Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• general

addikt

válasz Smiley #30240 üzenetére

Plasticbomb, Mr.C köszi, így már érthetőbb! :)

Smiley, köszönöm, főleg a normális hangnemet! ;) Ez egy igazán építő hozzászólás, ha rendesen felébredtem, át is rágom magam még egyszer rajta! :D

A helyzet tényleg az, hogy nemrég csöppentem a mac-es világba és valóban nincsenek meg az alapok, de látod még ezt sem tudtam, hogy ennyire egyedi/bonyolult a helyzet a MacOs-sel. (és igen, erre való egy ilyen fórum, amit magyarul nyilván szívesebben olvas az ember). De most már alakul, főleg az ilyen korrekt segítségekkel, csak tényleg idő kell, mert egyrészt nincsen napi x órám, amit erre fordíthatnék, másrészt olyan ez, mint új nyelvet tanulni, szokni kell egy ideig, mire el tud mélyülni benne az ember, mire megérti a logikájáti. (az angollal egyébként nincs gond, napi szinten olvasok angol fotós szakmai oldalakat, nézek tutorialokat, a számtek, legalábbis a programozás viszont nem az erősségem, alapvetően felhasználó vagyok, nem programozó, csak az alapvető logikai dolgokat megtanultam Win alatt)

Jelenleg a második hackli van fent a gépen, az első egy El Capitan volt, abszolút csak kíváncsiság szintjén, haver tette fel nekem egy külön ssd-re, nem is használtam sokat eleinte. Aztán egyre többet használtam, próbáltam szokni az új oprendszert, no meg kíváncsi is voltam. Nem ment könnyen, nekem elég fura sok helyen a logikája, és sok minden hiányzik, ami Win alatt alap (pl a fájlmásolások sebességének kijelzése nincs sehol, Forklift is csak mappánál mutatja, vagy nagy fájlnál, nekem az kéne, hogy lássam), sok dolog van, ami viszont jobb, kényelmesebb.
    A második hackintosht én tettem fel nemrég, teljesen kezdőként, Sierra, ez van most. A fentebb leírt hibákon kívül nincs gond, még így sem, hogy "kalapáccsal van beverve". :D Szóval örülök ennek is, de már kezdem érteni, hogy miért vannak a hibák, látom, nem lesz egyszerű megoldani, de törekszem rá. Főleg a megértésére.

Nyilván örülnék, ha kompromisszummentes rendszerem lenne, de ebben tévedsz, nem vártam el ezt sosem, hisz tudom, hogy DIY az egész, a már meglévő hardverre. Úgyhogy örülök ennek is. Ha némi ügyeskedéssel és kitartással ezt lehet tökéletesíteni, én lennék a legboldogabb!

De akkor kérdeznék is:
    1. Említettem, hogy a másolás, fájlkezelés a legnagyobb negatívum nálam jelenleg. Ez a lassúság is a driverek összetákolásából fakad, vagy egy jól beállított hackli sem lesz szerinted/szerintetek gyorsabb? Értem ezt úgy, hogy minden ssd és hdd HFS-ben lenne.
    2. Ha ennyire nehéz a specifikus hardver kiválasztása, megléte, van-e olyan kombó, amit nyugodt szívvel ajánlanál/ajánlanátok, ami mondjuk bevált vagy kiderült róla, hogy a lehetőségekhez képest jól működik a driverezése? Erős hardverre lenne szükségem, 6700K vagy 7700K proci, 2-3 ssd, M.2, NVME, vga nem kell brutál erős, de kb 1050-1060 lenne majd, bár még egy quadro-n is agyalok a 10 bites színkezelés miatt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés