- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Skillet #29128 üzenetére
Az a baj, hogy tudom, tudjuk ezt sokan, mégis mint a birkák tűrjük!
A másik dolog (részben kérdés, mert pontosan nem tudom): ha a rendőr trafizik, nem kellene látható helyen állnia, nem "elbújva"?
Mert csak logikailag: mi a sebesség-ellenőrzés (elvi) célja?
Megelőzni a gyorshajtást, igaz?
Értem ezalatt az ész nélküli száguldást, nem a 90 helyett pl. 105-tel közlekedést.
Ha nyilvánvaló lenne a sebesség-mérés ténye, azaz látható a kamera/rendőrautó, akkor azok is lassítanának, akik esetleg notorikus száguldozók. Szerintem...
Ha csak annyit elérnének, hogy azok, akik 90 helyett 130-140-et is "megengednek maguknak" - majd szépen legyalulnak valami vétlen szerencsétlent - beállnának 100-105-re, már eredmény lenne.
De így, pff... Egyértelmű a bírságra hajtás, az előzőhöz hozzátéve a "kint felejtett" 60-as táblákat, mert pont ott lehet rendesen becopni, ha csak az adott szakaszra megengedett sebességgel is közlekedünk.
Nyugodtan ki lehetne rakni ilyen kamerát jelző táblát gyakrabban, mellette az adott szakaszra érvényes seb.korlát jelzésével, akkor talán előbb-utóbb rögződne a fejekben, hogy csak egy kicsit is próbáljanak szabálykövetőbbek lenni, ha nem is a saját, de mások épsége érdekében.
Mert bár legszívesebben én is 110-120 körül járnék a legtöbb általam bejárt utakon (bár azok minősége sem teszi ezt lehetővé), de... Inkább általában a "+10 -es szabály" (óra szerint) lövöm be a sebességet, akkor még nincs se bünti, se nem okozok fölösleges kockázatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest