Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyasima
őstag
válasz
Agyasima
üzenetére
MEg is találtam mi lehet ez. Eumenes pomiformis. a.k.a. Körtefarú gömböcdarázs.
kb. 15 mm könyv szerint. Hát nekem többnek tünt. Magányosan él. Ez jó. Ezexerint nem kell számítani többre belőle. Potrohának eleje erősen összeszűkült, emiatt körtére emlékeztet. Sárcsomokból - más forrás szerint agyagból - gömb alakú bölcsőket tapaszt, s abba ivadéka számára lepkehernyókat halmoz fel.
Nos vagy valami nagyon spéci kötőanyag van ennek az izének a nyálában, vagy valami szupertuti agyagot talált valahol itt az Alsóvárosi Feketeföldeken, mert krva keményre sikerült a ''fészke''...
és ilyen ronda:![[kép] [kép]](http://www.arthropods.de/insecta/hymenoptera/vespidae/eumenesPomiformis0001.jpg)
[Szerkesztve] -
Agyasima
őstag
Tud-e valaki valamit egy olyan darázsról, ami:
- valami betonszerű nyavaját épít fészeknek. Tényleg olyan, mint a beton, színre is, meg keménységre is. Nem bírtam leverni a falról, úgy odakötött. Kb öklömnyi méretű az egész. A darázs meg nem a klasszikus darázsforma, hanem egy nyúlványon mintha még lenne egy extra potroha is. Meg karcsúbnak is mondanám. Elég ronda. A fészkét meg pont a házunk bejáratánál levő beugró részbe építette. (Amíg építette, addig reggelente suliba menet mindig köszöntem neki. Szemmel láthatóan lesz@rta, h ott vagyok, szerencsére.)
Szóval ez milyen dög? Tudjátok hol találok ilyes képeket, amik közül azonosíthatnám?
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest