- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shkiz0
nagyúr
válasz
Shkiz0 #75349 üzenetére
Mind1, megoldottam.
Nos nem tudom miért, de az XC3 alatt valamiért lerottyantak a Gelid padok. Már 98-100 fokosak voltak. Szétszedtem, de de nem az fogadott amire számítottam. Igazából volt nagyon nagyon minimális trutyi amit a pad engedett (de tényleg csak 1-2 helyen vettem észre) miközben maga a pad mint ha ki lenne száradva. Alig kellett hozzáérni és málott szét. Nem tudom hova rakni a dolgot, mert közben meg a 3080 FTW3 és 3090 STRIX is teszi a dolgát ugyanott. Ugyanakkor lett véve mindegyik csomag, bár nem zárható ki, hogy amúgy pont az erre került csomag problémás lenne. Most visszament 86 fokra kíváncsi leszek mennyire lesz képes tartani majd napok, hetek elteltével.
Az mindenesetre nem segít ugye, hogy kb az XC3 az fele olyan vastag bordázattal rendelkezik, mint az FTW3 vagy STRIX, ezért a GPU is melegebb volt gyári állapotában is, meg most is 5 fokkal mint a többi. -
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #75027 üzenetére
én egy szóval nem mondtam ilyet , de nyugodtan olvas vissza én annyit mondtam ,hogy ha valaki jó áron tud venni kártyát akkor még nem rossz a beszállóra.
egyébként ezt itt is megerösítették #75003
Szóval hogy ki mennyiért gondolja és veszi szerintem mindenki döntse el saját maga.#75028
2450 euro volt tegnap vadi uj strix oc 3090 (fehér)
[link] 1 db / lakás de elvitték 1 óra alatt összesed a fekete az 50 euroval többe volt. -
DanielLong
senior tag
válasz
Shkiz0 #74957 üzenetére
Gosund szerintem is király, annó akcióban volt kb 30€ a 4db, azt hittem valami bughalmaz lesz, de aztán meglepően stabil, még semmi problémám nem volt vele, hónapok óta használunk 3-at a családban. Pontossága is okés, normál fogyasztásmérővel már összevetettem. Még az értesítések is egész hamar megjönnek az alkalmazásból.
LINK
LINK Már más név alatt fut, de szerintem ugyanaz lesz. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag termetes, így elfoglalja a szomszédos dugaljt is. -
bmwkiraly
csendes tag
válasz
Shkiz0 #74957 üzenetére
Szerintem arra céloz, hogy nem nagy és folyamatos áramfelvételre vannak ezek a mérő kütyük kitalálva és emiatt ne hagyd rajta a riget huzamosabb ideig, csak egy pár órás mérésre, mert lehet meg tudod sütni, ha rajta hagysz folyamatos 1500 wattot napokon/heteken keresztül.
-
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Shkiz0 #74875 üzenetére
Én azt írtam, hogy a léghűtőjéhez képest csendesebb.
Most a kedvedért odamentem és csekkoltam, 62%-on jár a vízhűtő két gyári ventije. Hangossága fülre kb. megegyezik a 2db Arctic Bionix 120 és 140-es backplate-et fújó ventillátorokéval (1500 rpm). A vízhűtő ventijének mélyebb a hangja, az Arctic-é magasabb, azt hallottam jobban, amelyikhez közelebb hajoltam. Ezekhez képest a léghűtő 3 ventije üvöltött (70-80%), amire egyből azt mondtam, hogy a szobámba be nem rakom (nyitott PC ház, gamer gép).
Abszolut értelemben nem mondanám csendesnek, de ez relatív. Ezeknek a hangja mellett el lehet lenni. Van ezen a gépen riser-el kiemelve egy Palit 3070 Gamerock is, na azt már csendesnek mondanám.
-
Emperor_
addikt
-
törölt tag
válasz
Shkiz0 #74870 üzenetére
Majd, ha lesz kedvem megpadozom a giga wf 3090-et. Azzal most 115MH/s-nél és 92-94foknál tartok. Csak hűtőbordákkal és kettő házventivel. Padokkal tuti lemegyek 90 alá.
Héten jön 2 evga vizes 3090. Kíváncsi vagyok azokkal mit érek el.
Aztán, ha kijátszottam magam mennek eladásra.
Engem ez a hőelvonásos mókolás jobban érdekel mint a bánya. -
Emperor_
addikt
válasz
Shkiz0 #74455 üzenetére
Végignéztem a videót, én bírom az ürgét, szoktam nézni a videóit.
A klima neki is eszébe jutott és mások is javasolták, de nem akart vele foglalkozni.
Szerintem az a kérdés, hogy ventik fogyasztása mennyire összevethető a klímáéval.
A szellőzést viszont szerintem jól kitalálta.
Ha nagyon meleg van és ez előfordul nyáron, akkor lelövi valami a rig-eket.A zsindelyt viszont nem jól rakta fel, mert nincsen kiszellőztetve. Pár év és a nagy meleg tönkre fogja tenni. Bár nem tudom milyen meleg lehet ott, ahol él.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Shkiz0 #74388 üzenetére
Kicsit számolgattam: jelenleg kb. 200-230ezres nettót látok februárig 100 MH/s sebességgel számolva (persze ez azt feltételezi, hogy marad az árfolyam, de jelentősen sztem nem fog egyik irányba sem kilőni ennyi idő alatt). Ha most 800-ért elviszik a 3080-am, akkor sem leszek sztem bentebb vele POS után, mert nem tartom valószínűnek, hogy 5-600ezerért el tudnám akkor még adni. Persze sok függ az új áraktól, hogy a boltok árai hogy reagálnak a bányászat teljes kifulladására, de én jelenleg így gondolkodom. De nyitott vagyok új érvekre, látásmódra is, egy hete még nem így láttam, szóval ez még változhat simán, most még bizonytalan vagyok kicsit, ezért nem is hirdettem meg.
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #74302 üzenetére
Nem én kerestem mindenre kifogásokat és magyarázom,hogy minden hirdetés kamu...Ez csak azoknak hihetetlen akik pancserok.
#74316viharhozo
A végtelenségig nem fogják tudni eltolni én már nagyon várom,öröm lesz nézni hova fog menni a rengeteg bányász és milyen árakon lesznek a kártyák utána.
#74323Immy
én is egyet értek,itt inkább az lesz a kérdés milyen bányászható coin fog talpon maradni utána. Az ergora fog mindenki ugrani és elég hamar be is fog szakadni várhatóan mivel ez a legjobb második bevétel főleg lhr kártyákkal is lehet. Utána mire fognak menni az emberk és azok az érmék is meddig lesznek ugymond jó profittal kihalászhatók, -
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #74221 üzenetére
[link]
tessék nyugodtan válogathatsz#74224laychi
Amit írsz azzal az ember nem veszít semmit rá lehet kérdezni el lehet menni,megnézed megveszed ennyi.Ugyan az mint itt a hw-apró...Az hogy 20 hirdetésből mind a 20 kb hamis legyen ezt nem tartom valószínűnek sokszor vásároltam már az oldalon keresztül mindig zökkenőmentesen ment minden még a csomagküldés is mikor előre fizettem a paypallal..
Különben meg nem is értem miért lenne csaló egy uj 3080 ára kb 1300 euro használtan 900-1000 körül mehet normálban vagy még alatta. Azt mindenki tudja egy vadi új informatikai eszközt ha veszel utána már nem kapod meg az új árát,csak a rendesen megtört árból tudsz venni bármit. -
Dare2Live
félisten
válasz
Shkiz0 #74217 üzenetére
Az új bányászható coin gondja sztem az, hogy nagyon nehéz nemhogy feljönni de megmaradni is ha 100* drágább vagy mint a bevált ETH. Te se fogsz 20$ért utalni ha 10centért is lehet nem? Detto igaz ez NFT, ICO, okosszerződés...re is.
Egy új ekkora hasht eltartó bánya coinhoz kéne vmi ami nagyon kell az embereknek és eth nem képes rá... én nem látok ilyet"bárkit érdekelne mert ha 10.000-ért adja el is profit már mivel visszahozta a befektetését"
Aki ebbe akár csak legkésöbb nyáron belekezdett a pos kitolással vszeg vissza fogja hozni abefektetését viszont sztem nem mindegy, hogy karinként 10K vagy 510K marad...
Frozen esetén nekem nem a 110Ks jóslatával van gondom hanem úgy amblokk... Mindha bipoláris lenne. Kizárni nem lehet de ahoz nem csak POSra lenne szükség hanem pl hogy bányász farmok ráöntenek, nem tudnak várni 1000+dbot a használtpiacra dolgok is. Amúgy én azt javaslom amit kb én is csinálok frozennel: ignore.
Amúgy a stadia, GF now, konzol vonal miatt a tovább emelkedő vga árakban nem hiszek. A jelenlegi árak hosszú távon magukban kinyírják, niche piaccá szűkítik a pc piacot. Engem is kb a bill+egér tart PCn....
@Percy Fogalmunk sincs de az NV marginja őrület elötti években is amblokk 40% körül mozogott. Azaz kb átlagosan minden terméken 40%nyi hasznuk van.
Ezt amúgy már megélte egyszer az NV ezért is vannak a bánya karik... -
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #74217 üzenetére
a 3080 bol mar van hasznaltan 900 euroert is. Jovo nyarig meg erkezik az intel kartya meg a super szeria is szoval ezek az arak meg lejebb fognak kuszni nyarig. Pos utan rohamos eladasok lesznek. Ra nemsokkal erkezik a kovetkezo nagy szeria nvidia/amd vonalon. A 2 eves 3080 as arak tovabb esnek majd rohamosan. Amiket korabban soroltal 10xx meg a 20xx nem lesz nagy ara mivel teljesitmenybe az utolso 2 generaciohoz kepest eltorpul a tudasa sebessege.
Kar rajta vitatkozni jovore kiderul kinek is volt igaza. Azert nyomj egy kepernyo fotot hogy mit irtam meg te mit irtal es vedd elo jovore meglatod kire lesz igaz az az allitas. -
Dare2Live
félisten
válasz
Shkiz0 #74212 üzenetére
Had ne mutassak 1001 esetet amikor nyilvánvaló volt az összeomlás aztán még az utolsó percben is emelkedett az árfolyam voltak vásárlók.
A szép ebben az egészben, hogy fixen jön a POS. Nem lesz nagy kunszt POS után 2-6hónappal vga kari árakat nézni, hogy bement e MSRP alá a használt fél/1éves ára vagy nem. Mondjuk nem nagy kunszt erre tippelnem a legutobbi rig csak napi 1-2$árt vagy annyit se termel ki esetén is bement MSRP alá.
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #74212 üzenetére
Én már eladtam dupla áron ahogy vettem + amit kitermelt ettől jobb profit nincs. Ha hagytam volna még menni nyárig akkor sem termelte volna ki azt az összeget amennyibe eladtam.(Most ebből az árból teljesen titán lhr kártyákat tudnék venni és még maradna is pénzem bőven csak felesleges majd a 40xx ből)
Egy dolgot elfelejtesz régen volt aki vásárolta fel a beesés után is a kártyákat ,most egy sokkal sokkal bizonytalanabb képlet lesz a pos miatt. Szerinted ki fogja venni a kártyát? Max aki nagyon hisz egy egy coinban és kapar mint állat továbbra is még minuszosan is csak itt az a gond ,hogy nagyon nagy lesz a diff alig fog valamit hozzni még érmén belül is a kitermelés ,mert mindenki ezt fogja turni aki marad.
Német aprón már mennek a 3070 es kártyák 600-750 euroban .... Na erről ennyit majd a non lhr agyon hajtott bányász kártyák biztos a pos után még többet fognak érni ez az álom. Mint írtam eladhatatlan kategória lesz,de hogy ne vitázunk rajta majd meglátjuk kinek lesz igaza.Jövő nyárig 1,5 éves kártyák lesznek agyon hajtva bányából, oké hogy kihozta az árát ,de hogy mennyiért tudsz majd tőle megválni érdekes. Igen van mikro stb csak a gyártok sem hülyék ha hirtelen mindenki majd tömegesen küldi vissza a kártyákat.
a német apron már 3080 titán kártya is van 950 euroban ez átszámolva durván jelenleg 340ezer.... még sem a pos nincs it sem más és ez még ujjabb/erősebb kártya is szóval ez a joslatod ,hogy 240 körül lesz majd a 3080 pos után már most nem áll jól. -
BeZol
őstag
válasz
Shkiz0 #74212 üzenetére
De most FOMO + HODL + Robin Hood + infláció + készlethiányok mindennel kapcsolatosan + HO van.
Én sajnálom h korábbi években ignoráltam a rig-építést, de ha már nagyjából meglesz az új irány ETH után (és crypto-tél közepén leszünk), akkor nagybevásárolok használt mélyen ár alatti kártyákból majd és az sem fog érdekelni ha nem jön ki a villanyszámla mert ha bejön a dolog akkor nevetségesen sokat érhet majd (remélhetőleg) -
Dare2Live
félisten
válasz
Shkiz0 #74196 üzenetére
Kereslet/kínálat. A proci, ssd, ram... árakat az elmúlt 1.5évben a covid miatti HO/otthon oktatás miatti noti vásárlási őrület húzta. Ez mostanra kezd normalizálódni ram/ssd árak kb visszaestek oda ahol voltak sött euroban nézve már olcsobbak is lettek. Ezen a termékvonalon hiány sincs.
IPhone ára se emelkedett. Sött MOon csökkent, az alapmodell már nem 64 hanem 128GBs. Többet kapsz uannyiért.
Ami Samsungnál 600-700K az a Fold vonal. Ami egyrészt elég új nem szerencsés "sima" telefonnal összevetni másrészt nem emelkedett az ára hanem csökkent nem is keveset. Az első Samsung Fold még nem 600-700K volt hanem 900K+ volt és nem 365Fts euronál.
vga árak vannak egekben az okát meg nem nehéz kitalálni, aki nagykeressel beszltek az elmúlt félévben mind uazt jelölte meg oknak. A bányát. Hiába kaptak már (ez volt márciusban) 2000db+ RTXet még végtelenre van előrendelésük. És ez csak egy nagyobb importőr/nagyker MOon.
Ami még jó plda sztem az a chia őrület. [link] Egy 8TBs Red 100.000Król ment fel villámgyorsan 170.000Fre. Aztán amikor már nem érte meg újat venni vissza is ment... 80.000Ftre. Olcsobb lett. forintban is nem is kevéssel.
Mindezt úgy, hogy a chia nem szűnt meg. Aki megvette a hddket annak most is megéri bányászni.
Sok féle képp lehet számolgatni de jelenleg a vga hash min 95%a ETHt túr. Azért mert jelenleg percenként ~7-8ETH lehet kibányászni. 4300*7.5=32.250$. Ennyit bányászunk ki percenként.
És akkor most nézzük meg percenként mennyi a kiosztott reward Ergo / Raven vonalon. És amint ezt kiszámoltuk érthető miért gondolom, hogy ha ETH POSra vált jön a kriptó tél. És mért fog elképesztően sok vga kártya a piacra kerülni. A magyar használt piac pedig egy nagykernyi ami csak márcig = 2000dbnyi 3060TI/3070/3080 vga karit nem bír el. Egyszerűen nincs ekkora kereslet. És persze bele lehet menni abba, hogy mit fog érni egy 470/480/570/580... sztem mivel 2022ben már FHDs gamera se alkalmasak ezek fognak addig ravent bányászni amíg végük nem lesz mert gamer pénzt nemad értük.Amúgy volt egyszer már bányász tél. Akkor is 90% ETHt túrt még úgy is hogy volt amikor áram se jött ki a bevételből. Ilyenkor lehetett gond nélkül MSRP ár alatt 1070TI/1080...at venni. Na de ekkor volt ETH...
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #74196 üzenetére
Az a baj ezzel az egész történettel amin mottorztok,hogy ha bejön a pos és maga az eth bányászat megszünik utána nem biztos ,hogy megéri bármit is túrni,sőt lehet az is annyira durván össze fog szakadni az egész ,hogy még az altok ára is lefog esni drasztikusan és lehet szó szórós értelmében akkora minuszal lehet majd üzemeltetni a vasakat,hogy nem fogja megérni, főleg még a diff is fel fog emelkedni az egekbe oké hogy többen kiszállnak de egyel kevesebb megérős bányászati coin lesz a képletben.
Amiket regéltek,hogy több száz ezer lesz egy egy 30xx rtx ez álom. A legtöbben az elején akarnak majd szabadulni és mindenki befog ígérni pánik szerűen a másik alá,hogy tőle vigyék és úgy fog esni az ára mintha egy aszteroida száguldana a föld felé...A probléma az,hogy nem nagyon lesz aki ezeket a kártyákat felszippantsa mivel nem lesz mire érdemben befogni... Most arra rámenni,hogy majd valamikor hátha lesz valami megint nem éri meg hiszen lesznek addigra kitudja hány kártyák. Szóval lehet hogy olyan apró pénzért fogják őket árulni amilyet még senki nem látott. Ezen kivül a piacra rádobb egy lapáttal az is,hogy jövő év elején jönnek a super kártyák elvileg a pos jön nyáron év végén pedig jön a 4000-res széria az amd is hoz új kártyát közben az intel is ereszteni fog valami kártyát még év elején.Olyan iszonyatos választék lesz a piacon ,hogy nagyon apró árazásra lehet majd számítani. A másik,hogy a legtöbb gamer már szerzet kártyát magának lhr tipusból mivel ezek még egész jó elfogadható áron voltak.
Senki ne gondolja azt,hogy a bevezető áron lévő 700 euros 3080 as kártyát majd a pos után ugyan ennyibe veszi alsó hangon is jó ha 50% on 300 euro körül talál majd rá vevőt,mert ha nem akkor a hajára kenheti vagy a polcra teheti. Báynászni nem tud vele mit gamernek nem kell a legtöbben már vettek szóval nagyon nagyon gáz lesz a helyzet.
egy reménysugár akkor van ha esetleg az eth fejlesztést jövő nyáron is kitolják...... de ha nem akkor a fenti gondolatok nagy része létrejön -
kenwood
veterán
válasz
Shkiz0 #74187 üzenetére
Biztos nem lesz ilyen. Majd a 10 ths ergo, vagy a 8.5 ths rvn felszivja a 850 ths eth halozat osszes banyaszat,es mindenki orulni fog
Az igazi atombomba az lenne,ha visszadobnak a diffbomb delay eip-t,es mar februarban dupla diff lenne az eth halon.
Ugye meg nincs olyan elfogadott EIP, ami megakadalyozna a decemberi diffbombot, bar azert eleg valoszinu,ha mar az egyik fejleszto dobta fel. -
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #74069 üzenetére
senkinek nem kell bizonygatnom semmit, az ,hogy mivan a saját aláírásomban rám tartozik nem másra.Valakinek nem tetszik és csámcsog rajta meg kételkedik a saját dolga. Én soha nem kérdeztem senkitől mennyi eth-t túrt ki eddig,meg mennyi pénzt nyomot bele,ez kb olyan mintha túrkálnánk mások zsebébe.... Nyilván ha nem fúrná pár ember oldalát a dolog akkor nem is került volna szóba és nem lenne ez véget már 100 fele offolva a topik főleg ,úgy hogy ezeknek semmi köze a bányászathoz mivel gyűjtési dolog volt.
Van valakinek híre az új amd miner kártyáról?
72mh val kaparnak -
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #74039 üzenetére
Amd uj bányászkártya a láthatáron, intel uj vga láthatáron..
Amd nem korlátoz már többször elmondták A jövő évi vga piacot nem is említem... De ez csak akkor jöhet szóba ha továbbra is halogatva lesz. Jelneleg aki be akarsz szállni egy jó árazásu bányakártyával lehet jó beszálló még. az intel kártyáinak tudása árazása sincs még de hamarosan megjelenik jövő év elején ha csak pár száz euro akkor simán vissza hozhatja az árát akár 6 hó alatt is majd.
miből gondolom,hogy olcsó lesz? mennyi volt az nvidia bevezetési ára?
Az hogy most jó drága lett a hiány miatt és a piac szándékos manikulálása véget egy dolog -
echterion
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
válasz
Shkiz0 #73608 üzenetére
Itt van a vegen egy parancs a [leirasnak]
Az a sed parancs nalam nem mukodott, nano-val (editor) bementem abba a fileba, es atirtam az adott sor vegen az 1-et 0-ra, ez meg kell hozza, kulonben curl hibaval nem fog elindulni a miner.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Shkiz0 #73603 üzenetére
Ahogy nezem, 1.2 -es miner nem feltetlen gyorsabb.
Frozen: En maradok suprnova -n. Most valtottam visszarpool -ra, hogy alakul ott, mert zold az EU szerver, es jona tunik. Ott orankent van kiutalas, kerdes persze, hogy mit termel, de jol nyomon kovetheto, melyik oraban hogy teljesitett a cucc.
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #73332 üzenetére
tudok igen ,mert elvileg korábban azt írták hogy a ram nem hozz annyit meg igazából kb 10% használ belőle csak a progi 16 gb nál az nokedli és most ellentétes dolgot írtál mondtál azért kérdeztem rá.
Nagyon kiváncsi vagyok mit fog hozzni enyire jól behangolva 2 nap alatt ennyi idő alatt már összedobtam volna 10 gépet azt menne mind
Az rtm stakelésrőlv an már valakinek infoja? -
Danex
addikt
válasz
Shkiz0 #73308 üzenetére
2 modullal még nekem is ment a 2000IF, néhány Whea-val de ment. Viszont a 4 modullal már csak 1800-on megy az IF, bár kb csak bedobtam a modulokat és kerestem egy Cl16 settingst neki azt jónapot. Most bánya mellett nem szívesen szórakozok órákat/napokat teszteléssel + úgy is akkor dobná el magát mikor nem vagyok itthon
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro