- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- weiss: Pant* rant
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azért mert az Apple-é benne van a gyári telepitőben, nem kell másik kext-re cserélnem, ha újratelepitem a rendszert. Amúgy meg visszaraktam a régit tökéletesen működik.
Le kell még törölnöm a rendszert, mert dual-boot-al akarom win7 mellé és most csak OSX van a gépen. Most arról irok.
-
törölt tag
Hozz egy puskát és lőj fejbe!!! Hogy lehettem eddig ennyire vaksi! A megoldás ott lebegett a szemem előtt.
Feltettem újra az egész rendszert. Rátettem a 10.6.8-as Combo Update-et, a 10.6.8-as v2-es Legacy kernel-t, a Chameleon RC5-öt.
Beleraktam a /Extra könyvtárba az ElliottLegacyRTC.kext-et, kicseréltem a fakesmc.kext-et a legújabbra, az ApplePS2Controller.kext helyett meg feltettem a VoodooPS2-t.Láss csodát, működik a rendszer. Nincs kernel panic, felismerte a procit, ramot, mindent. Bepipáltam a Use Kernel Cache-t és baromi gyors lett a rendszer.
Még az audio driver telepítése van vissza, de ha ezt összekinoztam, akkor talán az is menni fog!
Viszont így, hogy működik végre az ACPI-m, lehet, hogy az Apple féle PS2 is normálisan működne. Talán kipróbálom azt is.
-
törölt tag
Dehogynem! Jó is volt!
Aztán beállítottam neki valamit és elszállt az egész. Aztán újratelepítettem a rendszert, ugyanúgy csináltam mindent, ahogy előzőleg és megint jöttek a kernel panic-ok. Nekem ebből az jött le, hogy akkor előtte sem volt jó, csak épp olyanja volt, hogy nem fagyott ki.Ma más megközelítésből próbálkozok és csak a 10.6.7-es Update-et teszem fel. Majd kiderül mi lesz.
-
törölt tag
Minden jó, csak sok a kernel panic. Unom, hogy csak 4-5-ik reset után hajlandó elindulni és nem találok rá megoldást. Illetve sokat találtam, de ahogy lenni szokott, nekem egyik se működik.
Már ötletem sincs, hogy mit kezdjek az ACPI, USB illetve a futó kernel panic-okra.
-
DanielK
addikt
Ezek szerint csak az AMD miatt szív? Csak mert ha ennyi gond van vele, akkor bele sem kezdek...
Intel alatt nem kéne ennyi bajnak lennie, ugye?
Remélem, mert nem akarom tönkre vágni a gépemet. Most végre jó a Windowsom és nem akarom, hogy elszálljon, vagy hogy újra kelljen tennem.(#12124) Smokalot126: Ajjaj...
Intel v AMD?
-
törölt tag
Na sikerült. Viszont nem jó!
Kipipáltam a GUI, Timeline, Use Kernel Cache, 32-bit, USB Bus Fix, Graphics Enabler füleket és megadtam neki egy 1366x768x32bit-es felbontást.
Elindult a rendszer, de semmivel sem lett gyorsabb a boot, mint a Use Kext Cache nélkül és sajnos megmaradt a kernel panic-om is.Csak most más, de ezt nem tudom lefényképezni. Amikor elinditom a Chameleon Boot-ot, akkor valami hibaüzenet szalad a képernyőmön, de olyan gyorsan, hogy elolvasni sem tudom. 2 soros hibaüzenetekkel, de úgy tűnt ismétlődik az a 2 sor. Aztán újraindul a gép.
3-4 indulásra, de van, hogy elsőre elindul a rendszer.Valami ötlet? Ki kell még pipálni valamit a chameleon boot.plist-ben? Vagy megint a DSDT-vel kell sz*rakodnom?
-
törölt tag
Nem működik. Legalábbis gondolom az a hiba.
Feltettem újra a rendszert. Csináltam netet. Elindítottam a Chameleon wizard-ot, csináltam boot.plist-et. 32-bit-et. Timeline-t és a Use Kernel Cache-t pipáltam csak ki.Újraindításkor bejön az Apple logo és nem történik semmi.
-v -vel is próbáltam. Nagy fekete képernyő jön be a boot-olás helyett.Most megpróbálom elindítani a Boot CD-vel, talán megy, és kiveszem a pipát.
Mi a másik megoldás? Mibe kell belenyúlni?
-
SASS89
csendes tag
org.chameleon.Boot.plist tartalma :
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
<key>Boot Graphics</key>
<string>Yes</string>
<key>Quiet Boot</key>
<string>No</string>
<key>Timeout</key>
<string>5</string>
<key>npci</key>
<string>0x2000</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>No</string>
</dict>
</plist> -
törölt tag
Kipróbáltam én is ezt a Chameleon Wizard-ot. Ez volt a baja az OSX-emnek.
Feltettem a Chameleon Wizard-ot és létrehoztam vele egy org.Chameleon.boot.plist-et a /Extra könyvtárban. Települt a legújabb Chameleon és csodák csodájára megszűntek a kernel panic-ok. Nem nyekereg már sem az ACPI, sem a PS2, sem az USB miatt.
Többszöri kikapcsolás és újraindítgatás után is tökéletes. Sőt már megismerte azt is, hogy 4-magos a CPU, nem Unknown, stb.. Úgyhogy most nagyon f***a.Már csak egy apró dologban kérném a segítséged. Nekem úgy tűnik, hogy kicsit lassan boot-ol be az op.rendszer. Nem lehet ezen segíteni valahogy??
Nincs DSDT-m, nem szedtem ki a BIOS-ból. -
törölt tag
Na feltettem újra az OSX-et. Feltelepítettem minden driver-t, de a HDA audio az istennek se megy. Feltettem helyette a VoodooHDA-t. Kicsit zajos, de lagalább működik. A háttérzajra majd kitalálok valamit.
Menet közben volt egy-két kernel panic, amit hol az USB, hol a PS2 okozott, de Reset után általában indult.
Szóval elindítottam normál módban a rendszert. Megnéztem, minden működik. Elindítottam a DSDTSE nevű programot, amit mondtál. Alul rákattintottam az Extract DSDT-re. Megnyitotta, lementettem, adtam neki egy .aml kiterjesztést és bemásoltam a /Extra könyvtárba.
Újraindítottam és a boot-nál nyomtam neki egy -v -t. Majd a következő hibaüzenettel találtam szembe magam:
Persze ezután már nem indult el. Már megy a telepítő, újra kell telepítenem.
Elrontottam valamit vagy szerkeszteni kell? Vagy most mi a következő lépés, hogy végre jó legyen?Köszi
-
Smokalot126
csendes tag
Ma néztem, mikor feltelepítettem újra a win-7et, alaplap installáláskor rányomtam as asus updatera, letöltött egy file-t, és kiírta, hogy ez van . (de szánt szándékkal, még sosem frissítettem biost.)
Ma délután ráérek még berhelni, mielőtt felkötöm magam, ugyanis asszonypajtás bedobta az unalmast és hazament, mondván, hogy nem nézi tovább, az antiszociális fejemet, körbebástyázva a gépekkel meg energiaitallal
Most éppen megy a gépem az Iatkos telepítés egy újabb tutor alapján, de félek, hogy ez sem lesz jó, mert mások a customize beállítások.
Most pedig utánanézek a BIOS frissítésnek. -
törölt tag
Oké! Köszi!
Nem szó szerint most, mert windows 7 alól írok most.
Nap közben, mikor még működött a rendszer, ami most nincs fent a gépen, akkor többször indítottam kiváncsiságból a -v -vel, hogy mi is történik...és akkor szúrtam ki, hogy azt írja ki: CPU unrecognised
Amúgy az aboutThisMac azt írja, hogy 3.21GHz Unknown és 4GB DDR2 800MHz-es RAM-ot, pedig 1333MHz DDR3-asom van.
-
törölt tag
A MultiBeast-el telepítettem a Driver-eket. Onnan telepítettem a Realtek Gigabit Ethernet-et, illetve onnan próbáltam a hangot is.
Az Ethernet tökéletesen ment, de a hang nem.
De megpróbálom ezt a Wizard-ot, ebbe még nem botlottam bele.smsbios.plist-et átvariálja a működő DSDT? Most a boot-nál azt írja, hogy cpu unrecognised.
Vagy nekem kell átírni mondjuk az OSX86 Tools-al? -
törölt tag
Előbb még meg kell szenvednem a hanggal.
Az alaplap specifikációja szerint a net-en ALC888-asom van, de az everest szerint ALC887-es. A DSDT-s AppleHDA-s megoldás felejtős volt, mert nem volt DSDT-m, ami nélküle van, az meg nem működött. Az univerzális VoodooHDA-val sikerült működésre bírni, meg is talált minden ki- és bemenetet, de volt egy kis háttérzaj, ami idegesített.
Utánaolvastam a neten, hogy szerkesszem meg az info.plist-et iGain(90) értékre, de az nem működött. Aztán találtam olyat, miszerint a Monitor(0) értéktől jó lesz. Hát nekem egyik sem nyert. Tegnap valahogy sikerült, de nem szerkesztettem semmit, csak egyik driver-t pakolgattam a másikra, amíg egyszer jó lett, de gőzöm sincs melyikkel mit csináltam.
Szóval újra. Most találtam valami egészen mást. 2 fált kell átmásolni az Extensionsból az Extra könyvtárba, meg a VoodooHDA.kext-ben kell szerkeszteni valamit és állítólag attól jó lesz, de azt nem tudtam kipróbálni, mert mikor ezt találtam, már nem tudtam elindítani az OSX-et. Majd délelőtt kipróbálom.
Van erre a hang-ra valami ötleted?
-
törölt tag
ÓÓÓÓÓÓ a f*****m!
Egész nap azzal szenvedtem, hogy csináljak egy DSDT fájlt az Extra könyvtárba. Ezek szerint tök feleslegesen. Nem baj, már úgy sem dolgozok, ráérek ezzel szórakozni!
Szóval:
Kell egy DSDTSE a Mac alá. Azzal ki kell olvastatni a BIOS-ból a DSDT.aml-t és beletenni a /Extra könyvtárba, ha jól értettelek.1. Az nem baj, hogy ez nem a Chameleon-nal van együtt feltelepítve?
2. Fontos minden driver-t feltennem, vagy kihagyhatom az Ethernet-et és az Audio-t?
-
törölt tag
Na itt vagyok elakadva a kérdéssel. Ma egész nap ennek próbáltam utánaolvasni, de fingom sincs mit kell csinálni a DSDT-vel.
Eleinte gyakorlatilag semmit sem csináltam vele. Vagyis nem tettem fel ilyesmit.
Aztán ma feltettem egy win7-et, everest-et. ACPI menüben a DSDT fülnél mindent kinyitottam és kimentettem a DSDT.aml-t. Aztán betettem a /Extra mappába, de semmi sem változott.Valami olyat is találtam, hogy azzal kellene telepíteni a Chameleon-t. Ez fedi a valóságot?
Nem kellett telepítenem a Chameleon-t, mert települt a rendszerrel együtt. Vagy pont ez a gond??Több helyen olvastam, hogy Patch-elni vagy szerkeszteni kell. Én a mai napig azt se tudtam, hogy létezik ilyen.
...és mit szerkesszek rajta?? (legalább már tudom mi az a DSDT)
-
törölt tag
Csináltam neked 2 fotót. Az egyik a -v -vel készült, a másik nélküle.
http://kepfeltoltes.hu/111022/3070392201_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/111022/2620643422_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nézd meg őket légyszi, remélem tudsz segíteni, hol a hiba. Vagy akár más is, aki otthon van a kernel panic-ban, mert nekem semmit nem mondanak ezek a sorok.
Köszi
-
törölt tag
Illetve mégis lenne egy kérdésem. Nem tökéletes!
Ha bekapcsolom a gépet vagy újraindítom, akkor első indulás a boot képernyőnél kernel panic. Aztán nyomok neki egy RESET-et és utána simán indul.Van vkinek valami ötlete? Kell neki még valami? fakesmc vagy Shutdownfix vagy ilyesmi?
Vagy a boot-ba írjak be valamit? -
törölt tag
Sikerült!
Ráment 3 napom, de végül sikerült. 10.6.8-as a rendszerem, retail és minden funkciója tökéletesen működik. Hang, VGA, 4 proci mag, stb.. Tökéletes!!
No KP!
Már csak egy kérdésem van, de az már tényleg csak szőrszálhasogatás.
Az about this Mac nem a valós adatokat mutatja, ahogy a system profiler sem. Lehet ezt valamivel szerkeszteni?Van MultiBeast-em. Abban nincs ilyen?
Köszi
-
törölt tag
Szia!
Gondoltam előröl kezdem az egészet, mert már nem tudom hogy sikerült tegnapelőtt.
Szóval:
BIOS-ban SATA AHCI-re állítva. Minden mást gyárin hagytam.
Ha átállítom az ACPI-t S1-re vagy S3-ra, akkor nem indul el a retail OSX telepítője.Ha AUTO-n hagyom, akkor boot CD indul, betöltés után csere és a -x kapcsolóval simán indul a retail OSX lemez telepítője. Csináltam partíciót neki.
El is indult a telepítő, de valahol a közepénél, még 18 perc volt vissza, egyszerűen megállt. Villogot ugyan a DVD olvasó, hogy dolgozik, de 1 óráig semmi sem történt.Valami ötlet? Elrontottam valamit a Customize fülön?
-
-
flashouse
csendes tag
-
flashouse
csendes tag
közben meglett
bootoltam -x -el modcd-ről és elindult safemod-ban felnyomtam a 10.6.8 combot és utána meg a 10.6.8as legacy kernelt. majd restart. Ezután elindult simán bármiféle opcio nélkül
Egyedül a vga nem megy Giga HD4850 512mb más minden müxik rendesen. A hang is fasza net is van
Melyik charmeleont tegyem fel hogy ne kelljen mindig modcdrol bootolnom? Mert egyszer már felraktam a combo update elött,de aztán nem bootol winyorol.Gondolom az update legyalulta és azért. A VGA-t hogy tudnám müködésre birni? Ha ezek meglennének pöpec lenne a rendszer. Üdv
-
Stauffenberg
nagyúr
Köszönöm! Ezzel fogom megpróbálni!
Még egy kérdés: 100GB körüli partíció elég lesz neki? Ha esetleg filmet vágok akkor a munkafájlok egy NTFS fájlrendszerű partíción lennének, mert Win7-hez azt használom, ezt is kezelné gond nélkül az OSX vagy ezt a fájlrendszert nem szereti?
-
Stauffenberg
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm!
Amúgy ez a módosított kernel mennyiben tér el az eredetihez képest? myHack-el megpróbálhatom a retailt is? Vagy myHack-el is csak a módosított kernellel próbálkozzak?
Ki lehet írni DVD-re (Dual Layer)? Csak 4GB a legnagyobb pendrive-om, esetleg SD kártya van még 8GB-os, de bedöglött a kártyaolvasó így ez most kiesett.
-
Máté94
addikt
Huh? Te itt valamit nagyon félreértettél.
Most, ha ha véletlenül hülyeséget írok, vagy egy másik megoldást az nem azt jelenti, hogy a tiéd rossz. Ne legyél már ennyire merev. Nem értem mire fel ez besértődés. Nem úgy kell nézni a válaszaimat, hogy rád förmedek, mert mást ajánlsz. -
tegeske
csendes tag
Számteches ismerős mondta, hogy a proci nem igazán támogatott, de ha az még oké, akkor az alaplappal lesz baja, meg valami BIOS-ról magyarázott, hogy ennek a gépnek annyira újfajta a BIOS-a, hogy nem menne rá vagy mit tom én
Azért jöttem ide, hogy okos emberek segítségét kérjem. Akkor próba cseresznye? Próbáljam ki?
Vagy igaz lehet ez a BIOS-os dolog?
-
Mr. Teddy
őstag
Elöljáróban annyit, hogy iAtkos L1-el telepítettem fel a rendszert, ki tudja, ha valaki másképp csinálta meg, lehet nem fog működni, ugye ennél a témánál semmi sem biztos.
Az AppStore-ra a megoldás nálam a következő volt:
-a beállításoknál a network-nél eltávolítottam a mínusszal az ethernet vezérlőt.
-a Library/Preferences/SystemConfiguration alatt a NetworkInterface.plist fájlt áttettem a kukába.
-A következőt hozzáadtam az Extra/org.chameleon.Boot.plist fájlhoz:
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>Restar, majd hozzáadtam a beállításoknál a network alatt egy új ethernet vezérlőt.
A Launchpad laggolás mint kiderül akkor jött ki nálam, amikor -x flaggel bootoltam. Az alap bajom az volt, hogy nem indult be a gép, az alap chameleon beállításokkal amit az iAtkos beállított. Ha verbose bootal és single user modeban (-v -s) bootolok, akkor is betölt és megy rendesen. Valamint azt nézem, hogy legutoljára csak a verbose boot és a Quiet Boot = yes lett bekapcsolva, és úgy is ment, lehet ez is elég. Még tesztelgetem melyik kombinációkban hajlandó beindulni.
-
G4ng3r
tag
Köszi, de nem nagyon jön össze...
Kipróbáltam iMac 9.1-el ugyanaz, megnéztem közben, a hazard 10.6.6 iMac8.1-nek állítja, hiába állítom be azt lionon ugyanazz így sem jó.
De hazardon is ha 10.6.8-ra updatelem után ugyanezt csinálja, minden más működik mindkét esetben, de csak 10.6.6.on tudok bejelentkezni az app storeba... -
kisjimy
aktív tag
Szia!
Dell Inspiron 1525
Intel Alaplap
Intel T8100 Core 2 duo 2.1ghz
gma x3100
marvell hálókari
2gb ram
broadcom wifi
integrát hang azt nem tudom de szerintem realtek lesz.Amit bepipálok lionnál chameleon v2,enabled grapics,voodoohda 2.7.3 marvell yokun mind2,kiszedem a pipát az rtc-ből,ps2 voodoo,motherboard senzor,többi 4 meg hagyom alapon.wifit nem tudok pipálni nincs a listán,meg ugye a vga sincs.
-
O$zkł
aktív tag
Nem az mar ennyire tapasztalt vagyok hogy -v vel inditom de egy bizonyos pontnal megall en semmit nem ir ki mintha lefagyott volna es nem mindig ugyanott kicsit neha tovabb megy de megall
De lefenykepezem
Szerk: ez hihetetlen most meg elindult minden problema nelkul pedig vagy 50* probaltam egymas utan
Komolyan mondom ennek az osx-nek lelke van na mind1 remelem mostmar mukodni fog
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest