- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator...
tag
Gratula Háziállataidhoz
Azért csak óvatosan -
Dictator^
veterán
hát grat, elég durva dolog volt ez... nálunk pl a bejárati ajtó fölött van egy kis perem ami fölött cserép van, ilyen beugro féle cipőt ledobni stb... ott nyáron kiba sok darázs szokott lenni, söt nyáron nyitva minden ablak ugye beszálnak stb, arra kelek hogy 5 darázs bent repked fent a szobámba..
-
rdi
veterán
válasz
Slayer Valor #295 üzenetére
A petróleum természetesen nem öli meg a darazsakat, csak elüldözi. Ilyenkor célszerű mert még nyugalomban vannak, később ez már nem nagyon fog menni...
-
Dominator
aktív tag
Nekem pont pár napja mondák, hogy az ehhez hasonló dögöket szappanos vízzel kell kiírtani, mert attól egyből nmegpusztulnak.
Csak ne Dávval, mert attól biztos nem lesz bajuk
[Szerkesztve] -
krila
tag
válasz
doglotthal #49 üzenetére
NAftate+PALMitin acid=NAPALM
-
rdi
veterán
válasz
Slayer Valor #288 üzenetére
Petróleum a megoldás.Persze nem meggyújtva, bár akkor is. Csak akkor a megoldás végleges lesz: nem lesz hol lakniuk a lódarazsaknak.
-
Slayer Valor
őstag
Nálunk is a padláson lódarazsak vannak. Minden évben. Még szerencsére nem gyüttek, de majd gyünnek. Egyébként mikor megpróbáltuk leszedni a cuccukat a tető alól, vagy 10 lódarázs szanaszét repkedett, vagy 30 méteres körzetben. De egyik sem támadott meg. Szerencsére senkit.
TitiRii #1: Én azt olvastam, hogy a lódarazsak az összes darázsfélénél szelídebbek. Hiába a legnagyobb, de a legszelídebb is. Ezt én egy ilyen zöld+fehér könyvben olvastam. Vmi Természetkalauz/Rovarok. Mondjuk elég érdekes, hogy az egyik legnagyobb darázsféle a legszelídebb -
TitiRii
senior tag
Na hello all
A minap felmerészkedtünk végre, és leszedtük a fészket
Másodszorra világosban már nem tünt akorának mint elsöre sötétben
de azért igy is tetemes volt.
Teljesen üres volt a fészek és már magától bomlásnak indult
ugyanis az alja totál le volt esve, csak azt a dobozok miat nem láttam elöször
Elég furmányos dögök ezek. a bejárat egy dionyi lyuk volt a kaptár töle kb 60 cm re volt, de ök a lyukig elszigetelték az egészet. mintegy folyosot képezve, tehát azért tünt olyna nagynak, leverve kiderült hogy a kaptár jobb oldala teljesen üres folyosó
ellenben a bal oldalában 7!! db ilyen 6szögletü izé volt, ebböl 3 db jó 30 cm es de a legkisebb is jo tenyérnyi miéretű volt
megprobáltuk egybe leszedni, de a tél nagyon megviselhette, mivel a legkiseb érintésre is tört a burka, ellenben a kaptárakat alig birtuk lefesziteni.
Ami külön dicséretes a számukra, hogy az egész kiugrot ahová fészkeltek, kiszigetelték, minden cserép között a rést betömték. (ugylátcik tényleg nem szeretik a huzatot)
Viszont fekete pont hogy több mocskot termelnek mint mi emberek, a kaptár alat vastagon kb 1 cm vastagan fekete elszenesedet maradványok(gondolom ürülékek is ) és tetemek.
Csináltam pár össze hasonlitó képet is, mint normál darázs ,meg lodarász méretek, a kaptárol is (elem lámpa volt csak nálam mint viszonyitási alap, meg egy normál darázs kaptár)
azért volt kis irtás is ,ugyna lodarazsat nem találtam, de normál darázs kaptárt igen, nagyábol 10 fös koloniával, ök viszont maximum ugrálni tudtak mint a nikel bolha, repülni nem igen, tehát gyorsan letudtok öket.
Kiváncsi vagyok hogy idén is feltünnek e, és hol.
na de msot jöjjenek a képek:
A kaptár még egyszer:
Bővebben: link
A szemét kupac:
Normál darázs kontra lódarázs:
A kaptár félig leverve:
A kis szigetelések a cserepek között(sok helyröl kifulyhatta már a szél, de helye mindenhol látszott) :
A kaptár egy épen maradt darabja, törékeny papir:
és egy kis méret össze hasonlítás, 3 db ekora izé is volt benne, és a többi sem volt kisebb, a leglaso és legfelső volt a legkisebb de azok is jóval nagyobbak voltak mint a tenyerem, és 7!!! ilyen volt benne összesen)
remélem mindenki szomlyát kielégítettemvideo is készült de mérete miatt nem rakom fel egyenlőre
NAGYON FONTOS!!! EZEN FELBÁTORODVA SENKI NE MERJE EGYEDÜL LEVERNI A DARÁZS, MÉH VAGY LÓDARÁSZ FÉSZKEKET, FŐLEG NEM UGY HOGY MELEGSZIK AZ IDŐ, EZ EGY ÜRES FÉSZEK VOLT, ÉS SZAKÉRTŐK TANÁCSÁRA VERTÜK LE, DE MÉG IGY IS KELLŐ KÉPPEN BEÖLTÖZVE, ÉS OVATOSÁGGAL, HA EGY TELI FÉSZEKBE NYÚL BELE AZ EMBER AZ ÉLETVESZÉLYES LEHET! MINDENFÉLE KÉPPEN ELÖSZÖR BEZSÉLJEN SZAKÉRTŐVEL! -
biker
nagyúr
huhh, itt borzongok.
villanyszerelő révén sajnos elég sokat szívtam, imádják a kapcsolószekrényeket.
nos, egy tenyérnyi méretű fészek elég ahhoz, hogy ne tudj dolgozni.
egyszer egy ilyenben kellett biztit cserélni, 3-an tettük
- elhajtottuk őket, majd elkezdtem dolgozni, közben 2-en csak a távoltartáson dolgoztak.
nem sikerült, 3x fogtunk neki.
pedig ott alig tucatnyi egyed volt.
és engem az sem vigasztal, hogy hideg van, mert akkor is mozognak, és mozgó darázs nem jó darázs. -
vtechun
veterán
válasz
Zordkaszás #281 üzenetére
a francba...
-
vtechun
veterán
ki vót mán rosszúl dungócsipéstűl?
-
Kanczy
veterán
Önts rájuk 1 fél liter old spájzot és küldd el őket a maratonra!
(majd amikor egy rajban ,,mennek'' a parton,az ionizált részecskebontóval+ 1 tégely Vanish Oxi Action Max-xal képezz belőlük zsíroldó habot!
[Szerkesztve] -
V.ki
aktív tag
TitiRii:Mi lesz végül a megoldás?
-
vtechun
veterán
válasz
Adrian Mole #267 üzenetére
szerintem nagyon állat, tök elegáns...
-
simonzé
addikt
válasz
Agyasima #269 üzenetére
Ez kivételesen egy szép darázs.
Ha jól emléxem ez egy rablódarázs, ami kis rovarokat, hernyókat zsákmányol, és szállítja őket, mint egy helikopter. Szimpatikus kis dög. Nem esküdnék meg, de asszem, hogy ez nem csíp. Azt inkább a csoportokban élő dögök csinálják.
A háza meg azért volt olyan kemény, mert ő is a Lasselsberger-féle darázsbetont használta. Használja Ön is! -
Agyasima
őstag
válasz
Agyasima #268 üzenetére
MEg is találtam mi lehet ez. Eumenes pomiformis. a.k.a. Körtefarú gömböcdarázs.
kb. 15 mm könyv szerint. Hát nekem többnek tünt. Magányosan él. Ez jó. Ezexerint nem kell számítani többre belőle. Potrohának eleje erősen összeszűkült, emiatt körtére emlékeztet. Sárcsomokból - más forrás szerint agyagból - gömb alakú bölcsőket tapaszt, s abba ivadéka számára lepkehernyókat halmoz fel.
Nos vagy valami nagyon spéci kötőanyag van ennek az izének a nyálában, vagy valami szupertuti agyagot talált valahol itt az Alsóvárosi Feketeföldeken, mert krva keményre sikerült a ''fészke''...
és ilyen ronda:
[Szerkesztve] -
Agyasima
őstag
Tud-e valaki valamit egy olyan darázsról, ami:
- valami betonszerű nyavaját épít fészeknek. Tényleg olyan, mint a beton, színre is, meg keménységre is. Nem bírtam leverni a falról, úgy odakötött. Kb öklömnyi méretű az egész. A darázs meg nem a klasszikus darázsforma, hanem egy nyúlványon mintha még lenne egy extra potroha is. Meg karcsúbnak is mondanám. Elég ronda. A fészkét meg pont a házunk bejáratánál levő beugró részbe építette. (Amíg építette, addig reggelente suliba menet mindig köszöntem neki. Szemmel láthatóan lesz@rta, h ott vagyok, szerencsére.)
Szóval ez milyen dög? Tudjátok hol találok ilyes képeket, amik közül azonosíthatnám? -
sai
aktív tag
nah olvasgattam itt a hozzá szólásokat és jókat is röhögtem
csak ilyenkor bele gondolok hogy ez a nagy monstrum pont felettem van.. nyáron nézegettem ablakomból (felette van v hol a bejárat) és mint valami forgalmas légifolyosó.. egyfolytába repkedtek ki be a darazsak.. (1szer valahogy bekerült a szobámba) hát kis para volt bennem mikor + láttam a szunyoghálomon belűlről.. aztán szép mecset játszottam le vele de ény nyertemutána fogtam valami patex ragasztót és körbe nyomtam az ablakomat hogy a szunyughálo sehol ne jőjjőn le
egyébként este volt amikor horrorba illő hangok voltak (nyáron este is nyitva van az ablakom) és ugye szobámba melegebb volt mint kint és azt hallom este hogy valami tépi a szunyoghálot felkapcsolom lámpát és pár ilyen kis aranyos darázska próbál bejutni..
de elvileg nem fognak vissza jönni ugyan ebbe a fészekbe.. -
vtechun
veterán
ilyen darázs volt: Bővebben: link
-
fasyrt
őstag
Use szúnyogháló, v. vmi ua. ilyen lyukú fémháló. Aztán onnantól, hogy háló van köztetek, már könnyű nagyfiúnak lenni...
A halóra fújhatsz vmi műa. habot, ha nem akarod hallgatni a zümmögést... ÉS ilyenkor télleg halál üres? Azért álljál készen egy bazi nagy ugrásra, biztos ami biztos!
De ha már üres, akár maradhat is, nem? Száját elzárni azt cső. -
vtechun
veterán
nekünk volt otthon üvegteraszunk régebben, és ott is volt valami darázsfajta, nagyon jól nézett ki, de csak egyedül volt ill. párban, tehát nem rajban.. tök fekete volt vékony, amolyan tipikus darázsdereka volt.. de nagyon állat.. Főleg ahogy mozognak az tetszik, mint egy robot... persze ha megcsíp akkor a ku***anyját..
-
Dominator
aktív tag
válasz
ToRR3nt3 #241 üzenetére
De akkor a pók-király meg a lódarázs királynő párzani fognak, és iszonyatos, nyálkás, repülő, nyolcszemá, nyolclábú mérgező hálószövő mutáns g*cik fognak születni, szoptatni fogják őket darázstejjel aztán megerősödnek, betörik az ajtót mindenkit körberepülnek és behálóznak, mint a Birodalom Visszavág elején a repülővel a lépegetőket aztán majd nézhecc!
-
actommy
tag
TitiRii:Ha sikerül leszedni a fészket egyben, de még darabokban is elég értékes lehet vagy legalábbis ritkaság számba megy. Szerintem nem hülye ötlet megkeresni vele egy iskolát vagy gimnáziumot hátha talász valami biosz tanárt aki mindenáron megakarja majd szerezni.
[Szerkesztve] -
V.ki
aktív tag
Csinálni kell 1 fadarabba 1 odút,ha a darazsak ezt észreveszik,akkor tuti belemennek,aztán szépen lezárni a lyukat,mikor hideg van,levinni,oszt' rájuk gyújtani a fát oszt' szevaa
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest