- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: SSD hűtés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
-
csudri
őstag
A múlt héten mondta nekem ezt a feladványt az edző a konditeremben, de nem tudom a megoldást. Segítenétek?
Szóval: Adva van egy szoba, amiben van 3 lámpa. Az ajtó mellett kívül 3 kapcsoló. A kapcsolókat bárhogy kapcsolgathatom, de csak egyszer nézhetek be a szobába. És ebből az egy bekukkantásból meg kellene tudnom mondani, hogy mely kapcsoló melyik lámpához tartozik.
Az edző váltig állítja, hogy van megoldás, én törtem rajta most egy picit a fejem, de nem tudok rájönni, hogy mi lehet az. Valaki help? -
Jester01
veterán
válasz
Ultram3jor #188 üzenetére
Azt hiszem ezt úgy kell, hogy az egyiket mindkét végén meggyújtjuk, a másikat csak az egyik végén. Mikor az elsõ elégett akkor az 30 perc volt. Ekkor a másik drótnak is meggyújtjuk a másik végét is, így az 15 perc alatt ég el.
-
Jester01
veterán
válasz
concret_hp #189 üzenetére
Az egyik végállomáshoz sokkal közelebb van a dutyi.
MOD: rájöttél, meg ketten jól meg is magyaráztuk
[Szerkesztve] -
Ultram3jor
senior tag
válasz
concret_hp #189 üzenetére
ugy hogy a börtön nem a szakasz közepén helyezkedik el! hanem a 2/3-ánál. vagy az 1/3ánál, mind1
-
Ultram3jor
senior tag
válasz
peterszky #187 üzenetére
Az biztos. Na, kb ezt vártam! Vhol vannak nekem is ilyen logikai feladataim, majd megkeresem, és benyögök párat. De egy másik.
Van 2 drótunk. Ha meggyújtjuk öket, egy óra alatt égnek el, külömbözö modon, amit nem tudunk (pl. lehet hogy a drót 90%-a leég 1 perc alatt, a maradék 10% peig 59 perc alatt, lényeg h nem tudjuk, csak azt hogy 1 óra alatt ég el). 2 drót segítségével hogy lehet lemérni pontosan 45 percet? -
peterszky
őstag
válasz
Ultram3jor #184 üzenetére
te sem sírnál, ha egy biciklikormány döfte volna át a tüdődet
-
Jester01
veterán
válasz
Ultram3jor #184 üzenetére
Morbid válasz ér?
-
Ultram3jor
senior tag
Nekem is van egyin kérdésem. Semmi köze a matekhoz, inkább ''logikai''...
Mért nem sír a kislány miután elesett a biciglivel? -
peterszky
őstag
válasz
Ultram3jor #182 üzenetére
nekem tetszett, igaz inkább matematikai gondolkodást igényelt, nem logikait
-
peterszky
őstag
válasz
Ultram3jor #179 üzenetére
az egész vonalon csak 1db vonatszerelvény jár tehát nem egyik városból-másik városból is indul ( sorry, ha nem volt jó a fogalmazás )
megoldás, hogy ne idegeskedj:
az egyik irányban hosszabb a sínek hossza, mint a másikban (asszem kétszerese) és ezért, ha odaállnak és tippel a csávó (valószínűleg mindig ugyanazt) akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy a hosszab útvonal felől jön majd a vonat
-
Jester01
veterán
válasz
Ultram3jor #177 üzenetére
Azt eleve tudjuk, hogy felváltva jönnek. Az idõt viszont nem. Ha pl. csak egy szerelvény jár (MÁV mellékvonal
), akkor ezzel nem megy semmire.
-
Ultram3jor
senior tag
válasz
peterszky #166 üzenetére
Megvan!
ugye egy vágány van. Ha az egyik városbol vonat indul, akkor a másikbol is. A rab látja hogy melyik iránybol jött az elsö vonat, és tudja hogy a másik a másik iránybol fog jönni kis idövel, mivel vhol meg kell állnia, hogy megvárja hogy a másik (elsö) vonat elmenjen.
Nem? -
Jester01
veterán
válasz
concret_hp #175 üzenetére
Viszont ez pont a menetrend ismeretét jelentené
-
concret_hp
addikt
válasz
peterszky #166 üzenetére
mármint mindig ugyan az a fogoly kezdeményezett foigadást és úgy nyert az esetek nagyrészében, vagy tökmind1 melyik kezdeményez, nagyrészt a kezdeményezőnek van igaza?
pl.: napi 2 vonat jár reggel az egyik irányba és este vissza. akkor elég könnyű eltalálni...
[Szerkesztve] -
Ultram3jor
senior tag
válasz
Apollo17hu #163 üzenetére
Egyszerre indul mindenki libasorba, egymás után, és fogjhák a kezüket. És közben ezt mondják: ''-Vigyázz, oda ne lépj -Hova? ááááá''''
Jester01: Te egy zseni vagy! Hálám üldözni is fog!
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
Apollo17hu #171 üzenetére
5,10 át +10p, össz 10p
10 vissza +10p, össz 20p
20,25 át +25p, össz 45p
5 vissza +5p, össz 50p
5,10 át +10p, össz 60p
Az, hogy az 5ös vagy a 10es jön vissza a 2. lépésben az mindegy. Az a fontos, hogy a 20,25 együtt menjen és ne jöjjön vissza egyikük sem. Ehhez az kell, hogy a második turnusban legyenek, mert akkor már van valaki a túloldalon aki visszahozza a lámpát. -
Jester01
veterán
-
-
peterszky
őstag
Nekem is van egy jó:
Egy cellában ''él'' 2 fogoly. Egy ablaka van a cellának, ahonnan látni lehet a közeli vasúti sínpályát ( 1 vágány ). Egy vonat jár csak ezen a vonalon és mindig ellenkező irányból jön, ha folyamatosan nézik az ablakból ( tehát: egyszer jobb egyszer bal oldalról ). Az egyik fogoly fogadást kezdeményez: véletlenszerű időpontokban odamennek az ablakhoz és aki kezdeményezte a fogadást megmondja, hogy merről fog jönni a vonat. Az esetek nagy részében eltalálta az irányt. Mit tudott a fogoly? ( nem a menetrendet). A vonatot nem lehet hallani, ilyen tippek kizárva.
Bemondós feladvány -
peterszky
őstag
válasz
elsőre megy a 25perces + 20perces -> 25p
visszamegy a 20perces és a 10percessel átmegy -> 45p
visszamegy a 10perces és a 5percessel átmegy -> 55perc összesen -
Jester01
veterán
válasz
Meg
Ez ilyen bekiabálós? -
Apollo17hu
őstag
Négy rabló a rendőrség elől menekül. Egy alagúthoz érkeznek, amelyen egyszerre legfeljebb ketten mehetnek át, mivel nem férnek el többen, és ráadásul csak egy elemlámpájuk van. Vagyis ketten átmennek, egy visszahozza az elemlámpát, és ismét ketten vágnak neki. Mindegyiküknek más-más időre van szüksége az alagúton történő áthaladáshoz. Ezek az idők sorban 5, 10, 20 illetve 25 perc. Ahhoz, hogy a rendőröknek ne legyen esélyük elfogni őket, az alagutat egy óra alatt el kell mindegyiküknek hagynia. Megoldható-e a feladat, és ha igen, hogyan?
-
.tg..
csendes tag
na kicsit behalt ez a fórum. nincs vkinek vmi uj linkje vagy vmi feladványa?
-
Ultram3jor
senior tag
12ediken nem jutok tovább! Vki elmondaná a 13as kodját?
-
Pá
addikt
válasz
concret_hp #158 üzenetére
Jó úton jársz.
-
Ultram3jor
senior tag
Jézusom, a 8asnál elakadtam
szerk.: nincs olyan h hátulról 2öt ér?
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
most a 16ososn akadtam el. lerajzoltam, megvan hogy hogyan kéne bevinni, de nem sikerül... azaz ha a baloldali transporterbe be tudnám vinni felülről a labdát akkor meglenne. Vagy rossz úton járok?
-
.tg..
csendes tag
végre vége. hülye játék. a 14 a legszemetebb.
-
Pá
addikt
Én a 16-ost nem tudom megcsinálni. Ötletem sincs rá.
Még a 14-es volt nehéz, de oda legalább volt ötletem, hogy merre kell elindulni.
szrk: de jó hogy ezt leírtam, most megjött az ihlet, már csak ki kell dolgozzam, de mindjá kész lesz
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
mondjátok el a 14 es pálya kódját, multkor eljutottam odáig csak ott megakadtam és most nem akarom újra megcsinálni odáig
-
KrAt
veterán
válasz
concret_hp #145 üzenetére
Már én is átjutottam a 14-re, de én ehhez kevés vagyok. A fenti rész megvan képzeletben, csak fel kéne jutattni a golyót.. Ha vkinek megvan a megoldás, küldje már el vhogy
-
Lengyi
aktív tag
válasz
concret_hp #145 üzenetére
16
Próbálkozzatok nem nehéz
-
KrAt
veterán
válasz
concret_hp #137 üzenetére
Én most a 12-esen időzök. Nem akar összejönni, de megoldom
-
Jester01
veterán
''kizáró vagy'' mûvelet. Ha a két bit egyezik akkor 0, különben 1.
Jelen esetben ez tkp azt jelenti, hogy (mondjuk) fehér sapkából páros vagy páratlan számú van elõtte. Ha páros akkor feketét mond, ha páratlan akkor fehéret. Aztán vagy lelövik vagy nem. Az elõtte álló viszont ugyanúgy megszámolja, hogy hány fehér sapkát lát. Ha ugyanaz jön ki neki mint amit az elsõ mondott, akkor rajta fekete sapka van, különben fehér. A soron következõ mindig korrigálja az elõzõ bemondásával az értéket.
MOD: ez nem egyezik az összesre számolt xor-ral de elvileg ugyanúgy mûködik az is.
[Szerkesztve] -
Solad
addikt
el tudnad nekem dobni a kepet?
-
LOTR
addikt
válasz
Tippcsi10 #131 üzenetére
nem fogadom el
mert van amelyik nagyot hall, és annak csak ordítva lehet mondani, és az átlag informatikus nem tud halkan beszélni, ma is óra előtt voltunk egy kb 30m2-es zárt (max 2,5m magas) helyen kb 30-40-en a terem előtt és abból az összes csak ordítani tudott annak aki tőle kb 20 cm-re állt -
LOTR
addikt
kicsit segítek
az informatikusnak az a jelentősége, hogy 2-es számrendszer kell átvitt értelemben (nagyon átvittben), de ha elmondanám lelőném a poént, kicsit előttem tették fel ugyan ezt a kérdést törpékkel, tehát akár ovisok is lehetnének
75%-nál sokkal jobb megoldás is létezik
100 ember és 100 féle sapka
ezt gondold végig, a leghátsó ember aki látja az előtte lévő 99-et, és tudja, hogy melyik 100 színből kell kiválasztani azt ami a fején van, akkor kizárásos alapon 100-99=1, és pont az a színű lesz a fején
hasonlóan kell gondolkodni 2féle sapi esetén is, csak........ (ez már a megoldás lenne) -
Pá
addikt
Van annak valami jelentősége, hogy informatiukosok?
Az oszlop sorrendjét nem az informatikusok határozzák meg, hanem meg van mondva nekik, ugye? Ha már itt tartunk mit jelent az, hogy ''egy egyes oszlop''?
Egyébként eszembe jutott egy megoldás, ezzel minimum a felét meg lehet menteni, az a lényeg, hogy minden páratlan számú informatikus nem a sajátját mondja, hanem az előtte lévőét így minden páros számú inform megmenekül + még azok a páratlan számúak is, akiknek mákjuk volt és pont olyan sapit kaptak mint a szomszédjuk. Szóval így átlagosan az informatikusok 75%-a megmenthető.
Van ennél hatékonyabb megoldás? Amivel több infóst megmenthetünk?
Más: ha 100 ember és 100 féle sapka, akkor miért menekülne meg mind? Elég kicsi lenne az esélyük, hogy pont eltalálják mi van a fejükön a 100 féle sapkából. -
LOTR
addikt
ez jó megoldás, de sztem ez nem is votl nehéz, korábban volt egy hasonló, csak nehezebb feladat, megpróbálom leírni fejből:
van 100 informatikus, egy egyes oszlopba állítják őket, úgy hogy mindenki csak az előtte lévőket látja (tehát a leghátsó 99-et lát az utolsó meg senkit), mindenki fejére ráraknak egy sapkát, véletlenszerűen, vagy feketét, vagy fehéret (előfordulhat az is, hogy 1 fehér és 99 fekete sapi kerül kiosztásra, de 50-50 is lehetséges, ezt nem tudjuk, ez is véletlenszerű)
aki eltalálja, hogy milyen sapka van a saját fején, az életben marad, aki nem azt helyben lelövik-hollywood yeah
taktikát előtte megbeszélhetik, de miután a sapkák a helyükre kerültek, csak feketét vagy fehéret mondhatnak, más duma nincs
mennyi informatikust tudunk így megmenteni?
aki erre magától rájön annak respect
adok egy kis segítséget
ha van 100 ember és 100db különböző színű sapi, akkor ugye mind megmenekül -tételezzük fel, hogy komputeragyu mind, és nem windows fut rajtuk -
Hasek
Közösségépítő
válasz
Blackmate #113 üzenetére
Talán az, hogy azt mondják, hogy csak fekete lehet mellettük, mind a két irányból. És ebből adódóan, ha egy fehér beáll egy fekete mellé, a fekete eltakarodik mellőle, mert neki sem szabad fehér mellé állnia, az elöbbi megbeszélés alapján. És akkor már tudja a fehér, hogy ő valójában fehér, mert a fekete elment melölle. Nem tudom érthető voltam-e, de szerintem tiszta logikus.
Szerk.: Még annyi változtatás, hogy félre értés ne essék, a fehérnék nem konkrétan egy fekete mellé kell beállnia, hogy eltakarodjanak mellöle, csak a példa kedvéért írtam feketét.(A könnyebb megértésért!)
[Szerkesztve] -
Blackmate
őstag
Lenne nekem is egy logikai feladványom:
Van összesen 100 törpe. A törpék egy részén fekete, a másik részén fehér sapka van. Sorbaállítjuk a törpéket. Mindegyik törpe látja, hogy a mellette levő milyen sapkát visel, viszont a sajátját nem láthatja. Megoldható-e, hogy például csak a fehér sapkások emeljék fel a kezüket, ha a sapka felvétele után már nem beszélgethetnek (nem mondhatják el, hogy a másikon milyen sapka van), de a játék kezdete előtt valamilyen stratégiát megbeszélhetnek egymással. -
lesaux
veterán
Bővebben: link
Ha elértek a 14-es pályára, írjátok meg nekem a megoldást, légyszi. -
Starsky72
addikt
figyelj, nem viccelek, sík ideg vagyok
-
goldberg
csendes tag
az elso azt mondja hogy nem tom tehat ő lathatja:ket feketet vagy egy feketet es egy feheret.( ket feheret semmikeppen nem lathat mert akkor tudna hogy rajta fekete van)
a masodik is nem tudomot mond mivel o ket feketet lat es hogy rajta feher van vagy fekete.
a harmadik azert tudja mert o latja hogy mindketton fekete vagy es a masodik azt nem tudta eldonteni hogy rajta fekete van vagy feher van es o latna ha feher lenne de akkor rajta nem lehet feher mert az elso egybol tudta volna ha mindkattojukno feher lenne akkor rajta fekete van.Es mivel latja hogy fekete van rajta tudja hogy rajta csak fekete lehet. -
khalox
őstag
Én ezt másképpen ismerem:
3 bölcs el akarja dönteni, hogy ki a legokosabb. Elmennek egy negyedikhez. Az elővesz 2 fehér és 3 fekete sapkát. ''Mindegyikőtök fejére teszek egyet, a maradék 2-t eldugom, aki kitalálja, hogy a sajátján milyen van az nyer.'' A 3 bölcs elfordul, a 4. mindhárom fejére feketét tesz. Ezután visszafordulnak, majd egy kis idő elteltével az egyik megszólal: ''Az enyémen fekete van.'' Honnan tudta? (Természetesen a sajátját senki sem látja.) -
m-bazsi
tag
mostmár mindenki lelőtte elmondom: Valóban 2 fehér és 2 fekete van összesen, és ezt ők is tudták, de nem beszélgethettek.
ha D látta volna az előtte lévő 2 feketét vagy 2 fehéret akkor szólt volna.
mivel C látta hogy B-n fehér van, és D nem szólt sok idő múlva sem, így tudta hogy rajta fekete van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spectre x360 16 2-in-1 16" 3K IPS érintő i7-1360P Arc A370M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP EliteBook 865 G9 Ryzen 5 6600U / 16GB DDR5 RAM / 256GB SSD / FHD+ Gari
- Lenovo Thinkpad x13 gen 2 Ryzen 5 pro 5650U 16GB RAM 256 SSD
- TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest