Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:

1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12795) c41r0^ válasza ko9 (#12791) üzenetére


c41r0^
őstag

Üdv!

Köszi a gyors reagálást!

Igazából teljesen rádhagyatkozok, ha azt mondod, inkább Lion legyen, akkor azt tenném fel, először azt is akartam, de átfutottam performance review-kat (Lion vs. SL), ahol a Lionnál gyorsabb volt a SL szinte mindenben, ezért gondoltam azt, hogy legyen akkor az, de gondolom a review óta már jött ki KB patch Lionhoz is, ami gyorsított rajta szóval nem ragaszkodom a SL-hoz, és az image sincsen még lent, szóval nekem nyolc :B

Most még a módszerekhez kellő programok betárazásának és az "okosodás" fázisában vagyok, még a telepítő image sincs meg egyelőre.

Szóval te mit ajánlanál?

Tehát akkor az első lépés a Lion image megszerzése és TransMac-kel (ezt is leszedem) való kiírása penre... de az iBoot helyett mit kell akkor majd használni a telepítés megkezdéséhez? Mert az iBoot 10.6.x-hez van, ha jól látom. Vagy a TransMac eleve olyan bootolható pent csinál, amihez nem kell külön bootkörnyezet, mint az iBoot?

Amit találtam a P5Q-hoz és már letöltöttem:

1, tonymacx86 fórumon találtam P5Q Premiumhoz DSDT fájlt (a "DSDT database"-ben egy P45 chipsetes laphoz sincs DSDT...), ezt Maldon készítette DSDT-patcherrel kérésre egy usernek. Nem tudom, hogy ez jó lesz-e. Saját DSDT-t tudok készíteni mondjuk pl. egy live Linux alól is, aztán betölteni a MultiBeasten keresztül, nem? Ha jól értelmeztem, amit olvastam pár napja valahol... talán épp itt.

AttansicL1eEthernet_0418_64.zip - LAN driver

ALC1200_1063.zip - integrált audio kodek driver

Ami viszont gond lehet, hogy több helyen azt írják, P5Q-hoz nem muszáj ugyan moddolt BIOS, ámde S3 ACPI módot kell beállítani (ez nem is igazi gond, legfeljebb beállítom ezt fixre, de lehet, hogy a jelenlegi AUTOn sem lesz gond ezzel) viszont ami nem túl jó, hogy elvileg le kell tiltani az IDE vezérlőt ( Marvell 88SE6111 vezérlő ), viszont nekem meg IDE-s a DVD íróm (az IDE vezérlőn csak ez lóg, más nem szerencsére ), tehát akkor a DL DVD-ről felejtős lesz a telepítés tényleg... sőt, ha ezt tényleg muszáj letiltani, akkor optikai meghajtó nélkül kell végigvinnem a dolgot...vagy szerzek egy SATA-s ODD-t...

Végülis a céges gépemben az van, majd legfeljebb kiveszem azt, de a legjobb valóban a full pendriveról install lenne.

A SATA vinyók viszont az ICH10R-re vannak dugva, a Silicon Image Sil5723 vezérlőt nem használom szerencsére, az nem is kell.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.