- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Ez elég furcsa. Elvileg csak 5.10-es kernellel voltak gondok, ott is csak annyi, hogy zárt NV driverrel nem megy az OpenCL, meg Ryzen-eknél némi teljesítményvesztés lép fel, ami benchmarkokkkal mutatható csak ki. Ez a kurzorvillogás inkább tűnik uborkaspecifikus bénázásnak.
Nálam Arch-vonalon hibátlanul megy az 5.10.10-es kernel is, pedig Ryzent használok. Probléma most van Artixon, de ez csak kisebb, kernelfüggetlen toolokat érint, és nem eredményezi a gép használhatatlanságát, pl. hogy csak bootkor villogó kurzorod legyen.
Sőt, ezt a kurzorozást azért sem értem, mert nekem még sehol nem tört el ennyire a rendszer, hogy ne bootoljon és legalább egy grafikus felület ne töltsön be. Még Gentoo-n sem, még akkor se, ha én keféltem el kézileg dolgokat. Úgyhogy nekem ez az egész fekete képernyőzés marha gyanús. Nem azért, hogy a Ubuntut védjem, mert eléggé utálom a Canonicalt.
Vagyis Gentoo-n volt ilyenem egyszer, ott sem az ő hibájukból, hanem én erőltettem kézileg a saját magam a kernel.org-ról forgatott 5.5-RC1-es kísérleti devkernelt. De Archon semmi ilyesmi, pedig azt is Testing tárolókkal használom, szóval a legbleedingedgebb verziókat. Maximum kényelmetlenségek voltak, hogy pl. kernel induláskor ilyen crypto random seed-del időzgetett egy időben, meg leálláskor valami stop job-ra ment rá extra néhány másodperc, qBittorrent crachelt (abszolút a qB-fejlesztők hibájából, jegyezném meg), meg valami GUI-s progi bezáráskor maga után hagy egy grafikus glitchet (amit egy asztalfrissítés meg is old), vagy nem megy Gnome-on valami web plugin, de ezek ilyen kisebb dolgok, és ezek is olyan ritkaságszámba mennek, hogy szökőévente egyszer, és van rájuk a netről 5 perc alatt workaround.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Vicces képek
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple Watch
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asustor NAS
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest