Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

Nálatok minden ok a sleep-ből történő felébredéssel? Nem a szokásos hackosx bugokra gondolok, hanem arra, hogy akkor is felébred a gép amikor nem kéne. Igazság szerint ez elég régi probléma nálam, annyira, hogy még az iMac-em is folyton ezt játszotta, a hackly pedig folytatta. Viszont így évek alatt eljutottam odáig, hogy már eléggé idegesít annyira, hogy foglalkozzak vele :) Pl. a minap is felébredtem éjszaka és világított a monitor a másik szobában, szóval ennek véget kéne vetni :)

Az ilyenkor szokásos sablon körökön már az iMac-nél túlestem anno: wake on lan kikapcsolva, SMC reset (ez ugye már nem játszik itt.. :) )

Az egerem vezetékes, ráadásul minden a monitor USB hub-jába megy, ami sleep esetén áramtalanítja magát (egér és DAC van itt). Amikor szándékosan ébresztem a gépet, akkor az a wired usb apple bill.-el történik, azzal is mindig minden oké. Ráadásul az utóbbi pár évben minden USB-s cucc kicserélődött már (és a monitor sem így volt megoldva), de a probléma ugyanúgy adott.

Logokban az alábbi gyanúsat találtam:

2017-06-20 04:07:14 +0200 Wake Wake from Normal Sleep [CDNVA] due to HDEF XHC/: Using AC 10553 secs

Ez olyan időpontban volt, hogy biztosan aludtam. Google nem mond túl sok okosat, max olyanokat amiket ki tudok zárni.

Valakinek valami ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés