- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
mAtech #10958 üzenetére
Nem hogy hasonlónak, de még jobbnak is kéne lennie a gép sebességérzeténél a Linuxnak. Ha esetleg gyorsabbat szeretnél, akkor Mint Cinnamon helyett a Mint Xfce vagy Mint Mate verziót próbáld.
A 9200SE már egy nagyon régi kártya. De Linux alatt a kernel automatice betölti hozzá a radeon nevű legacy kernel modesetting drivert, meg a 2D-s Direct Rendering gyorsítást, a Mesa csomag meg biztosítja hozzá az OpenGL 3D támogatást.
Egyébként az ATi-t sem értettem. A 9xxx-es Radeon kártyák mind egy kaptafára mennek. Ennek ellenére a 9200-ashoz driver max. XP-ig van, de én használtam 9600-as Radeont anno Win7-tel simán, így most megnézve vistás driver van hozzá, lehet azt használtam, már nem emlékszem, de probléma nélkül ment Win7-en.
Asztali gépnél azért én a 9200-es Radeont kikapnám belőle, és az AGP slotba beletennék egy olcsó, használt ATi HD4670 (legerősebb létező AGP-s kártya), vagy HD3850-es kártyát (ez sem sokkal gyengébb), esetleg NV GT730 (ez is ott van szintben, és nagyon kicsi a fogyasztása, a legmodernebb létező AGP-s kártya, árban talán kedvezőbb az első kettőnél). De ha nagyon gyenge proci, akkor a fenti háromnál is sokkal olcsóbban NV 7900, 7800GS, 6800 (nem Ultra), 6600, 6200, ATi X1900 is elég lenne bele, ezekhez van Win7 támogatás. A GT730-hoz Win10 is. Az NV retró kártyák kicsivel olcsóbbak, főleg a kisebbek. Csak arra az esetre írom, ha fent hagynád a Windowst is játszani, de a Linux is meghálálja a gyorsabb a GPU-t. Viszont ha Linux lesz rajta, akkor meg az ATi kártyák jobbak, és maradj a HD4670, HD3850, X1900, X1850, stb. lehetőségeknél.
-
válasz
mAtech #10950 üzenetére
Igazán nincs mit!
Amúgy ha a 18.3 elég jól ment a gépen, a 19.x akár még jobban is futhat, annyival gyorsabb lett ez a kiadás, szerintem XFCE-vel is! Én csak a legrosszabb eshetőségre gondolva említettem, hogy talán sok lesz neki, viszont ha fut elfogadhatóan, akkor nem érdemes alább adni, mert a MInt még XFCE-n is elég komfortosra van megcsinálva.
(persze a live futtatása sok esetben csalóka, de a 2GB memória alapján a telepített verziónak talán még jobban kéne futnia)
Meglátjuk. Kíváncsi vagyok mi lesz a tapasztalatod vele.
-
válasz
mAtech #10948 üzenetére
Szia!
Magához a VGA-hoz úgy viszonyul a Mint 19.1 is, hogy fenn van radeon driver alapból, ami kell hozzá, itt a balról második oszlopban R200 látod is, mi támogatott a kártyán. Ettől függetlenül talán még az XFCE is elég erős ennek a konfignak, LXDE lenne az igazi, de már Lubuntuban sem az van.
Azért egy próbát tegyél vele, nekem ennél is gyengébb gépeken futott a Mint XFCE, persze az még a 17.3 verzió volt!
-
sonar
addikt
Ami a terminált kívánja az a 7zip tömörítő (rar miatt). A Windows ablakos verzióhoz képest fura, de egyszerű és megszokható. Kedvem nem volt GUI-s verzió keresésére (már ha létezik)
Nekem utoljára Mint17-nél kellett unrar-t meg p7zip-et telepíteni. 18-ban ezek mind benne vannak már gyárilag.
(furcsállnám ha 19-ben nem lennének benne) Szóval a GUI-s archív kezelő simán kibontja (hétvégén bontottam ki jelszavas rar-t és csont nélkül megoldotta) -
Én épp amiatt is álltam át Win7-ről Linuxra 5 éve, mert a 2GB memó is kevés volt már, viszont ez épp a határon van, hogy most 32 vagy 64bites disztrót rakjon fel az ember. Utána vettem a desktopba +2GB ramot és onnantól volt igazi! Win7 2GB-ról Linux Mint Maya 64bit 4GB-ra.....egyszóval fényévnyi távolságra volt egymástól a kettő.
Az öreg Toshiba L305 is bővítve lett anno 2*2GB-ra és viszonylag jól ment, amíg ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest