Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kushwavez

senior tag

válasz kisjimy #35328 üzenetére

Ilyenkor érdemes leírni, hogy mik a géped specifikációi, anélkül nehéz elindulni.
    Egyébként ez alapján csináltad: [link]?
    Nem értem miért nem lehet normálisan "emberi" nyelven leírniuk, hogy hogyan kell.
    Segítek:
    Töltsd le a Clover installert, nyisd meg, változtasd meg a telepítési helyet a pendrive-odra, a telepítőben van egy olyan, hogy "Customise". Azon belül pipáld be:

- Install Clover in the ESP
    - Clover for UEFI booting only
    - UEFI driversen belül:
    -> Recommended drivers:
    ->> SMCHelper -> vedd ki a pipát
    -> Filesystem drivers:
    ->> ApfsDriverLoader
    ->> VboxHfs
    -> Memory drivers:
    ->> OpenRuntime

Majd telepítsd.

Ezután töltsd le ezt: EFI Mountain Show.app Ezzel fel tudod csatolni az USB-d EFI partícióját.
    Töltsd le a VirtualSMC.efi-t, VirtualSMC.kext, Lilu.kext, Whatevergreen.kext, AppleALC.kexteket
    Majd rakd a VirtualSMC.efi-t az EFI/CLOVER/drivers/UEFI mappába, a letöltött kexteket pedig az EFI/CLOVER/kexts/Other mappába. Ezek után megpróbálhatsz róla bebootolni.

A Clover Configurator elég jó kis app a config.plist szerkesztésére, érdemes használni.
    Amikor bebootolsz a pendrive-ról érdemes beírni a boot-args-hoz, hogy "-v debug=0x100", hogy lásd ha elakad a telepítő hol akad el. Ezt úgy tudod megtenni, hogy amikor a Clover-ben vagy nyomsz egy NUM 0-t, legelső opció a bootargs, enter, megjelenik egy kurzor, betudod írni, hogy -v debug=0x100. Enter, visszamész a meghajtóválasztásra és rányomsz a telepítőre.

Tessék. Kb. 8 perc volt leírni, ez is azért ennyi mert a linkeket kikerestem és beillesztettem. Nagyon nehéz lenne ezt leírniuk.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés