- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
misimagaki #5214 üzenetére
Jajj, ezért most nehogy újratelepítsd. A /etc/fstab fájlból szedd ki a régi NTFS partíciókról szóló sorokat. Persze előtte készíts biztonsági másolatot a fájlról, és legyen kéznél egy liveCD, mivel ha elszúrod az fstab fájlt, akkor a rendszered bootképtelen lesz, és liveCD-vel kell visszaállítani a biztonsági másolatot.
-
nemurea
aktív tag
válasz
Hm, a leírás alapján Neked egy szerver+HTPC kombó kell ugye... Ha összejön, oszd meg, kérlek, mert én már több éve keresem az Ideális Megoldást, de eddig még nem sikerült
Külön-külön nagyon jó rendszerek vannak (OpenELEC, Ubuntun Kodi, illetve OpenMediaVault, XPEnology, Free4NAS stb), de egyben én nem találtam. De azok a funkciók, amiket kérsz, HDD leállítás, transmission, samba stb, ezek szerverfunkciók. A legjobb lenne virtualizálni, de szerintem az a Te alaplapoddal sem fog nagyon működni - bár egy próbát megér, mivel elég modern.
Hogy ne legyen teljesen OFF: én két verziót próbálnék ki:
1) Nem biztos, hogy a Mint a jó alap, hiszen nem kell egy full-extrás, szövegszerkesztővel, programok tömkelegével telepakolt disztró, én egy csupaszabbat választanék. Abba mehetne a Kodi, és van benne böngésző, ha alkalmanként kell - mást úgysem nagyon fogsz egy HTPC-vel csinálni. Ha az alaplapod támogatja a VT-x-et, akkor próbaképp ráraknék egy VirtualBox-ot, abba XPEnology-t vagy OMV-t, és készen vagy a szerver résszel is. XPE alapból tud torrentet is, OMV-t nem ismerem (még) részleteiben.2) Egy olyan szervercsomagot találtam, ami telepíthető rendesen oprendszerre is, tehát nemcsak külön, ez az OMV, de csak Debianra. Tehát ezzel a megoldással elkerülhető a virtualizáció, ami egyébként problémás tud lenni. Csak a Debian, ahogy látom, nem annyira "egyszerű", mint az Ubuntu/Mint vonal.
+1: Most jutott eszembe, mintha hallottam volna, hogy az Ubuntu-forkokra is van egy komplett szervercsomag, ami azokat tartalmazza, ami Neked kell (FTP, SMB stb), valaki esetleg?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alapesetben a nyílt meghajtó települ, de azért ellenőrizd.
Szerintem egyszerűbb lenne ha törölnéd a partíciókat (mindet) és újrahúznád a rendszert, minthogy megpróbálod egyenként megoldani ezeket a problémákat. (ne UEFI módban telepíts/bootolj mert azzal csak a baj van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest