Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz fradi81 #11218 üzenetére

Linux telepítőnek drága az az ssd

Ja, én a két 32GB-os ! pendriveomat 7 és 8eft-ért vettem Ennyiből már egész jó 120GB-os SSD van!

Nyilván meg fogom nyíltan kérdezni, melyikre mondod, hogy drága? Most a tartósságáról ne is beszéljünk, mert ha úgy áll a helyzet, az SSD-t berakom bármelyik gépbe és teszek rá oprendszert. ;) Szóval tartósság, méret, funkciók tekintetében a pendrive 100x drágább.

(persze értem, hogy a kolléga vesz egyet 3 rugóért és az is ellátja a feladatát)

Mondjuk én a 250GB Samsung 850 EVO-t vettem pendrivepótlónak 12rugóért nemrég., de még bírja a fő pen, csak a tartalék döglött meg.

• Frawly

veterán

válasz fradi81 #11218 üzenetére

Ha csak néha kell, 1-1x, akkor drága. De ha valaki szeret alternatív disztrókat meg OS-eket próbálgatni, akkor megéri. Lehet rá teszt OS-eket telepíteni, arra is jó. Meg lehet használni rendszertelepítések klónozására, virtuális gépek alá (Win10-et Win To Go telepítő nélkül csak így lehet telepíteni, meg pl. régi MS-DOS verziókat, pl. 3.30), pendrive-nak, tévéhez és médialejátszóhoz háttértárnak (pl. FullHD filmek lejátszására), stb.. Nyilván ilyet nem vesz senki csak egy darab 10 perces OS telepítéshez. Én sem csak erre használom, bár legfőképp erre, ráadásul nem is csak egy gépen, hanem több gépen is lehet használni. Tehát tipikusan annak éri meg, akinek van egy csomó gépe, okoseszköze, és aközött kell offline adatot hordozni, meg OS-eket telepíteni.

Nekem ráadásul van kettő ilyenen SSD-m is. Nem költöttem rá sokat, egyiket használtan vettem, a másikat meg egy nagy leakciózáskor (csak ezért, mert kihagyhatatlan ajánlat volt). Már behozta az árát, és még használom őket pár évig.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés