- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sündi
csendes tag
Szasztok,
Téma 1: Fagylalt vagy nem fagylalt???
Hm, azt hiszem, hogy az a mondás, hogy ahány ház annyi szokás itt is igaz: ahány kórház annyi szokás.
Az én orvosom azt mondta a műtét után, hogy a hideg fájdalomcsillapító hatású, ezért nyugodtan ehetek fagylaltot, sőt javallott. Az első nap nem ajánlotta a tejalapú fagylaltot csak vízalapút ehettem (be is baxott a citromos fagyi a torkomnak. Másnap már tömtem magamba a tejalapú málnafagyit, amely valóban hűsítő hatása miatt valóban csökkentette a fájdalmat. Azonban én is azt a véleményt osztom, hogy a seb gyorsabb gyógyulásához sem a jéghideg sem a meleg nem jó. A meleg vérbőséget okoz, a hideg pedig lehet hogy lassítja a gyógyulást (???)
Ennek ellenére, nekem ha nagyon fáj a torkom, akkor jéghideg vízzel és jéggel csillapítom, és tényleg jobb. Néha egy-egy falat étel lenyelése után (pl. a mai reggelinél) már a katéteren is gondolkodtam, mert a fájdalomtól majdnem beh....ztam.
Olyankor egy-egy korty és minden okay.Téma 2: Antibiotikumok
fanett! Kiakadtam a műtétet követő antibiotikumos kezelés kapcsán. Téged tulajdonképpen hol is operáltak???
Nekem semmi hasonlót nem kellett szednem műtét után, a Cataflam is ajánlott volt.
Én örültem, hogy a mandulaműtéttel nem kell több antibiotikumot szednem, részben ezért is vetettem ki, másrészt meg azért, mert az antibiotikumok már semmit sem értek. A szervezetemet nekem is megviselték, éjjel-nappal joghurtot meg kefirt ettem (ha szeded, te sem hagyd ez ki!!!), így is ment a hasam rendesen, de mostmár eléggé regenerálódott a szervezetem.
Az biztos, hogy ha lehet bármi más csak ne antibiotikum legyen. Az antibiotikum kinyírja a szervezetben található, a megfelelő bélműködést segítő gombákat, spórákat is, a teljes anyagcsere folyamatot felborítja...
Nem tudom, néha olyan érzésem van, mintha mi betegek tesztnyulak lennénk, és a dokik kísérleteznének rajtunk az anlatbájotikumokkal...Téma 3: Műtét utáni higiénia
Kedves tonsila! Ki homályosított fel téged kedves arról, hogy nem lehet kádban fürödni, hajat mosni, meg ilyenek????? Jesszusom!!!! 2 hete semmi hajmosás????
Én a műtét estéje óta ugyanúgy zuhanyzom reggel-este, mint azelőtt, és semmi bajom nincs! A hajmosás is megy, akárcsak előtte!
Itt nem arról van szó, hogy ezeket nem lehet csinálni, hanem a kulcsszó a víz hőmérséklete és az eltöltött időtartam. Erősen javallott a zuhanyzás, mivel az egy gyorsabb folyamat, mint a fürdés. Fürdéskor az ember szeret relaxálni néha félórákat is. A víz hőmérséklete langyos legyen, nehogy megfázzon az ember! Kb. 10 perces, langyos vizes zuhanyzástól soha nem kapsz vérbőséget, semmiféle bajod nem lesz, hidd el nekem. Főleg nem 12 nappal a műtét után
Véleményem szerint fürödni is lehet nyugodtan, ott is a víz hőmérséklete dominál. Langyos, de inkább hűvösebb vízben lehet nyugodtan (már ha bírja az ember). Mivel én is imádok fürcsizni jó forró vízben, inkább kivárom az 1-2 hónapot, addig böjtölök és csak zuhizok.
A hajmosásnak, ha megy a zuhanyzás semmi de semmi akadálya nincs.Téma 4: Aktuális helyzet
Ma vagyok a műtét utáni 7. napon. Nem nagyon érezném, hogy ejde jobb lenne, és múlna a fájdalom, de a Cataflam adagomat csökkenteni akarom mától. Megpróbálok ráállni a napi 3x1 cataflam-ra, fájdalom ide vagy oda. A gyomorfekély is elég szar lehet...
Téma 5: Felfedezés
Tegnap kipróbáltam egy jó kis hypererős mentolos rágót, sötétkéket (no trademark). Gondoltam lesz, ami lesz. De semmi nem lett. Fájdalmat nem okoz, csak a nyáltermelést növeli, ami tudjátok jól miért okoz problémát...
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Konteó topic
- További aktív témák...