti ügyleteket. A külfödieknek nyalják a seggüket - a Magyar szopik - évszázadok óta. ÉBRESZTŐ!
    Nos, erről van szó. Értitek?

• guest

veterán

válasz Egon #25 üzenetére

Jovo szempontjabol nyilvanvaloan meg sokat kell fejlodni ez nem is ketseges.

De ettol meg a mostani is kedvezmeny bermennyire is furcsa. Az meg hogy mi mennyibe kerul megint egy tok mas kerdes, itt csak annyirol volt szo hogy a kedvezmeny torlese helyett lett egy uj megoldas, ami nyilvan jobb mint a semmi es az atlag felhasznaloknak igenis megoldas lehet.

Az MP3 es divx letoltogetest, forumozgatast stb nemhoszem hogy barkinek is tamogatnia kellene ugyanis. Az index olvasgatasahoz pedig a jelenlegi megoldas is elegendo.

(A kerdes valoban nem erint de akkor mar onnan kellene nezni hogy a telefom amugy sem internetezesre valo es igy a sebessege miatt amug ysem alkalmas bongeszesre ebbol viszont megint az kovetkezik hogy a 40 ora arra amire hasznos bovel eleg)

En inkabb az ADSL kotelezo gyorsitott kiepiteset reklamalnam, ez sokkal fontosabb lenne.

• guest

veterán

Tipikus mentalitas amugy hogy ha kedvezmenyt kap valaki meg veletlenul sem a jo oldalat nezi hanem hogy hogyan es mibe lehetne belekotni, mert az hogy ne szapuljuk egy kicsit megsem elfogadhato...

Ha 100 ora lenne az lenne a baj ha 500 ora lenne akkor miert nem adnak ingyen ADSL-t is, ha azt is adnanak akkor T1 kellene minden ''atlagos'' felhaszanlonak, de persze a T1-hez adjanak ingyen gepet is ami letolti a videokat mig a masikon jatszik az atlag felhasznalo.

• guest

veterán

válasz Deadeye #18 üzenetére

En meg tovabb megyek:

Az atlag felhasznalo nem tudja mi az a driver es nem is toltoget ilyet. Elolvassa az indexet, origot, elkuldi a levelet es ennyi.

Erre napi havi 15-40 ora bosegesen elegendo.

• guest

veterán

Emberek !

A 15 es 40 oras csomagokat normalis atlagos csaladoknak szanjak. Ugyanis erosen tobbsegben vannak azok a csaladok akik nem szamitastechnikaval foglalkoznak, csak neha elolvasnanak ezt azt a hirportalokon es elkuldenek 1-2 levelet. Ennyi !

Senki nem szamol MP3 letoltogetesekkel, Divx nezegetessel stb, gondoljon mar mindenki bele hogy mit jelent az atlagos felhasznalno !

Nekik pedig a havi 15-40 ora bosegesen elegendo lesz.

Persze vannak nyilvan akik az alap dolgokon kivul masra is hasznalnak, de ez olyan mintha felaron lehetne venni Suzukit, erre mindenki azt uvoltene, hogy kell a francnak, nekem minimum BMW kell es kesz.

(Az atlagos embereknek eleg a Suzuki is ugyanis az alap funkcioit mint auto tokeletesen ellatja)

ui:
    persze jobb lenne ha mindenhol lenne ADSL es meg olcso is lenne, a T1-rol nem is beszelve de ez egy teljesen fuggetlen kerdeskor.

• guest

veterán

válasz Thx1138Hu #1 üzenetére

Gondolkodhatnal is mielott beszelsz ...

Nem azok kepviselik az atlagot akiknek mas dolguk sincs csat neteznek esz nelkul...

Kepzeljel el normalis csaladokat ahol az emberek nem netfuggoek ! A napi 80 perc nagyon sok ilyen szempontbol.

Tudod van ezen kivul a csaladi elet, gyerekneveles, stb is nem a netezesbol all a vilag.

Aktív témák