Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1026) Gyantusz válasza weagle (#1025) üzenetére


Gyantusz
tag

A Honvédelmi Minisztérium egyelőre nem adott ki nyilatkozatot.

Viszont a mai sajtószemlében van 1-2 érdekesség (tegnapi forrásmegjelölésekkel): [link]

"II. 2. INTERNETES PORTÁLOK (4. oldal)

Újra szolgálatba állhatnak a magyar MiG-ek A honvédelmi tárca reményei szerint hamarosan újra szolgálatba állhatnak a MiG-29 vadászgépek, amelyeket több oroszországi gép meghibásodása után vontak ki a légtérvédelemből - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya. A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta, valószínűleg nem emelkedik többé magyar felségjelű MiG-29-es vadászrepülőgép a levegőbe; az eredetileg 28 gépes flotta "üzemképes maradékát jelentő" néhány gép mintegy másfél hónapja vesztegel a kecskeméti légi bázison egy Oroszországban decemberben bekövetkezett katasztrófát követően. A honvédelmi tárca közleményében úgy fogalmazott, a gyártóval történt konzultáció és a lefolytatott vizsgálat reményeik szerint mielőbb megállapítja a meghibásodás okát, azt megszüntetik, s a MiG-29 típusú repülőgépek újra szolgálatba állhatnak. Kifejtették, a Magyar Honvédségnél rendszeresített MiG-29 típusú repülőgépek műszaki állapota megfelelő volt, de elővigyázatosságból leállították a rendszeresített repülőgépek repülését mindaddig, amíg a gyártóval történt folyamatos egyeztetést követően az esetleges meghibásodások okát pontosan meg nem határozzák és fel nem számolják. (március 19., www.hvg.hu, www.metropol.hu, www.nethirlap.hu, www.hirsarok.hu, www.fn.hu)"

"II. 3. ELEKTRONIKUS MÉDIUMOK (5. oldal)

"Újra repülhetnek a MiG-29-esek A Honvédelmi Minisztérium reményei szerint hamarosan újra repülhetnek a MiG-29-es vadászgépek, amelyeket több oroszországi gép meghibásodása után vontak ki a légtérvédelemből. A tárcánál elmondták, hogy a magyarországi MiG-29-esek műszaki állapota ugyan megfelelő volt, de elővigyázatosságból leállították őket, mindaddig, amíg az oroszországi meghibásodások okát ki nem derítik. A magyar légtér védelme addig is biztosított: a Gripen vadászgépek folyamatosan ellátják a készültségi szolgálatot - közölték a minisztériumban. A Magyar Nemzet ma azt írta, hogy valószínűleg nem emelkedik többé magyar felségjelű MiG-29-es vadászrepülőgép a levegőbe. (március 19., Magyar Rádió)"

"Nem repülnek a Kecskeméten állomásozó MIG29-es vadászgépek. A honvédelmi tárca azért állíttatta le a repülést, mert Oroszországban nemrég több ilyen gép is lezuhant. A minisztérium szerint csak elővigyázatosságból tartják földön a MIG-eket, és azok javítás után ismét repülhetnek. A Magyar Nemzet viszont azt írta, hogy a magyar gépeket is találtak repedéseket, ezért, noha a korábbi tervek szerint év végéig repültek volna, valószínűleg már soha többé nem szállnak föl. (március 19., MTV Híradó)

Újra szolgálatba állhatnak a MiG-ek! A honvédelmi tárca megerősítette: a gyártóval történt egyeztetés után a vadászgépek hamarosan a levegőbe emelkednek megint. A honvédelmi tárca reményei szerint hamarosan újra szolgálatba állhatnak a MiG-29 vadászgépek, amelyeket több oroszországi gép meghibásodása után vontak ki a légtérvédelemből - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel. Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a tárcát, hogy Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta: valószínűleg nem emelkedik többé magyar felségjelű MiG-29-es vadászrepülőgép a levegőbe; az eredetileg 28 gépes flotta "üzemképes maradékát jelentő" néhány gép mintegy másfél hónapja vesztegel a kecskeméti légi bázison egy Oroszországban decemberben bekövetkezett katasztrófát követően. A honvédelmi tárca közleményében azt írta: a gyártóval történt konzultáció és a lefolytatott vizsgálat reményeik szerint mielőbb megállapítja a meghibásodás okát, azt megszüntetik, s a MiG-29 típusú repülőgépek újra szolgálatba állhatnak. (március 19., MTV Híradó)"

Ennyi. Egyébként a ma reggeli MTV Híradóban közölték, hogy a HM a vizsgálat után felemeli a gépeket, viszont valamilyen okból a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy mégsem, találtak a gépeken repedéseket... 2:05-től

De ha már Magyar Nmezet, akkor Zord Gábor László blogjának márciusi "közleményei".

Azt tudni kell, hogy a készültséget adó MiG-29-eseinket 200 óránként vizsgálják át a 400 helyett. Ez az infó a 15-ös tavalyi leesésekor látott napvilágot.

[ Szerkesztve ]

Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.