Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
semetka
üzenetére
Optikán hajtom én is, viszont én csak sztereóban 2.1-ben használom, az effect mód pedig 4.1-re állítva, nálam soha nem világít a decode lámpa.
Így a Dolby-digital 5.1-es filmek is brutál jól szólnak sztereóban is. A HD master audio viszont így recseg sajnos. Elővettem a két hátsó frontot és a centert, rákötve és átállítva SPDIF pass through-ra egyből felvillant a decode lámpa és megszűnt a recsegés.
Viszont így meg olyan erőtlen a rendszer, és rosszabb minőségű lett a hangzás is, fel kell tekerni 5 pöttyig, hogy hallatszódjon rendesen, amúgy meg elég 3 pötty. -
Peace
nagyúr
válasz
semetka
üzenetére
A régi alaplapomon film közben szállt el a hang a 4 hangfalról. Aztán átdugtam a PCI-os Asus Xonar-ba (igen, 6 csatornásra volt állítva az is), azon sem szólt az említett 4 hangfal. Majd megvettem az új alaplapomat és új Win került fel. Ennek az alaplapi hangkártyájával ugyanez. Így nézett ki a hangteszt, amikor visszakaptam a szervizből, hogy állítólag semmi baja:
Egyszer elhibázhatok valamit, de háromszor már nehezen. Egyértelműen a narancs és fekete bemeneteken nem érzékel semmit a hangrendszer. Ha átdugtam a feketét a zöld bemenetbe, akkor csak az azon lévő két hangfal szólt. Ha pedig a narancsot toltam a zöldbe, akkor csak az a kettő, ami a zöldbe volt. Tehát felcseréltem és kipróbáltam három féle sorrendet, mindig csak az a két hangfal szólt, ami a zöld bemenetbe lett dugva. Én vagyok a hülye?
-
venom8888
őstag
válasz
semetka
üzenetére
En hiszek neked, te jobban ertesz a dologhoz ez nyilvanvalo. De akkor nekem miert eg a decode es van 5.1 minden filmnel ? Az is tokeletes brutal hangzasu ami nekem atjon. Pl van a csodalatos pokember 2-ben az a resz ,amikor kuzd elektroval az utcan, az valami elkepeszto milyen zene,es hangzas van abban a filmben. Meg halgattam azt a reszt vagy 5x
-
venom8888
őstag
válasz
semetka
üzenetére
igen valoszinu ez tortenik,nincs ezzel baj nem?
Abban tudnal segiteni a Potplayerben hogy kell beallitani az 5.1 et? Tetszik a kepi vilaga a lejatszonak,de mar mindent ossze vissza allitgattam benne, most megy a decode-jel,de a hatso hangfalak nem mennek
Ha sztereoba rakom akkor azok is mennek,de a Decode jel nem megy. -
Tottu
senior tag
válasz
semetka
üzenetére
Köszi az infót!

Most a bluetooth vevőegységre gyanakszom a leginkább, ami USB-ről folyamatosan (éjjel, nappal) kapja az áramot és koaxon keresztül van rákötve az erősítőre. Olyan mintha a földeléssel lenne probléma, mert ha teljesen áramtalanítom és lehúzom ezt a bluetooth eszközt, akkor megint tünetmentes lesz a Z906-om.
-
g3rri
csendes tag
válasz
semetka
üzenetére
Nálam sincs semmi a centerrel. Félállásnál ritkábban kell feljebb venni. Ha nem jön össze a pc-s dolog akkor próbáld meg a helyét változtatni. Lehat elnyomja a hangerejét egyik másik.
TrueHD-ra visszatérve. John Wick (KINGPIN verzió) 36GB, dtsHD magyar és dtsHD angol is működik és a TrueHD Atmos is megy gond nélkül. Ezek a hangsávok igen dinamikusak. 40%-nál nemigen lehet fejjebb hangosítani.
Lejátszó egy HIMEDIA H8 Plus és azon a Kodi 15.2 -
g3rri
csendes tag
válasz
semetka
üzenetére
Le tudnám szedni, de nekem max 15-16 GB nagyságig vagyok jó. A Laptop nem 5.1-es és csak 16 gigás pendrive-om van.
Felhívom a Logitech supportot, hogy ez akkor most mi. Már meg tudom nekik a fájlon mutatni, hogy mennyire xar. THX minősítési ide vagy oda ha nem jó a dekóder akkor át lettünk verve. Viszont ez így már nem garanciális hiba hanem szériahiba. Szóval hiába cseréltetem ki... Ezen el kell gondolkodni.
Hiába verem az asztalt, hogy nem jó gyárilag simán válaszolhatják, hogy akkor ne torrentből szerezzem be a filmeket. -
Andie
őstag
válasz
semetka
üzenetére
Nem vagdosok én semmit. Kimásolom a 15 gigás mkv-t vinyóra, az rá van dugva a tv-re, aztán nézem. DTS hangsáv, fullHD kép, stb.

Az némi megoldást ad, ha párhuzamosan szól a TV is a logitech mellett. Csakhogy rendszerint elmászik a 2 hangsáv egymástól. Erre persze van lehetőség visszahúzni, de amint nyomok egy pause-t, vagy beletekerek a filmbe, ismét elmászik, és lehet újra korrigálni. Szal macerás.
A csipogót hogy kell bekötni, tudja valaki? (nem értek az elektronikához
) -
Andie
őstag
válasz
semetka
üzenetére
Hájóvan, de én 99,9%-ban a tv-n nézem a filmeket, optikai kábellel összekötve. Ott meg nem tudsz állítani semmit. A tv-n még van néhány preset opció, de az csak a saját hangszóróit állítja, az optikai kimenetet nem. Szal kéne valami... az, hogy az "utódja majd tudja" engem nem nyugtat, nem tervezek mostanában 100ezres hangcuccot venni ismét...
-
saril
senior tag
válasz
semetka
üzenetére
A fura szag nem azért jön ki a mélyládából mert a ládában lévő hangszóró túl van hajtva hanem azért mert a mély láda hátulján az "elvileg" alumínium lemezre van rögzítve az erősítő végfok IC-je is és ezért lehet érezni a furcsa szagokat belőle ha huzamosabb ideig hangosabban hallgatjuk mert az egész hátsó része az IC miatt úgy felmelegszik hogy a szigetelő anyag szagát érezzük de ez igazából nem befolyásol semmit sem működésben sem esztétikailag szvsz!!!
az erősítő kapcsoló üzemű azaz D osztályú mindenfajta védelemmel el van látva, nekem már kapcsolt le azért mert fűtéscső mellé tettem le de rövid zár stb védelem van benne... nem kell félteni bolondbiztos

-
Jeep1
tag
válasz
semetka
üzenetére
erős műanyag szag, árad ki belőle, valószínűleg az a hangerő már nem tetszik a mélyládának...
először azt hittem, hogy csak azért mert még újak az alkatrészek benne, de ezek szerint nem azért...
többen írták, hogy 1-2 hét után lehet kicsit feljebb tekerni a hangerőn, mert hogy addigra a membrán már nyúlik annyit, hogy nem reccsen el, vagyis gondolom ilyesmiről lehet szó. de lehet tévedek... -
saril
senior tag
válasz
semetka
üzenetére
ezzel vitatkoznék ugyanis ha a hangszórónk nagyobb teljesítményű mint az erősítőnk akkor hiába megy 100% hangerőn az erősítő (és esetleg torzít a hang) a hangszórónak semmi baja nem lesz, itt is így van szvsz én hallgattam az én szettemet 100%on semmi baja nem lett a hangszóróknak és nem is torzított!

-
Jeep1
tag
válasz
semetka
üzenetére
felvettem megint Logitecchel a kapcsolatot, a Hölgy azt mondta, hogy mivel ez már ő általuk cserélt cseretermék, 1-2 napon belül(ha elfogadja a garanciáztatási osztály) akkor küldik az újat. Kérdeztem, hogy ezzel a szettel mi legyen, azt mondta, hogy használjam , azt ha ugyvan, ugyis értesítenek, hogy vissza kell-e küldenem, szoval attol függ, hogy vissza kell e küldeni, hogy milyen emailt kapok. Lehetséges, hogy mivel ennyi problémám volt ezekkel a termékekkel, engedik megtartani?

-
Jeep1
tag
válasz
semetka
üzenetére
Amikor szól egy jó basszusos zene, és feltekerem a hangerőt körülbelül 65%-ra a szettnek a konzolján. És a windowsban maximumon van az összes csúszka, de a hangkártya programjában csak 80%-on van alapértelmezettként a csúszkák, akkor a membrán ugye elég szépen mozog és onnan nagyon hallatszik ez a csörgő hang, esetleg elszakadhatott a membrán? Vagy minek lehet ilyen hangja?
Vagy én várok túl sokat a szettnek a mélyládájától, és ennyitől behalna?
Windows, hangszóró tesztnél, ahol lehet a hangszórókat külön külön csipogtatni, és a mélyre kattintva is zörög már. Tuti valami megint szétment a mélyben....
Teszem hozzá, hogy ez már a 3. ilyen szettem, mert kettőt már cserélt nekem a Logitech. Az elsőnek ilyen szettemnek is a mélyládájával volt a gond.Hangkártya amire van kötve 2 hónapos: Asus Xonar D1 típusú.
Analog 3x 3,5 ös jackkel is összevan kötve a hangkártyával, és Optikai kábellal is. -
XtremLor
őstag
válasz
semetka
üzenetére
Nalam reggel 7-kor mar meleg van ...nyaron volt amikor arra keltem hogy a szobaba 29 fok van, kanilkula idejen 30-31 fok volt a szobamban allandoan reggel/este
Egyszer nem volt gondom vele, arra azert ugyeltem ne legyen kozel a falhoz szekrenyhez a mely, igaz ha nem lenne erosito akkor se lenne jo beszoritani.... -
XtremLor
őstag
válasz
semetka
üzenetére
Vegignyaltam a logi forumot en is nyaron, ott azt irtak elsonek hogy ki kell probalni ha neked most jelenleg szepen szol akkor rendben van. Nalam is optikaval szolt tobb honapig! az xfi-vel analogon, azt a kartyat szerettem nagyon, mikor eladtam a kovetkezo egy xonar volt analogon valamiert sok zajt vett fel, bar ami cucc van a gepben es a haz mellett nem csodalom, igy optikan ment a xonarrol.
-
Leigazoka
tag
válasz
semetka
üzenetére
Rendes hangkártyának a feldolgozó rendszere sokkal jobb az alaplapinál és az tisztább analóg hangot ad , a másik meg , hogy alaplapi digitálisra lehet mondani ,hogy huh de epic amikor ha megnézel egy komoly DAC ot pl egy Marantz erősítőnek van Pl : http://alfaav.hu/marantz-marantz-av8003-p-624.html ; http://proteusaudio.hu/index.php?/Blu-Ray-lejatszo/Marantz-UD9004-Univerzalis-High-End-lejatszo
sokkal jobb a digitális dekódolása ... Mert a feldolgozó csiptől ; kábeltől , meg a hangfal minőségétől függ a kijövő hang minősége . Mondjuk te alaplapi optikait rákötöd a 906 ra akkor a 906 csipjét fogod dolgoztatni , ha a Xonar + 906 akkor a Xonar csipje fog dolgozni jobb hangminőséget adva. A marantz egy másik történet mert ahhoz nem gyenge hangfalakat tesznek pl : Dali , JBL , Kef , Canton , Magnat
Ha zenét hallgatsz akkor a digitális az a PCM ami tömörítetlen hangot jelent / ha film v. játék akkor vagy dolby vagy dts sáv. -
XtremLor
őstag
Sokat nezek en is filmet, javareszt megvarom en is a HD-t, minosegre hajazok ha mar van egy jo tv-m, soha nem eriztem a hianyat annak hogy a z906 tamogatja, persze lehet ha egy 500e szettet bedobnanak hozzam 1 hetre mas lenne a velemenyem, jelen allas szerint, jo ez ahogy van

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Linux kezdőknek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Wuthering Waves
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nálam is pontosan ez volt, amit leírt, hogy csak a két front szólt.
Ha sztereoba rakom akkor azok is mennek,de a Decode jel nem megy.