- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
Nem a mérete miatt linkeltem, hanem hogy lássuk a belső szerkezetét. Látod hogy eléggé ''tele van'', nem csak egy üres zsák aminek a tiszta térfogata tele lehet darázzsal, ebből gondolom túlzásnak a tízezres becslést (lódarázsból). A mezei kicsi darazsakból elférne annyi is, de azok talán nem is építenek ekkora fészket.
-
Hú ! AvP2-t hagytam éppen félbe,de ez parásabb !
Szerintem 1 hideg éjjel szólj a szomszéd kisfiúnak,hogy kap 1 rugót,ha leszedi és elégeti neked.
-
TitiRii
senior tag
de
épenséggel feltünt
de ugyvoltunk verle
hogy majd télen
mert most veszélyes lenne
aztán meg csak most néztünk fel mi is van ott
egy elönye volt
a normál darazsak eltüntek
eddig azok voltak mindenhol kis tenyérnyi vagy még anyi se nincsen kaptárakkal
de az minden csöben sarkon stb
szal vagy 30 db tuti volt a ház körül
ezek meg lemészárolták öket -
Yaye
őstag
Szvsz ez lódarázs. A tőrös asszem nem ilyen színű (sajnos képet nem találtam róla, de egy régen olvasott határozókönyvben feketének ábrázolták), és még szőrös is.
Hallod-e hogy a bánatba építhettek ekkora böszme kérót maguknak a fejetek fölé, hogy észre sem vettétek? Nem tűnt föl tavaly hogy kicsit sűrű a légtér?
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
Elég brutálisan néz ki. A ''lábai'' végén is hegyes ''karmok'', az a fullánk meg mint egy tű..pfff.. kemény..
Spektrumon volt egyszer ahogy a lódarazsak lemészárolnak egy komplett háziméh rajt. Pfff.. Na az kemény volt. 10-en 1000 ellen... Szabályosan széttépték a háziméheket. -
TitiRii
senior tag
mi? monitor sörös rekesz??
3* akkora
nagyobb mint a 70 cm es tévém
nem akartam elhinni mikor megláttam
holnap talán elég bátor leszek és felmegyek fotozni
mert elvileg ezeknek csak egy bejárata és az nem erröl az oldalról (remélem)
és akkor csinálok még több képet hogy lehessen látni a méreteit. -
TitiRii
senior tag
ezt nem mondod komolyan?!
na
keresek képet
tavaly fogtam egyet(vagyis a macskám) épp állapotban maradt szal tudtam fotozni
Bővebben: link
kb 4-5 cm hosszú lehet kisujnyi vastag
és hatralmasat harapott(tavaly az egyik megharapott, nem csipet, frankon harapot, és jol el is fertözödött) -
aXXon
őstag
azert ezek sem rosszak Bővebben: link
-
Yaye
őstag
Ha lódarázs akkor aligha több 10K-s raj, annyian be sem férnének talán. Valahogy így néz ki belül:
Nem mintha számítana hogy 10K vagy csak 3K.
(Indiában láttam irdatlan fészkeket, a mecsetek bejárata fölötti hagyományos negatív félkupolába nagy előszeretettel építkeznek, sacc per kábé több méteres hatalmas fekete zsákok lógnak a magasban... na abban lehetett pár tízezer példány, bbrrrr...)
[Szerkesztve] -
TitiRii
senior tag
én is csipázom öket
semmi gondom nincs velük
söt ahogy itt irták
ha lehetne öket idomitani...jo házörzök lennének
az a baj hogy a normál darazsakkal ellentétben ezek nem csak akkor támadnak ha piszkáljuk öket
vagy a fészküket
hanem mindenkire aki a vonolási utvonalukba kerül
teszem azt ha nyáron sütögetün a kertben és kiszurják
nincs kedvem se nekem se a haveroknak megküzdeni egy több 10e res lodarázs rajjal
pláne hogy ezeknek a csipése elég fájdalmas és könyen okoz halált
még annak is aki nem alergiás rá (álitolag elég 10 csipés is ahoz hoby bárkit kidöntcsön) -
-
Yaye
őstag
Miből épül vajon? A technika ugyanolyannak tűnik, de a topiknyitóé sárgásdrappos, ez határozottan szürke. Nekem tulajdonképp imponálnak a darazsak, tökös kis csávók, szépek, harciasak, a lódarázs pedig igazi nehézvadász. Kár hogy időnként embert is esznek. (Legjobban a közönséges darázs feje tetszik, tök vicces ''haja'' van, és tök jó fej ahogy kajálja a gyümölcsmaradékokat az ember tányérjáról egy nyári ebéd végén. Engem még nem csípett meg egy se, nem szoktam hadonászni.)
[Szerkesztve] -
TitiRii
senior tag
Na
kiderült hogy van a családnak méhész ismerőse aki jövöhéten elintézi a dolgot
ha tüzöltök nem foglalkoznakl vele
megnézte a képeket és azt mondta ez több 10e res nagyságü raj lehet
de még nem aktivak
bábok töbnyire
a többi meg még le van dermedve
álitolag ezeknek csak 1 bejárata van mert nem szeretik a huzatot, ott kell pár kénlapot begyömöszölni és meggyujtani
annak a füstye lefele szál és megfulladnak -
dat
senior tag
kösz..aludni már nem tudok
-
dat
senior tag
az alienek öcsém...ilyet se láttam még..
-
ColDFirE
csendes tag
-
Darth_Revan
veterán
Kiderűlne,hogy 1 igen ritka darázs fészek lenne és eladhatná több millióért...
-
aXXon
őstag
na, ha mindenaron magad akarsz nekik menni, akkor ez a hajlakkos dolog jonak tunik, de vegyel meg hozza vagy ket flakon suritett levegosprayt, mert azt ha fejjel lefele tartod es ugy fujod akkor fagyaszt
legalabbis kis mennyisegben, nekem is ugy mutattak egyszer, gondolom nagy mennyisegben is, na most neked az is eleg, ha frankon lehutod az emlitett technikaval a feszek kulsejet (szilardnak tunik a kepek alapjan) jo frankon, hogy athuljon az egesz, aztan hajlakkot nekik, aztan a nyilason at nekik is kuld be a hideg levegot aztan talan meg egy kis hajlakk, kizarolag a biztonsag kedveert, beleverni egy zsakba, ra a tuzre, azt szevasz
esetleg egy nagyobb felbontasu kameraval csinalhatnal valami kozelebbi kepet, nagyon erdekelne a feszek kulso fele....
-
Darth_Revan
veterán
a)védőruha és írtásra fel!
b)felgyújtod a házat
c)kihívod a Pindúr Pandúrokat -
Yaye
őstag
válasz
doglotthal #49 üzenetére
A napalm az egy anyag, lényegében kocsonyásított gázolaj. Nem csak bombákban, hanem lángszórókban is használták. Bővebben: link
-
Yaye
őstag
Itt a Ph rovarcsípés-topikjában (naná hogy van ilyenünk is
) valaki azt írta, hogy a sima német darázs agresszívebb mint a lódarázs. A darazsak általában inkább csak a fészkük közelében agresszívek. Ha ki akarod nyírni őket akkor siess, mert a fészekből csak kevés példány telel át, így a fészek szinte még üres, de ha megjön a jóidő... A darazsak száraz, meleg időben aktívak, ha támadsz, akkor egy hideg hajnalon (most még akad ilyen) tedd. Különben biztos hogy lódarázs? Csak mert van olyan is hogy óriás tőrösdarázs, ami erősen védett (eszmei érték: 50K Ft!) Indexen van darázsellenes topik: Bővebben: link
-
actommy
tag
A hajlakkos meg lángszórós kemotoxos dolgokat felejtsd el! Azok csak a kis ratyi darazsak ellen valók, de azoknál jók
De amit a hidegről írtak egy páran az igaz, ha 10 fok alá megy a hőmérséklet de a tuti ha még hidegebb van akkor rájuk kell nézni hátha nem annyira aktívak, hidegben lelassúlnak! De szvsz még ekkor sem életbiztosítás egy támadás de talán egy zacskóba húzást meglehet csinálni.
A padlással az a baj hogy ott melegebb van mint kint, lehet ott nem érvényesül annyira az időjárás.
Sok sikert!
Az önkormányzathoz vagy a tűzoltókhoz megeresztenék egy telefont végülis tényleg életveszélyes a dolog. -
birka1337
tag
rakjál köréjük valami sűrű szövésű fémhálót aztan áramot bele
-
Vangelis
félisten
Rovarírtót nekik
-
birka1337
tag
esetleg ha valami habot odafújsz ami azonnal megköt? vagy azt is átrágják?
-
ColDFirE
csendes tag
szigorúan szakember. és legközelebb télen nézni fel a padlásra.
kb ennyit tehetsz, drága lesz, de legalább biztonságos.
vagy eressz meg egy telefont a helyi valamilyen hivatalba, hátha tesznek ők is valamit ellene (bár ezt nem hinném) egy próbát megér
[Szerkesztve] -
V.ki
aktív tag
Közelebbi kép. -
sziszegőII
tag
részemről vennék vagy 2-3 flakon hajlakkot azt a jó nagy literest egy benzines öngyújtót és indulna a rock'n'roll
-
azta mindenit, ez télelg durva.
és csak szakembert hívj mer ha vmi nem sikerül és elszabadul a pokol akkor a lodarazsak bevadulnak és az nem lesz játék. -
escie
őstag
jóóéég.
az a csíkos valami a fészek, a kép felső részén?!
miből van ez? olyan furcsa mintája van. így néz ki egy lódarázsfészek?
csinálnál közelebbi fotót? persze csak ha biztonságos.
én speciel asszem elkötöznék ebből a házból. így is rosszat fogok álmodni, nagyon bírok rettegni a darazsaktól. -
süti5
őstag
Nálunk voltak telken. Egyedül ne állj hozzá irtani.
Télen irtottam ki őket, akkor csak pete vagy mi a fene volt benne
Kihoztam, leöntöttem a fészküket és meggyújtottam
Ha egyedül mész ellenük és aktívak, nem éled túlIszonyú ijezstő, mikor megmozdul a kas, én odamentem beöltözve, aztán gyors léptekkel távoztam, mielőtt kijöttek volna
-
V.ki
aktív tag
válasz
doglotthal #33 üzenetére
mi az a napalm?
Nem tudom,még sosem hallottam -
doglotthal
aktív tag
Ez a probléma nálunk is felmerült, múlt nyáron lett új cserép rakva a házra, és ezek a dögök, befészkelték magukat, a cserép és a gipszkarton között lévő szigetelő anyagba. Nagyon szívós kis dögök, de egy fél üveg kemotox jót tesz egynek. Szerintem valahogy ki lehet őket füstölni, vagy marad a napalm.
-
vtechun
veterán
vagy ha lesz még idén hideg( - ) akkor akkor támadj rájuk, szerintem hidegben nem nagyon mozognak, bár nemtom...
-
crab
senior tag
szerintem ezekre nem hat a chemotox, ide valami erőseb kell, én mostmár nem nyúlnék hozzájuk max hideg este, ha nem akarsz fizetni akkor szerintem tényleg a tüzelés a legjobb módszer, de csak este közelíts amikor le vannak dermedve.
-
ReDPiTTY
tag
fateromat megcsípte egy és majdnem meghalt,elvesztette az eszméletét,s csak a nemtősök tudták valami kotyvalékkal visszarázni a mi világunkba!ha télleg lódarázs akkor legyél óvatos ez nem játék!
-
Vangelis
félisten
CIÁN????
-
csemberlen
őstag
Egy kedves ismerösőm ezzel foglalkozik, hivatásos gázmester.
Sokat mesélt ezekről az állatokról, csak speckó szerrel szabad szembeszállni velük. Ha Pesti vagy Pest környéki vagy és érdekel akkor írjál. -
Dictator^
veterán
ez nagyon durva... merre fele lax? bocs lehet leirtad nem olvastam végig
-
ByB
addikt
Én ismerek egy bogármérnököt, aki ilyen dolgokkal foglalkozik: 06-30-926-9228! Egy telefonhívást megér...
-
WillChi
őstag
Teljesen nyitott a fészek egyik oldala? Nálunk a lódarazsak egy hatalmas körte alakú, függő valamit építettek, annak az alján volt egyetlen bejárat. Arra húztuk a nájlonzsákot, le a padlásról, aztán tüzet nekik. A vastag műanyagzsák van annyira erős, hogy volt rá időm leérni és tüzet rakni alattuk.
-
Catamenia
csendes tag
sztem szelidítsd meg őket, képezd ki őrző-védő feladatokra és nem lesz gond a ház biztonságára
fontold meg, történelmet írhatnál vele
-
WillChi
őstag
Végül is, ha lezárod a bejáratot, akkor az egészet egyben eltávolíthatod. Rá egy bazi nájlonzsákot. Kint meg tüzet nekik!
-
WillChi
őstag
-
V.ki
aktív tag
Vagy vegyél 1 csomó gyorsan kötő betont,és zúdítsd rájuk!Aztán pár hónap múlva szétvered a betont,és csak darázshullát fogsz látni!Aztán szépen nejlontatyó,és elégeted őket!
Nekünk a szomszédunk házában volt ilyen!Befészkeltek az egyik repedésbe...Aztán beton!
És a legjobb!!:
Kérj kölcsön 1 jó nagy gépfegyvert,shotgánt vagy akármit,és lődd szét őket!
[Szerkesztve] -
V.ki
aktív tag
Egy k***a nagy adag Chemotox majd segít!!!
Kérj vmi védőruhát vhonnan!!!
Durva...
Soxerencsét a kiirtásukhoz!!!
[Szerkesztve] -
TitiRii
senior tag
Tavaly is feltünt hogy a környékünkön nagyon megszaporodtak a lodarazsak, ki is figyeltük hogy a padlásunkra járnak be, majd feledésbe merült a dolog a tél beáltával.
Ma viszont voltam fent a padláson, és sci fibe illö látvány fogadott
nem is ragoznám tovább, inkább belinkelem
többi kép:
nem örülnék neki ha ezek mind kirajzanának, olvastam roluk kicsit, és a darazsakkal és méhekkel ellentétben , a lodarász retentö agresiv és bármit megtámad ami a mozgási utvonalukba kerül, ezen felül egy felnöt emberre is 5 csipés már halálos lehet.
Mit érdemes tenni vagy kihivni? tüzoltoságot esetleg?(szakembereket sok 10-100e ft ért azért nem hivnék)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, gar.
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest