- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
Érdekes. 35,8, most meg eltűntem a listáról. Pedig ott kéne lennem vagy öt példányban.
-
lesaux
veterán
40,1
Szerk.: 37,8. Nem bírok veszíteni!
[Szerkesztve] -
dante3
addikt
15.2 s az jó idő?
-
lesaux
veterán
Ha szerettek parkolni: [link]
-
Petya25
őstag
válasz
(Kolombusz) #384 üzenetére
Sajna ez így van, ügyes lehetsz de gyors nem.
Nagyon ki kell fogni, hogy meglegyen, nekem se jött még össze. -
(Kolombusz)
veterán
Jah jó, de a negyedik parkolónál, ahol körbe kell menni nem birok körbe menni. Még 2 90 fokos megvan, de a harmadikat még ha esetleg meg is tudnám csinálni, akkor sem egy percen belül. Ami rossz, hogyha vesztesz, akkor az egészet előlről kell kezdeni, nem csak az adott parkolót.
-
Petya25
őstag
Ez egy jó kis parkolós game: [link]
-
brownus
veterán
-
Átmegy 2 kannibál (2-0 1-3)
Visszajön egy (1-0 2-3)
Átmegy a megmaradt 2 kannibál (3-0 0-3)
Visszajön az egyik (2-0 1-3)
Átmegy 2 hittérítő (2-2 1-1)
Visszajön 1-1 (1-1 2-2)
Átmegy 2 hittérítő (1-3 2-0)
Visszajön egy kannibál (0-3 3-0)
Átmegy 2 kannibál (2-3 1-0)
Visszajön egy (1-3 2-0)
Átmegy 2 kannibál (3-3 0-0) -
Tybee21
senior tag
sziasztok!
Vki tudna segíteni ebben a feladatban:
Adja meg a Kannibálok és hittérítők probléma állapotterét!
3 kannibál és 3 hittérítő áll a folyó partján, amin át szeretnének jutni. Rendelkezésükre áll egy csónak, de az csak 2 személyes. A hittérítők nem szeretnének hosszabb ideig kisebbségben lenni egyik parton sem, mert attól félnek, hogy a kannibálok megeszik őket. A kannibálok sem szeretnének hosszabb ideig kisebbségben maradni egyik parton sem, mert attól félnek, hogy a hittérítők prédikálni kezdenek.
Előre is köszi! -
k4mill4
csendes tag
Szia
Azzal először én is szenvedtem, mert nem értettem mit kéne tenni, de aztán elolvastam a játékszabályokat, és a nyomravezetéseket.
A játékszabályban bent van, hogy nem feltétlen a játékban kell kattintani valamire, vagy beírni valamit, hanem pl magadnak átírni az URL-t az alapján, amire rájöttél. Különben csak a kérdést kell megválaszolnod. ''Hová akarsz jutni ?''
Remélem ezzel eleget segítettem. -
Rent
senior tag
-
Petya25
őstag
Egy újabb kijutós ház: [link]
-
LOTR
addikt
[link]
Integra mutatta, én első próbálkozáskor 4. pályáig jutottam, ott feladtam, mert fogalamam nincs róla, akinek megvan, az adjon egy tippet, hogy mit kell csinálni, köszi -
Petya25
őstag
Hátha van még hozzá kedve valakinek:
[link] -
Petya25
őstag
Folyjon ki a ti szemetek is:
[link] -
9CS
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi #364 üzenetére
Persze annyira azért nem volt durva.
Itt van egy csomó kis játék: [link] -
9CS
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi #359 üzenetére
Nem lehet.
Akkor ne nézzenek oda. Majd csak ha már végképp elkenődtek.
FIGYELEM az előző link tönkreteszi a fejlődést!
(mod törölheti a linket)
Már mindegy, Winner_hun is bedobta.
[Szerkesztve] -
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
Winner_hun #355 üzenetére
Grat!
Kicsit kétirányú gondolkodást igényel
9CS:Vedd már ki léci más is hagy élvezze
Köszi.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
k4mill4
csendes tag
válasz
Winner_hun #355 üzenetére
Hogyan sikerült?
-
k4mill4
csendes tag
Sziasztok!
Itt egy feladvány nektek, próbáljátok meg átjuttatni az autót a túloldalra.
[link]
Nekem eddig nem sikerült. -
mért van hogy a zöld (viridian asszem) szobában nem tudom felemelni a szemetest.
-
Petya25
őstag
Ennyire nem érdekel senkit a logikai feladványok?
Még egy próba: [link] -
Petya25
őstag
Na még egy juss ki a szobából: [link]
-
Petya25
őstag
15 féle képpen lehet kinyírni a főnököt, megtalálod mindet?
[link] -
Petya25
őstag
Na ez az uccsó: [link]
-
Petya25
őstag
Van még
: [link]
-
Petya25
őstag
''Juss ki a szobából'' stílusú feladvány.
[link] -
bdav
őstag
válasz
Apollo17hu #317 üzenetére
ok sikerült
köszi
-
bdav
őstag
az elsőre egy biztos nem jó megoldás: az a rab mondja hogy vége, akit a 100. órában hívtak ki
(mivel óránként hívnak). a taktika h. minden rab számolja a másodperceket
3.ra: a kérdés: ''ha a másik pilótát kérdezném akkor ő ezt a gépet javasolná?'' (vmi ilyesmi a lényeg). ha azt mondja ''nem'' akkor oda kell felszállni, ha igen akkro a másik gépre. -
Apollo17hu
őstag
Volt már, akkor nem tudtam megcsinálni, most 3 perc alatt sikerült.
bdav: Mindenkit át kell vinni a túlpartra.
Csak felnőtt vezetheti a tutajt.
Egyszerre legfeljebb ketten lehetnek a tutajon.
Ha az őr nincs a fegyenccel, akkor az legyak vkit.
Ha a papi/mami nincs a gyerekei mellett, akkor az ellenkező nemű meggyakja a kicsiket, ha egyedül vannak.
kb. ennyi
Ja, és a nagy gombbal lehet indítani. -
_Petya_
őstag
Küldök pár feladatot, remélem nem volt még:
1.
Adott egy börtön, benne 100 rab. Egy napon összeterelik őket a közös udvarra, ahol egy nagy kétállású kapcsoló van - mely nem csinál semmit, csak lehet kapcsolgatni - és a következőt mondják nekik:
''Rabok! Itt van a Nagy Kétállású Kapcsoló, mely a LE állásban van most. Ennek segítségével vagy mind szabadok lesztek, vagy mindenkit kivégzünk. Most még egy órát lehettek itt közösen, de aztán magánzárkába kerültök, ahonnan nem hallotok vagy láttok semmit sem. Ezek után minden órában sorsolunk egy számot 1 és 100 között, az ennyiedikőtöket kihozzuk ide, tanulmányozhatja a Nagy Kétállású Kapcsolót, melyhez mi, őrök nem nyúlhatunk, sőt át is fordíthatja, ha akarja. Ezután a rab vagy azt mondja, hogy VÉGE, vagy visszavisszük a zárkájába. Ha visszavittük, újra sorsolunk és kezdjük elölről; ha pedig azt mondja, hogy VÉGE, akkor ha mindenki volt már kint, mindenkit elengedünk, ha pedig nem, akkor mindenkit kivégzünk. Beszéljétek meg a taktikát. ''
A rabok az ezt követő félórában megértették a szabályokat, utána kitaláltak egy biztos stratégiát, mellyel valóban mindenki ki is szabadult. Találjuk ki mi is a stratégiájukat.
2.
Adott egy börtön, benne 100 rab. Egy napon összeterelik őket a közös udvarra, ahol nincs egyetlen nagy kétállású kapcsoló sem, főleg nem olyan, mely nem csinál semmit, csak kapcsolgatni lehet, és a következőt mondják nekik:
''Rabok! Mivel nincs kapcsolónk, de vannak piros és kék sapkáink, melyek épp a Kétpólusú Mágneses Mágnes színeit viselik, ezek döntenek, hogy szabadok lesztek-e mind, vagy sem. Most még egy órát beszélgethettek; ezután bekötjük szemeiteket, rátok adunk véletlenszerűen egyet-egyet a sapkákból - melyekből van épp hetven-hetven darab -, libasorba állítunk benneteket oly módon, hogy mindnyájan látjátok az összes előttetek állót, és rajtuk a sapkát, ha levesszük a kendőt a szemeitekről. Ezután valóban le is vesszük a kendőt a szemeitekről, és egy általatok választott sorrendben mindenki megmondja, hogy szerinte milyen színű sapka van a fején. Ha legalább 95-en eltaláljátok a színeteket, mindenki elmehet; ha nem, mindenkit kivégzünk. Beszéljétek meg a taktikát.''
A rabok az ezt követő félórában megértették a szabályokat, utána kitaláltak egy biztos stratégiát, mellyel valóban mindenki ki is szabadult. Találjuk ki mi is a stratégiájukat.
3.
Adott a Sziget, melyen mindenki vagy klón, vagy nem. Aki nem klón, az mindig hazudik, hogy a klónok meg ne szökjenek, a klónok meg igazat mondanak, mert naivak. Te véletlen keveredtél a Szigetre, de nem nagyon szeretnél maradni. Azt tudod, hogy az előtted álló két Menekülős Helikopter közül az egyik elvisz haza, a másik meg le fog zuhanni valahol a tenger fölött, és értelemszerűen az előbbire szeretnél felszállni. Furcsa módon a szigetlakók tudják, hogy melyik Menekülős Helikopter melyik Menekülős Helikopter - talán mert látták a filmet? Amíg tanácstalanul ácsorogsz, és a pilóták indítják gépeiket, eszedbe jut: hát persze! a pilóták! Meglepődve konstatálod, hogy a pilóták egyformák, és mivel az ikerszülés és a többszörös klónozás ismeretlen fogalom a Szigeten, így biztos, hogy az egyik pilóta eredeti, a másik pedig a klónja. Annyi időd van - mivel persze a két Menekülős Helikopter messze van egymástól, te meg köztük állsz, de J. O'Neil ezredes még MacGyver korában adott neked egy szuper rádiót -, hogy az egyik helikopterre gyorsan ráhangold rádióadóvevődet, és kérdezz tőle egy - maximum tíz szavas - eldöntendő kérdést, aztán miután válaszolt, gyorsan sprintelj az egyik helikopter felé, amire hősiesen az utolsó pillanatban ráugorva hazajuss. Mi legyen a kérdés, hogy ne kelljen kétszer felvenni ezt a jelenetet?
Petya -
Petya25
őstag
Ezt láttátok már? [link]
Mindenkinek át kell jutni a túlpartra, bizonyos szabályok betartásával. -
k4mill4
csendes tag
Találtam egy feladványt, de sajna a megoldására még nem jöttem rá:
''Van két gyertyánk, ezek közül mindkettő egyenetlenül ég, és azt tudjuk, hogy mindegyik pontosan egy óra alatt ég végig. Vajon a két gyertya segítségével hogyan tudunk teljes biztonsággal háromnegyed órát mérni?''
Valakinek valami ötlete?
[Szerkesztve] -
Retekegér
MODERÁTOR
Aranyos
: 3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondja, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába.
Kicsit később a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral. Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el
egyenlően az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet, kettőt pedig megtartott.
Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár.
Hol van az egy dollár?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Renault, Dacia topik
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RAM topik
- Az IFA-n már ott lehetnek a Samsung újdonságai
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900F - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.08.27. -ig - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265K - Új, Gari 2028.09.27. -ig - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Új, Gamer félgép - ASUS PRIME B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Corsair 2x16GB DDR5 6000MHz
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest