Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bitpork: 2025, zárás
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
misimagaki
aktív tag
válasz
nemurea
üzenetére
Hát igen...
Pár éve, amikor először kezdtem foglalkozni ezzel a kérdéssel, akkor azt javasolták, hogy Ubuntu szerver és minden jó lesz. Aztán pár évig el voltam a nas4free-vel egyéb okok miatt.
Most összeállt minden feltétel, tv, felszabadult az alaplap, találtam egy viszonylag normális házat a cuccnak. Így hajrá.
Win7-tel kezdtem. Mindent megoldottam amit akartam, wake on lan - mondjuk ez évek óta működik, szinte nem is kapcsoltam be a gombjával
, Kodi, smb, ftp, torrent, automatikus leállás időzítetten. Bárhonnan elértem távoli asztallal.
Egy dolog nem tetszett: random elindította azt a lemezt, aminek nem kellett volna mennie - nem találtam biztos megoldást, vagy csak nem kerestem elég kitartóan.Plusz a winre rendszeresen rá kell nézni.Mintből utoljára az Xfce-t telepítettem, az eléggé fapados, így pont megfelelőnek tűnt.
Mondjuk a Kodi alatt akadnak a komolyabb felbontású filmek, amíg a saját médialejátszójával nincs gond. Lehet csak beállítás kérdése.
Win alatt nem próbáltam a Kodival a lejátszást, de MPC-HC- vel nem volt gond a 3D tartalmakkal sem.
Nagyon hajlok a Linux felé, mert alkalmasabbnak látom a céljaimra, de hirtelen sok gondom lett vele. Időm persze annál kevesebb a megoldásukra....
Illetve az sem tetszett, hogy egy lemezen van a rendszer és a torrent mappa. SSD-re gondoltam helyette, de újat nem akartam erre a célra szánni. A használt használható méretűek, meg egyszerűen nem érik meg az árukat az újak ára mellett - túl drágán adják az emberek pl. a használt 120-as ssd-ket, szerintem.
Aztán találtam egy 32 GB-ost, ami teljesen megfelelt a Mintnek. Ez volt az utolsó lökés a Mint felé...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, Kodi, smb, ftp, torrent, automatikus leállás időzítetten. Bárhonnan elértem távoli asztallal.
Rowon