Új hozzászólás Aktív témák

• FefeeX

veterán

válasz FefeeX #24458 üzenetére

Szóval akkor, Logitech Bluetooth Dongle használata OSX alatt.
    Ehhez a művelethez kextet kell editelni, többek között azért is, mert minden eszközhöz feltételezhetően más ID-jű BT eszközt kapunk. A végeredmény azonban felemás lesz. Itt a cikk, ami alapján csináltam, azonban önmagában ez nem elég, workaroundolni kell még utána is, aztán az lesz a vége, hogy az addig DOS alatt működő Bill/Egér onnantól csak Oprendszer alatt, BT-n fog működni és az OSX a BT-t csak fél perccel az indulás után ismeri fel. Tehát mondjuk kódolt bejutás csak nagyon lassan, de mondjuk ha nincs kód is fél percig csak a háttérkép élvezhető.
    Szóval ha nincs másik BT modul, egynek jó lehet, ha van mellé plusz billentyűzetünk pl BIOS eléréshez, esetleg a dual bootban másik lehetőség választáshoz, vagy olyankor ki kell húzni és újra bedugni a BT dongle-t, hogy átkapcsoljon USB mouse+kb módba.
    Linux alá van rá mód, hogy ne kelljen ezzel játszani, Winben pedig alapból tud mindent, sajna OSX alá nem találtam kextet a HID2HCI-re (mód), így ugye a dongle vagy BT-ben áll vagy RF módban (bill és egér mintha USB-s lenne), az utóbbi módban nem megy OSX alatt a BT, az előbbiben meg ugye nem megy a bill meg az egér boot alatt.

Most jön megint az összeakad-e a 2 BT dongle próba, mivel nekem ez ebben a formában tarthatatlan sajnos.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés