Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raynes

tag

válasz misimagaki #5214 üzenetére

Jajj, ezért most nehogy újratelepítsd. A /etc/fstab fájlból szedd ki a régi NTFS partíciókról szóló sorokat. Persze előtte készíts biztonsági másolatot a fájlról, és legyen kéznél egy liveCD, mivel ha elszúrod az fstab fájlt, akkor a rendszered bootképtelen lesz, és liveCD-vel kell visszaállítani a biztonsági másolatot.

• nemurea

aktív tag

Hm, a leírás alapján Neked egy szerver+HTPC kombó kell ugye... Ha összejön, oszd meg, kérlek, mert én már több éve keresem az Ideális Megoldást, de eddig még nem sikerült :N Külön-külön nagyon jó rendszerek vannak (OpenELEC, Ubuntun Kodi, illetve OpenMediaVault, XPEnology, Free4NAS stb), de egyben én nem találtam. De azok a funkciók, amiket kérsz, HDD leállítás, transmission, samba stb, ezek szerverfunkciók. A legjobb lenne virtualizálni, de szerintem az a Te alaplapoddal sem fog nagyon működni - bár egy próbát megér, mivel elég modern.

Hogy ne legyen teljesen OFF: én két verziót próbálnék ki:
    1) Nem biztos, hogy a Mint a jó alap, hiszen nem kell egy full-extrás, szövegszerkesztővel, programok tömkelegével telepakolt disztró, én egy csupaszabbat választanék. Abba mehetne a Kodi, és van benne böngésző, ha alkalmanként kell - mást úgysem nagyon fogsz egy HTPC-vel csinálni. Ha az alaplapod támogatja a VT-x-et, akkor próbaképp ráraknék egy VirtualBox-ot, abba XPEnology-t vagy OMV-t, és készen vagy a szerver résszel is. XPE alapból tud torrentet is, OMV-t nem ismerem (még) részleteiben.

2) Egy olyan szervercsomagot találtam, ami telepíthető rendesen oprendszerre is, tehát nemcsak külön, ez az OMV, de csak Debianra. Tehát ezzel a megoldással elkerülhető a virtualizáció, ami egyébként problémás tud lenni. Csak a Debian, ahogy látom, nem annyira "egyszerű", mint az Ubuntu/Mint vonal.

+1: Most jutott eszembe, mintha hallottam volna, hogy az Ubuntu-forkokra is van egy komplett szervercsomag, ami azokat tartalmazza, ami Neked kell (FTP, SMB stb), valaki esetleg?

• VaniliásRönk

nagyúr

Alapesetben a nyílt meghajtó települ, de azért ellenőrizd.

Szerintem egyszerűbb lenne ha törölnéd a partíciókat (mindet) és újrahúznád a rendszert, minthogy megpróbálod egyenként megoldani ezeket a problémákat. (ne UEFI módban telepíts/bootolj mert azzal csak a baj van)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés