Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petya XT

senior tag

válasz Rowon #14982 üzenetére

Én egy életkoron alapuló megoszlást látnék szívesen a linux oldalán. Nyilván nem reprezentatív, de itt, a fórumon is az látszik, hogy nem is a hozzáértés, az adott rendszer mélyebb ismerete dominál, hanem a kor. Amikor megérik az ember arra, hogy oké, ez már ilyen-olyan okból nem kell, váltsunk. És már van kitartása is, hogy elsajátítson alap ismereteket a rendszer használatával kapcsolatban.

Pont a diagnosztika, a játék, estlegesen valamilyen speciális célszoftver....ez nagyon sok embert visszatart. Amit a hardverek élettartamáról, és a beállításokról írtál, teljesen jogos. Kevés a lehetőség még ezen a területen, talán soha sem lesz.

Egy relatíve régi gép is (10-12 éves) hozni tudja linuxon azt, amit ma átlagfelhasználásnak nevezünk. Játékra meg az élelmesebbje már régen konzolt használ, amin a monitorozás annyi, hogy ráteszed a kezed a tetejére, hogy milyen meleg. Múltkor láttam valami gépet játékra, olyan 1 millió forint volt. Miiicsodda? Nem is néztem meg, hogy mi pontos konfig, mert az ára okán is felejtős. Én csak röhögtem rajta, más meg simán megveszi. Azon meg nehogymá linux fusson... A linux desktop soha nem lesz népszerű. Valahogy a PC, mint olyan is félrecsúszott a játékok és a mohó hardvergyártók okán. Leég a videókártya tápcsatlakozója? Szétfagyó Intelek? Ilyen-olyan Windows driver anomália? Többszázezres hardveren? Vicc az egész.

• Vladi

nagyúr

válasz Rowon #14982 üzenetére

"A fiatalabb generáció igen"

ááá... :N a fiatalabb generáció a tenyerét simongatja, meglepődnék ha 20 év múlva átlag fiatal tudná mi a file.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés