- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
Feltelepítettem, elsősorban Windows 10 helyett, egyfajta rákényszerítve magam a Linux használata mellett..
Szóval, telepítés ok, LM 20.2 Cinnamon, minden frissítést felpakolt, ami kellett nekem program (Chrome, VLC,stb) szintén fenn. Bejelentkezéskor jelszó, valami tűzfal is aktív.
Kell még valamit csinálnom ?
Elméletileg a "driverek" nem kellettek, legalábbis ezt írja az "illesztőprogram-kezelő "
A gép pedig: [link] -
Joker88
őstag
Köszönöm a válaszokat :)
Amúgy,miben különbözik a Google Chrome és a Chromium?
(Telefonon Chrome-ot használok,ott van elmentve sok jelszó,stb. ) -
Joker88
őstag
Linux Mint,legfrissebb.. És kezdő Linuxos
Probléma: Google Chrome telepítés után ( google oldaláról leszedve,mert az 'alkalmazásboltban' csak valami Chromium volt/van fenn,azt meg nem ismerem.. ) , minden Chrome indításakor kéri a kulcstartó jelszót.. Ezt a fícsört hogyan lehet kikapcsolni? Egy idő után idegesítő
ÉS, hogyan lehet beállítani,hogy ne az SSD-re mentsen ha pl letöltök valamit, hanem a másik HDD-re,amin van külön mappa erre a célra létrehozva..
Illetve, milyen kezdőbeállítások javasoltak ?
I5 4670K, integrál HD4600 VGA, 8 GB RAM, 120 Gb SSD, 500Gb HDD.. -
válasz
Frawly #12479 üzenetére
Alapból támogatom. Egy jó lépés ez a Minttől.
Mondtam neked pár hete, hogy ez nem lesz Ubuntu.
Persze erősködtél, vitáztál, hiába utaltam arra, mennyi ideje használjuk együtt a Mint Cinnamont.
Bár kicsit a másik végletnek érzem, hogy az apt még telepíteni sem engedi a snap-ot. Lehetőségnek azért meg kéne tartani, hátha valakinek hasznos, ha nem tudja az adott szoftvert máshogy beszerezni.
Mint-nél még mindig a
Flatpak
van alapból, nem gond a Snap letiltás. Flatpak telepítés akkor van, ha kifejezetten ezt szeretné a user!Amit én még a Mint helyében meglépnék: engedném könnyebben a default Firefox keresőmotort megváltoztatni, mert a mostani default Bing és trükközős Google keresőmotoros telepítés weboldalról körülményes, sok kezdő felhasználót frusztrál.
3 kattintás, de ha a felhasználó nem néz bele a Firefox Beállítások Kereső fül opciói közé, akkor mit akar? Azért pár beállítást csak meg kell ejteni még egy Mint felrakása után is.
kb ennyi lépés a telepítés és a boot utáni beállítás:
imént raktam fel újra a 20 betát és gyorsan lejegyeztem a lépéseket1 pendrive beboot
2 terminal setxkbmap hu
3 wifi jelszavazás
4 telepítés indítása
-3rd party no pipa
-particionálás kézi
-telepítés elind, adatok megadása, auto login, jelszó, innentől automatikus
-rebootboot után
FF sync, kieg. gmail
tapipad beállít
FF opengl, fontrender beállítás, cache ramdikbe,
particiók autocsatolása
dark theme, OS beállítások, panel etc.
szokásos programok felrakása terminalból egy-két parancs
rendszer frissítéseMenjünk tovább,
A Seahorse kulcstartó szintén.
Én sose látom, nem jön elő, kivéve, ha Chrome-ot rak fel valaki. Ha zavaró, terminalba következő parancs:
rm -v ~/.local/share/keyrings/*.keyring
forrás[link]
Meg ezt a Timeshift-et nem tolnám ekkora erőkkel, az nem baj, ha benne van, és akinek kell, használja, de ne legyen ráerőszakolva senkire.
Nincs már Timeshift, ezzel indít a Frissítéskezelő:
Akinek kell a Timeshift, elindíthatja a Frissítéskezelőből illetve a Menuből vagy terminalból. Szerintem amúgy jó ötlet volt kezdésnek, csak sokan azt hitték, hogy kell is használni, pedig csak egy lehetőség volt.
A tükörkiszolgáló váltásra figyelmeztetés megmaradt, az is igen hasznos, mert a kezdőnek eszébe sem jut és a default USA tükrök nem mindig a legoptimálisabbak.
Mivel 2. friss telepítés után vagyok, aki felrakja most vagy később a 20-as Cinnamont és elakad, segítek. Ha odaírjuk, hogy Legacy telepítés, UEFI installt nem ismerem, így egyre kevésbé szállok már be a helpbe. Szerencsére már sokan UEFI-znek, így nem fog hiányozni a belevaum.Ja és alap, hogy az előző/meglévő 19.3 historyt elmentettük, most azt átfutjuk. Meglepően hasznos.
-
Dani_kp
addikt
Üdv mindenkinek.
A mai nappal száműztem a win7-et és beléptem én is a linux mint táborába.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy win-en megszoktam a tálcán lévő ikonokat és onnan indítottam a programok, gondolom, itt is van erre lehetőség, a kérdésem az lenne, hogy itt mi a menete.Biztos le van írva, de a 3 éves gyerek mellett most jelenleg nincs időm az internetet túrni és a fórumokat olvasgatni
. Továbbá az ssd optimalizálással kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy az összefoglalóban leírtak szerint kell végrehajtani, illetve valóban szükséges?
Remélem nem gond.
szerk.: a gyárilag fent lévő firefox mennyire "jó"? mert én évek óta a chrome-ot használtam, de tudom nélkülözni, mert ami fontos volt könyvjelző + néhány jelszó, azt már a firefox-ban is beállítottam és elmentettem.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2 #9127 üzenetére
Köszi a részletes segítséged!
A vége az lett, hogy ma újra telepítettem a rendszert és figyelmesebben csináltam mindent.
Jelszót nem engedett változtatni, nem működött a bill passwd parancs után, de már nem fontos. Aztán ott volt még az a fránya idegesítő kulcstartó is, ami chrome megnyitásnál felugrik. Remélem ez nem jön elő nekem többé. Nem akarom használni.
Azt az (i) betűt láttam csak nem tudtam mire jó. Rengeteg téma van. Végül XP témánál maradtam a kék tálca és a piros X (bezárás) gomb miatt. Picit fapados így a kinézet, de egyelőre elleszek vele. Aztán a PPA-t tárolót keresgéltem egy ideig és most jutott eszembe, hogy szoftverfrissítőben van.
Sikerült nevet adnom az utólag csatlakoztatott HDD-én levő két partíciónak is. Nem tökéletes, mert a HDD típusát továbbra is oda írja elé, de most így tudom melyiken mi van.
Audio probléma: Vagy az SMPlayer vagy a Clementine kavart be neki. Most nincs telepítve egyik se és nincs érces hangja a filmeknek. Olyan volt mint amikor a tinik mutálni kezdenek. Majd még kitapasztalom ezt a részét.Egyelőre próbálom kiismerni a rendszert használat közben.
Félni nem kellett volna a Linuxtól Win után. -
Szia!
Sajnos ez a Chrome-os jelszóbekérés kicsit idegesítő, főleg a nehézkes inaktiválása miatt.
Sokan úgy oldják meg, hogy üresen hagyják és úgy nyomnak Enter-t, KDE Mint-em én is kínlódtam vele, pedig nem Chrome-ot használok, de x-edik bottnál megunta és azóta nem kér jelszót.A linuxmint.hu-n ezt írják, hátha bejön neked is:
Én is küzdöttem ezzel nekem ami bejött az a "seahorse" -al sikerült!
Telepítsd vissza, sudo apt-get install seahorse , majd felhasználó alatt indítsd.
(Kellékek > Jelaszavak és kulcsok)Jobb oldalt listában lessz egy olyan hogy jelszavak, és "Bejelentk..." arra jobb klik, jelszó módosítása.
Megadod a régi jelszavad, majd üresen hagyva az újat. Üres jelszót nem fog bekérni. :-)Itt is egy lehetséges megoldás.
Azt írják, hogy a gnome-keyring beépül több helyre is, e azért egy
sudo apt purge gnome-keyring seahorse
parancsot kipróbálhatnál terminalból kiadva, ha a fentiek nem jöttek be. -
-
-
Rendszerfrissítésnél kell jelszó, de nem kell naponta lefuttatnod. Ha kikapcsolod a Frissítéskezelőt és hetente ránézel, frissítesz, bőven elég. Én akkor frissítek, amikor akarok, nem az oprendszer dönti el, mikor frissíti magát.
A böngészésnél nálad ez az idegesítő kulcstartó dolog lehet, azt viszont ki lehet kapcsolni, ha mutatsz képet, megnézzük. Én FF-ot használok, az nem csinálja ezt, csak a Chrome.
A Linux ilyen, a rendszerbe rendszergazda joggal lehet belenyúlni. Cserébe nem kell használnod online védelmet, nem lassítja a rendszered a rengeteg biztonsági program.
Pontosan írd le, mi az ami jelszót kér, a frissítéseken kívül. Azt hiszem a Mint-ben seahorse a kulcstartó neve...úgy van, rákerestem, ha beírod a menü felugró részébe, megnyílik ez és ott be lehet állítani:
-
alitak
senior tag
Töröltem a .config-ból a chrome mappáját, nem segített sajnos, restart után újra be kellett loginolnom mindenhova. Megment a purge chrome, de a config mappák megmaradtak (nem is értem). Azokat kézzel töröltem, majd telepítettem tárolóból, de a jelenség továbbra is adott. Amikor elindítom, hozza a rendszer a master key feloldós popup-ot (amit pl ssh kulcs feloldásához is hoz), de ha megadom a jelszót, utána jelzi a chrome, hogy be kell lépnem. Nem lehet, hogy a kettő kapcsolatával van valami gond?
-
fradi81
veterán
Chrome jelszóprobléma KDE-ben, úgy néz ki megoldva, kivettem innen a pipát, most minden jelszót bead.
-
SteveL
aktív tag
válasz
fradi81 #3478 üzenetére
Mostanában nekem is zűrös a jelszószinkronizálás, nálam viszont időnként a Windowsos verziós is megmakacsolja magát, és nem menti el a jelszót, valószínűleg az oda-vissza szinkronizálás miatt.
A fő probléma nálam azokkal az oldalakkal van, ahol több felhasználónév és jelszó van, (pl. családtagok Facebookjai, Gmail). Ha megnézem a Google webes felületén a jelszavakat, ott megvannak, de az asztali kliensekre (Windows 7, 10, és Linux Mint 17.2 KDE) valamiért csak 1-2 (általában 1) felhasználónév-jelszó párost szinkronizál le... Olvastam valahol, hogy a következő, 45-ös Chrome-ban lesz valami erre vonatkozó javítás talán.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest