- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Debian alatt kézzel lehet csak kernelt cserélni, de nálam nem segített semmit. Igaz, nem is vártam tőle. Ha nincs drvier. akkor nincs.
Sajna ez a drvier dolog igen komoly szeplő a Linux szeplőtelennek látszó arcán. Erről nem a közösség tehet, de sajnos nem sikerül átlépni ezt a korlátot.
Azon gondolkodom, hogy olyan laptopot fogok vásárolni, amit eleve árulnak Linuxszal (Dell). Igaz, ez sem garancia a hosszútávú támogatottságra. Pedig ez piszkálja igazán a fantáziám: ASUS G750JZAsus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Ezek a hardverek mennyi ideig élveznek támogatást Linux alatt? Nálam az ATI Mobility Radeon 4XXX már nem támogatott, nincs lehetőség zárt driver telepítésére. Ha időtálló megoldást keresnék, akkor merre kellene nézelődnöm? Lehetőségen nincs például a felbontás módosítására. Igaz, ez most nem fenyeget, de ha nem tört volna le a HDMI port, akkor most nem tudnám kivezetni a képet a HD Ready tévémre. A büdös életben nem gondoltam volna, hogy Linux alatt ilyesmibe futhatok.
A Radeont meg nem lehet kiiktatni, mert nincs integrált kártya a gépemben...
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Nálam is lefagy az egész rendszer, csak Ubuntu 13.10 alatt nem, bármit is csináltam, stabil volt. Winfos alatt sem volt probléma, csak hangos volt. Érdekes, hogy a Debian Wheezy is kiakadt, pedig az régebbi.
A lefagyás akkor fordul elő, ha bekapcsolom a dpm-et vagy kézzel 'high'-ról 'mid' vagy 'low' pozícióra veszem a ventilátorok fordulatszámát. És ekkor is nagyrészt videokártyát terhelő alkalmazás futtatásakor. Van, hogy csak a xorg, de sokszor az egész rendszer bedobja a törölközőt. Minden esetben restart, ventilátorok maximumra. Nálam ez a free driver hibája lehet, de sajnos nincs alternatíva. Így hangos a laptop, de működik...Minden esetre egy karbantartás eszközölni fogok, azon ne múljon a dolog.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
Az Android nem zabálja az erőforrásokat. A Kit-Kat óta meg pláne nem, hiszen szándékosan gyengébb hardverre optimalizálták. A Google arról nem tehet, hogy a gyártók és a szolgáltatók televágják a készülékeket mindenféle csilli-villi felülettel, a kutyát nem érdeklő alkalmazásokkal. Ezek ráadásul még csak nincsenek is megfelelően optimalizálva, idő hiányában.
Nézzük a saját példámat: Galaxy Tab 10.2 - alaphelyzetben szaggat és lassan nyitja meg az alkalmazásokat. Tehát, az első dolgom letiltani a Samsung-féle szemetet, már amit root nélkül lehet. És láss csodát, egyből gördülékenyebb és gyorsabb. Ha rootolnám (már csináltam, de csak próbaképpen) és minden szir-szart letiltanék, ami felesleges, akkor száguldana, és teljesen gördülékeny lenne.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy a következő készülékem csak gyári Androidos lehet. Már, ha sikerül egyszer flagship-kategóriás mobiltelefont találni a kínálatban. Ezekkel a táskarádiókkal nem tudok mit kezdeni. Nem tudom őket egy kézzel használni és a méretük okán nem férnek el a zsebemben (már mint kényelmesen). Ha még ehhez hozzájön egy céges telefon is, akkor már hózentrógerrel kell bebiztosítani magam Marad a Galaxy SII amíg szét nem esik... (ez is nagy, nem egyszer majdnem elejtettem).A Windows Phone-nal nem tudom, hogy jelenleg mi a helyzet, de tavaly nyáron beszerzett céges készülékek nem kis kalamajkát okoztak. Hirtelen újraindulás, bejövő hívás esetén lehetetlen hívásfogadás, lassú akadozó működés... szóval, majdnem mindenki a falhoz vágta a sajátját. Szerrencsére én nem kaptam :p
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Hogy még durvább legyen, bár várható volt, hogy nem Winfos CD-ket fognak nyomatni a jövőben:
Bezárja kapuit a komáromi Nokia gyárooops, megelőztek :p
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
A Birodalom rendezi sorait: 18.000 fős leépítés a Microsoftnál – viszlát androidos Nokiák!
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
Igen, a Debian pont erről a két dologról híres. hát, ez így elég gyenge indok és rendesen kilóg a lóláb. Mindegy, majd megbánják. Azért baromira kíváncsi vagyok, hogy szervereken le van tiltva a hibajelentés? Nálam volt, hogy 7-8 hibajelentéssel indult a rendszer (xorg vagy a teljes rendszer fagyása után).
-
Fritz Teufel
addikt
Parancsoljatok: Linux / Unix Desktop Fun App Oneko: Cat-and-mouse Chase
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #1319 üzenetére
Router mögül Ez pont a fele a letöltést és a feltöltést tekintve is
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #1308 üzenetére
Valamikori BaseNET most DIGINet100 csomag:
Firefox top speed
Chrome top speedBsszus, a router elveszti a sávszélesség közel felét?! Nem kellett volna kinyírnom a Linksys WRT160N router-emet Ráeresztettem a szoftverfrissítést kábelkapcsolat nélkül. Egy EPROM íróval helyre lehetne hozni, jól megbántam, hogy annak idején nem hoztam haza az IBM-ből
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Nekem a középső csomagom van, ami most a DIGINet 100 WFT?! Lehúzom a kábelt a wifi-ről és megnézem közelebbről is, hogy mit mutat...
-
Fritz Teufel
addikt
Nekem is 20/10 volt/van, ezt duplázza meg a Digi a napokban. A kimaradásokról: én sem emlékszem szolgáltatás kimaradásra, igaz, amikor éppen van munkahelyem, olyankor kora reggeltől késő estig dolgozom, tehát nem nagyon vagyok otthon. Azon gondolkodom, hogy visszaveszem a net előfizetést 20/10-re (a világra is elég) aztán a felszabaduló összeget átcsoportosítom set-top boxra. Nem mindegy, hogy 54 csatorna vagy 83 gyakorlatilag ráfizetés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Fehérváron is elérhető a Digi dupla gurítása, 20/10-ről módosították és egy TP-Link WR741ND van közbeiktatva, ami nem olyan acélos mint tudjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #1267 üzenetére
Én meg miattuk őrjöngök. Azt gondolom, hogy a pdf nem egy egzotikus formátum, arról nem is beszélve, hogy nekem ne írogassanak esetleg bele az önéletrajzomba. Tessék kinyomtatni azt' lehet rá jegyzetelni.
-
Fritz Teufel
addikt
Íme egy példa:
mostanában sajnos álláskeresésre kényszerültem. Eredetileg az önéletrajzomat MS Office-ban írtam. A LibreOffice-szal megnyitva, a sorok némely esetben elcsúsztak, itt-ott hiba. Át kellett szerkesztenem. Ha most ezt így elküldöm valamely HR-esnek és MSO-val nyitja meg, akkor nála megint csak hiák lesznek a szerkesztésben. Igen, megnyitják a programok oda-vissza, de van némi kompatibilitási hiány. És akkor még nem is beszéltem mondjuk Excell adatbázis-függvényekről.
Ezt megoldottam úgy, hogy PDF formátumba mentek és azt küldöm el (ez lenne egyébként a normális). Önmagában a LibreOffice is majdnem mindenre képes, amire az MS Office, de a kompatibilitási problémákkal számolni kell. Én, mint home user is bele tudok ilyesmibe futni.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
válasz DrojDtroll #1247 üzenetére
Ezt annyira nem értem, de a lényeg: a Libre Office a Microsoft Office ingyenes alternatívája. Nem linuxos, mert platform független, a Windows-on is megy. Csak az Outlook hiányzik belőle, az pótolja a Thunderbird, mint írtam fentebb. Mindent tud, amit tudnia kell. Csak akkor lehet probléma, ha bonyolult fájlokat akarsz szerkesztésre nyitni Winfos és Linux között. Ez viszont már messze túlmutat a napi használaton.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Tav-Csoves #1245 üzenetére
Szerintem én nem használom a legújabb formátumokat, mert Linux fut a gépemen Alternatívát kértél és kaptál egy hibátlant. Ha csak nem akarsz adatbázisokkal és makrókkal teli fájlokat cincálni Linux és Winfos között, akkor nem ütközöl akadályba...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Tav-Csoves #1242 üzenetére
Ez részben attól is függ, hogy mire szeretnéd feltenni. Office alternatíva például a Libre Office. Én erre álltam át teljesen. Outlook helyett Thunderbird.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fritz Teufel
addikt
A mai bedobott kavics:
-
Fritz Teufel
addikt
A redneck 'déli bunkó't jelet valóban és a Floridai, Georgiai szegény fehérekre használták. Az 1800-as években volt inkább használatban. Olyan embereket képzeljetek el, mint a horrorfilmekben látott, a mocsárvilágban élő elzárkózott és belterjes, torz fehér családok, akik megeszik az arra tévedt szerencsétlent. A déli bunkó még nem is takarja az igazi jelentést.
Simán lehet, hogy még csak nem is hallottak róla. Ez olyan mint a cajun konyha New Orleans-ban. Fogadni mernék, hogy az ország túlnyomó része még csak nem is hallott róla. Pedig fini lehet a sült kroki krokettel...[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Nos, igen... mintha lenne benne valami
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Enjoy!
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Semmi gond, akkor "pinairigy"ek vagyunk. Ennek ellenére továbbra is fenntertom, hogy jó az nekünk, ha a Windows van a célpontban. Amíg mindenre van alternatíva, már pedig eddigi rövidke tapasztalataim azt mutatják, hogy többé-kevésbé van, addig nem fáj a fejem.
Mérget vennék rá, ha a Linux elterjedsége átlépné akár a 10%-ot, máris tehetnéd fel a clamAV-ot. 40%-nál már 20 másodperc alatt fertőződne a nem védett friss teleítés. Nem nagyon lenne már netinstall...
Szóval, csak módjával téríteni a bárányokat!
Nálunk fehérváron süt a nap, remek a hotspot vételi viszonyok vannakAsus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Ez a sörözés remek öltet. Majd esetleg lehetne részletekbe menőleg is értekezni valami ilyesmiről... úgy is régen jártam Pesten.
Sopronban is van Hunyadi meg Nyíregyházán is... nálunk is
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Szerintem a Linuxot a rendszer felépítése is menti a vírusoktól, de csak kis részben. Igen, lehet írni rá, de bonyolultabb mint Windowsra. Linuxon megvan a root és még mindig tovább kell dolgozni, nem tiéd a rendszer. Windowson tied a system admin és te vagy a piros hetes. És ez csak nagyon felületes példa.
A világ meg olyan mint a víz. A kisebb ellenállás felé mozdul. Kevesebb befektetéssel a ~98% vagy több munkával ~1,2% és kérdés eldőlt, hogy mire kell koncentrálni. Ezért írtam, hogy a Linuxot és az egzotikus rendszereket az elterjedtségük menti. Másik példa: Windows Phone. Gyakorlatilag szinte csak protoni kellene a meglévő kártevőket, besurranókat. Mégis mire van a legtöbb támadó? Android. Pedig arra nehezebb írni mint a WP-re. Mégis miért éri meg a plusz energiabefektetés? A számok... bizony, azok nem hazudnak. Androidból összehasonlíthatatlanul több van.Nekem ez a meglátásom.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Alig várom!
-
Fritz Teufel
addikt
Maradjon is így... szerintem is abban rejlik a Linux biztonsága, hogy kevesen használják. Bár azon is gondolkodtam, ha ilyen sűrűn installálgatunk, akkor a megfertőzés is a futtatás is nehezebb. Windows-t felteszik és ha nem béna a user, akkor azt a gépet évekig lehet használni.
-
Fritz Teufel
addikt
Ezt így annyira nem értem... mondjuk semennyire.
_Dumber_: köszönöm. Még a végén én is fapadon használom a gépet. Ez lenne ám az igazi lightweight linux
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #1145 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő: Alt-F1-re jött vissza az x.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #1144 üzenetére
Kiléptem fapadra és onnan futtattam az mplayert. Remek Sajnos nem olyan mint az általam linkelt videón, éppen olyan, mint a képen, amit linkeltem. Biztosan lehet javítani a képminőségen valahogyan. Gondolom az mplayer-t paraméterezni kell. Valaki fentebb írta, próbáltam, de akkor nem volt ablak csak hang.
Nem sikerült visszalépnem fapadról x-re, rebootolnom kellett, hiánya nyomkodtam én a Ctrl-Alt-F7.
Most: fapad belép és futtat cvlc tökéletes kép és hang. Igaz, alig tudtam visszajönni. Sem megállítani, sem semmi mást nem tudtam csinálni, csak ment a film. Aztán nyomtam kínomban egy Ctrl-F1-et és itt vagyok megint
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz _Dumber_ #1142 üzenetére
cvlc paranccsal dobja nekem ablakba. Szép kép és remek hang. Már csak commandline-ból kellene kipróbálni. Amint rájövök, hogy hogyan tudok oda belépni.
Más: sudo pacman -R linux310 linux310-headers linux310-extramodules
Remélem, ha ezt futtatom, azzal nem nyírom ki a rendszer. Szeretném eltávolítani a korábbi kernelt, mert a 2. frissítés kernelt is cserélt. Most vettem észre, hogy még fent van és a Grub is tartalmazza. Ez a parancs gondolom nem távolítja el a grub-ból.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Szóval, az van, hogy előkerültem. Angol letudva...
Igen, terminálban szeretnék filmert nézni, karakterekkel. Valóban, az Ubuntu ezt tudja. Íme a példa: link. Az igaz kockák még élvezik is. Aki nem látja a videót tökéletesnek, az azért van, mert még a mátrixban él és nem látja a kristálytiszta valóságot. Állítólag...
A dolognak az a lényege, hogy korábban arról volt szó, hogy az igazi kockának nincs szüksége x-re, minden megy parancssorból is. Tehát, filmet nézni, zenét hallgatni, torrentezni, és akár böngészni is. Nos, két dolgot nem tudtam elképezni: film és böngészde. Gondoltam kipróbálom...
Sajna ráérek ilyesmivel bíbelődni, mivel éppen két állás között vagyok. Nem egyszerű a helyzetem, ebben a nyamvadt országban nincs számomra pozíció. Lassan kénytelen leszek a nyakamba venni a világot, így 40 felé közeledvén
Iscariah: A Debian úgysem fogja elhagyni a jó öreg Gnómot :p Olyan Debilség lenne!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Fritz Teufel
addikt
Ezt hogyan lehetne élvezhetőbbé tenni??? Már ha lehet...
[barricade@Barricade ~]$ mplayer -vo caca /home/barricade/Dokumentumok/Game.of.Thrones.1x01.HDTV.XviD.HunEng-AXIOME.avi
MPlayer SVN-r37224 (C) 2000-2014 MPlayer Team
210 audio & 441 video codecs
Playing /home/barricade/Dokumentumok/Game.of.Thrones.1x01.HDTV.XviD.HunEng-AXIOME.avi.
libavformat version 55.33.100 (internal)
AVI file format detected.
[aviheader] Video stream found, -vid 0
[aviheader] Audio stream found, -aid 1
[aviheader] Audio stream found, -aid 2
VIDEO: [XVID] 624x352 24bpp 23.976 fps 1084.1 kbps (132.3 kbyte/s)
Clip info:
Software: VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2540/release)
Load subtitles in /home/barricade/Dokumentumok/
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
libavcodec version 55.52.102 (internal)
Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, floatle, 192,0 kbit/6,25% (ratio: 24000->384000)
Selected audio codec: [ffac3] afm: ffmpeg (FFmpeg AC-3)
[AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
AO: [alsa] 48000Hz 2ch floatle (4 bytes per sample)
Starting playback...
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
Movie-Aspect is 1,77:1 - prescaling to correct movie aspect.
[swscaler @ 0x7f4e4dbb5ec0]using unscaled yuv420p -> bgr24 special converter
VO: [caca] 624x352 => 624x352 BGR 24-bit
A: 0,2 V: 0,1 A-V: 0,161 ct: -0,002 3/ 3 ??% ??% ??,?% 2 0
[VD_FFMPEG] DRI failure.
A: 5,6 V: 2,3 A-V: 3,238 ct: 0,071 57/ 57 12% 221% 1,2% 50 0
**** Your system is too SLOW to play this! ****
Possible reasons, problems, workarounds:
- Most common: broken/buggy _audio_ driver
- Try -ao sdl or use the OSS emulation of ALSA.
- Experiment with different values for -autosync, 30 is a good start.
- Slow video output
- Try a different -vo driver (-vo help for a list) or try -framedrop!
- Slow CPU
- Don't try to play a big DVD/DivX on a slow CPU! Try some of the lavdopts,
e.g. -vfm ffmpeg -lavdopts lowres=1:fast:skiploopfilter=all.
- Broken file
- Try various combinations of -nobps -ni -forceidx -mc 0.
- Slow media (NFS/SMB mounts, DVD, VCD etc)
- Try -cache 8192.
- Are you using -cache to play a non-interleaved AVI file?
- Try -nocache.
Read DOCS/HTML/en/video.html for tuning/speedup tips.
If none of this helps you, read DOCS/HTML/en/bugreports.html.
A: 56,2 V: 34,9 A-V: 21,288 ct: -0,021 837/837 3% 206% 0,7% 826 0
Exiting... (Quit)
[barricade@Barricade ~]$[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #1113 üzenetére
-
Fritz Teufel
addikt
Aki ezt nem tudja megoldani konzolból, azzal nem állok többé szóba
-
Fritz Teufel
addikt
Igen, lassan illene nekiállni a dolognak. Egyedül azonban nem merek nekiállni, mert van egy adat partícióm is és nem szeretném azt összeborítani. A parancsok is csak úgy mennek, ha mellette valami tutorial videót nézek, mert lövésem nincs, hogy miket kell beírni. Persze, ha látom, akkor tudom, hogy mi mit csinál... körülbelül.
Most tökéletes a Manjaro és hiba nélkül megy. És ugye van az a mondás, hogy ami működik, azt nem kell megjavítani. Ha esetleg történik valami és valaki segítene, akkor nekiállnék. Ha egyszer megcsinálom, másodszorra menni fog egyedül is. Közben jegyzetelnékAsus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Nem tudtok lebeszélni a Gnome 3-ról. Tudom, nem is akartok Az utóbbi évben rengeteget használok tablatet és kicsit hozzászoktam az Androidhoz. A Gnome 3 nagyon hasonlít rá, így nagyon kényelmesnak tűnik. Minimalista vagyok de szeretem a könnyen hozzáférhető infókat is. Gnome-on felül középen látom az időt, egy kattt a naptár és jobbra mellette az időjárás. Az indikátor nagy királyság. Tetszene az Openbox, de ezekhez ott Conky kellene, amivel még mindig hadilábon állok. Az xfce meg tearingeli az ablakok mozgatását, ha csak nem feature.... remélem nem az, mert baromira idegesítő. Egyébként Manjarón piszkosul szép lenne.
Nem tudom mi van Manjaóéknál, de ez a Gnome Community csak nem akar kiadásra kerülni. Remélem, hogy nem a Gnome 2.14-re várnak, mert az majd szeptemberben jön :s
-
Fritz Teufel
addikt
Nem értem, hogy mi van a 3-as Gnome-mal, mikor az a legjobb felület. Nem is kell nekem más.
Ami hirtelen kell Dock-on van, a többi meg az alkalmazás megjelenítőben, gyors keresési lehetőséggel. Előbb indítok innen programot, mint ti a béna startmenüitekből Az indikátorsorhoz meg príma alkalmazások vannak.[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz _BOZONT_ #1077 üzenetére
Akkor valószínűleg nem a "gyári" felületet láttam. Nem baj, örülök, hogy írtad. Az, hogy nem fejlesztik tovább a TB-t, nem éppen bizalomgerjesztő hír. Jó tudni, ha esetleg valamikor a jövőben beütne valami, akkor valamivel ki lehet váltani. Persze az egyszerű levelezést rengeteg appal ki lehet, de ilyen sokoldalú nem nagyon van, mint a példa is mutatja.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz _BOZONT_ #1073 üzenetére
Néztem róla képeket, de nem látom, hogy mit tudhat pontosan. Egyénként kinézetre kiköpött Outlook 2002. Jó ez a Thunderbird, mindent tud amire szükségem van, csak aztán hosszú távon is így maradjon. Fájó lenne a hiánya.
Fene, dupla post
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #1068 üzenetére
Akkor ez egy olyan párját ritkító szoftver, ami elérte a ZEN-t, vagyis az abszolút stabil állapotot. Ez akár nevezhetnénk +/- 0.0 verziónak vagy P1-nak, ahol P a Perfect...
Sőt! A P után nem is kell szám, hiszen ZEN szoftvereket nem fejlesztjük, így nincs verziószám. Csak P verzió van
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Itt lehet priorizálni a leveleket, ahogy kollégánk igényli? Nálam fontos, hogy lehessen betűstílust állítani, amit például az Evolution nem tud. Néha szükséges lenne táblázatok beszúrása vagy rajzolása, ha jól emlékszem azt sem tudta, de ebben nem vagyok biztos. Táblázatoknál is kellene a volnalvastagságok állíthatósága stb.
Azt gondolom, hogy Linuxon csak a Thunderbird tudja azt, amit Winfoson az Outlook. Nagyon nagy baj volna, ha leállítanák ezt a projektet, mert úgy néz ki, nincs alternatíva.Iscariah: Tudom, hogy működik, mert TB-t használok
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Kicsit gyorsan utánanéztem és nem látok értelmes alternatívát. A Thunderbird a Linux Outlook-ja. Ilyen tudású levelező kliens nincs másik vagy én nem találok.
Egyébként nem csak Winfoson fejezték be a mutatványt?Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #1058 üzenetére
A Thunderbird-nek mi az alternatívája? Az Evolution-t használtam addig, amíg akadályba nem ütköztem. Nem lehet benne szövegszerkesztő módjára szöveget szerkeszteni. Csak a minimumot tudja. Tehát, ez nem az. Akkor mi?
-
Fritz Teufel
addikt
Az olvasmányosról jut eszembe! Izé, nem folytatom, mindenki tudja mire gondolok... hihihi
Más: marad az Empathy, remekül teszi a dolgát. Tetszik, hogy nem kell weben belépnem az FB-re és jönnek az üzenetek és az értesítés is felugró ablakban.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Ejj, milyen közvetlen lett ez a topik
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
A Thunderbird-ben lévőt én is próbáltam, de az FB fiókot nem akarja felcsatolni. Eljut a hitelesítésig, majd visszadob, hogy 'Hiba: Nincs felhatalmazva (rossz jelszót adott meg?)' Marhaság, jó jelszót adok meg.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #1046 üzenetére
Remek! A 'telepathy/telepathy-gabble - XMPP connection manager' csomag hiányzott, a többi opcionális függőség nem is szükséges. Nem kellett semmit állítani, azonnal betöltötte az online fiókokat
-
Fritz Teufel
addikt
Milyen csomag hiányozhat, ha az Empathy-ban az Üzenetküldő és VoIP-fiókoknál az új fiók hozzáadása nem lehetséges? Az új fiók hozzáadása ablakban a legördülő menü nem aktív. Eközben az Onlie fiókok meg vannak adva. Valami hiányzik, de nem jövök rá, hogy mi.
Egyébként van jobb vagy használhatóbb mint az Empathy? Eddig csak ezt használtam, mivel ez az alap a Manjaro Gnome-ban.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Heimdall 1.4.0 Egyébként egy másik fórumon két fájlt is írtak, hogy azoknak hiányozhatnak, holna délelőtt utánanézek, hogy megvannak-e. Ma már nincs hozzá kedvem. Meccs...
Csak a linkelt útra van mountolva a tablet és csak olvasási jogom van hozzá Krusader alatt. Úgy tűnik, nem nagyon tudja kezelni. Mással nem próbáltam.
-
Fritz Teufel
addikt
Ezen az útvonalon megtaláltam a tabletet a Krusaderben:
/run/user/1000/gvfs/mtp:host=%5Busb%3A002%2C031%5D/TabletLátni mindent látok, de nem lehet még csak másolni sem a Krusaderen belül. A Krusader ráadásul minden mappaműveletnél (belép-kilép) gondolkodik. Érdekes módon a Nautilusban simán tudtam másolni és gyorsan. Ebben dolgozni viszont olyan mint a Windows Exploerben, vagyis sehogy. Piszkosul macerás egy normális kétablakos fájlkezelővel szemben. Ott legalább látom, hogy aktuálisan mit csinálok. Ehh, nem igaz, hogy erre nincs megoldás ebben a szarban! :s A Winfos ezt lazán tudja, itt semmi megoldást nem találok
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Kellene egy kis segítség, mert megőrülök, nem találom a megoldást:
USB-n összekötöm a tabletet és a laptopot. Felugró ablak, 'Megnyitás ezzel: Fájlok' (Nautilus) vagy 'Kiadás'
Ha megnyitom a Krusadert, az meg nem látja, igaz, a lemezkezelő sem. Hogyan kellene ezt a ratyit felcsatolni? A gyerekek játszanak drag&drop-ot két nyitott ablak között, amikor ezt megoldhatnám intelligens módon a Krusaderben is.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Nem a fallback-et használom, nem komálom a start menüt, a Gnome 3 rajongója vagyok.
Jelenlegi állapot: 1.1 GiB memória foglalt, Swap 384 MiB
Folyamatok:
Chrome 4 nyitott tabbal
Felcsatolt tablet
qBittorrent - egy letöltés, kettő feltöltés és kettő leállított letöltés előre foglalt területtel
az apróságokat nem íromA memória nagy részét a qBittorrent viszi. A Gnome ~750 körül szokott foglalni, ha ugyan így használom, de nincs qBittorrent rázavarva.
-
Fritz Teufel
addikt
Nekem az xfce talán még tetszene, de nem tudom elfogadni, hogy a desktop tearingel. Érdekes, hogy a filmek nem, csak az ablakok mozgatásánál az oldalsó széleken. Remélem ez nem feature. Egyből dobtam is vissza a Gnome-os Manjarót. Egyébként nem kért sokkal kevesebb delejt, mint a Gnome
-
Fritz Teufel
addikt
Szerintem a GNOME a leginkább használható nem túl minimalista felület ;-)
Egyébként már erősen gondolkodom egy Openboxnál is minimalistább felületen. Nem lennének ikonok, csak egy indikátor menü, ahova minialkalmazásokat lehetne kitenni. A desktopon bárhova jobb klikk és feljön a terminál. Aztán lehet parancssorból indítani az alkalmazásokat. Az ikonok és a menü teljesen felesleges
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #988 üzenetére
Megtaláltam:
/run/user/1000/gvfs/mtp:host=%5Busb%3A007%2C027%5D/Tablet
/run/user/1000/gvfs/mtp:host=%5Busb%3A007%2C027%5D/CardIszonyat lassú és meg-megszakad, fogalmam nincs miért, de legalább már hozzáférek.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #987 üzenetére
Nem oda csatolja fel, de nem is találom, hogy hova. Jól el van dugva... Nincs a /media és nincs a 'run/mount/' alatt A lemezkezelő sem látja, pedig valahova csak fel van csatolva...
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz _Dumber_ #983 üzenetére
Fenébe Csak újra kellett volna indítani a gépet... Ezt az egy csomagot kellett volna csak feltenni és már hozzá is férek. Nem úgy ahogy akarom, de a semminél több. Teljesen elszoktam a telepítés utáni újraindítástól, nem is gondoltam volna, hogy az is kell.
Ami hiányzik nekem:
a Nautilus látja a rendszer rendszert és a microSD-t is, de nem látom a lemezkezelőben vagy a kétablakos fájlkezelőben (Krusader). Esetleg be kellene tenni az fstab-ba? Valahol mintha korábban láttam volna ilyesmit...Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #981 üzenetére
Ubuntu alatt valami mtp-tools telepítése kell és akkor megy, de Arch-on nincs ilyen csomag.
[barricade@Barricade ~]$ mtp-detect
Unable to open ~/.mtpz-data for reading, MTPZ disabled.libmtp version: 1.1.6
Listing raw device(s)
Device 0 (VID=04e8 and PID=6860) is a Samsung Galaxy models (MTP).
Found 1 device(s):
Samsung: Galaxy models (MTP) (04e8:6860) @ bus 4, dev 88
Attempting to connect device(s)
PTP_ERROR_IO: failed to open session, trying again after resetting USB interface
LIBMTP libusb: Attempt to reset device
LIBMTP PANIC: failed to open session on second attempt
Unable to open raw device 0
OK.
[barricade@Barricade ~]$[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Az mtp-t próbáltam, de nem sikerült összehozni, ez meghaladja a képességeimet.
Azt hittem, hogy csak a játék az, amivel kapcsolatban kompromisszumot kell kötni, de ebben a kérdésben nem tudok. Akkor ennyi volt a Linux kipróbálása... az, hogy az eszközeimet ne tudjam összekötni, miközben lehet, nem tudom elfogadni. Akkor Winfos vissza
-
Fritz Teufel
addikt
Szeretném összekötni a Samsung Galaxy Tab2 10.1-es tabletemet a laptoppal. A Galaxy S2 telefonnál ez ugyan úgy ment, mint Winfos alatt. Itt azonban nem akar sikerülni. A porton látom, és le is tusom olvasni az adatait, de nem sikerül mountolni... ötletek? A gMTP már hozzáfér a média állományokhoz, de én az egészet szeretném felcsatolni, mint a telefont.
A Heimdall-lal szeretném cserélni a ROM-ot újabb gyárira, de előtte mentenék rendszer szinten is és a manuális mentés jobban csipázom mint az alkalmazásokat.
Hálás lennék a segítségért![ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Igen, én is ezt tapasztalom. Fáj is miatta a fejem, mert a nagy meghajtómat hagytam NTFS-re és ott valóban lassabban dolgozik, mint ext4-en. Bennem volt a kisördög, hogy ha vissza kellene váltani Winfosra, akkor a lényeg változatlan lenne. Most már beletörődtem, hogy nálam nincs dpm a laptopon és így valamivel hangosabb és melegebb. Mindegy, most már marad az NTFS, amíg le nem tudom cserélni a laptopot. Már ki is néztem az utódot, már csak állást kellene találni...
Sony Vaio VGN-FW21Z -> ASUS G56JR-CN144D vagy valami hasonló...Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #894 üzenetére
Az FF is rendbe jött, bár azt trükkösebb volt helyreállítani. Először ki kellett kapcsolni a Sync-et, mert az ugye nemtette a hibás beállítást. Aztán töröltem minden beállítást lokálisan, majd ráengedtem a Sync-et. Így sikerült menteni a jó beállítást.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #892 üzenetére
Nem, itt valami más van. Azonnal dob tovább a wiki-re mind a kettő. Tegnap estig a Chrome rendesen működött. Egy kattintás után dobott tovább, de nem tudom, hogy minél kattinthattam mellé. Esetleg megpróbálom levenni a Chrome-ot és újra feltenni. Ha bejön, akkor gy jár az FF is.
Chrome-on sikerült: töröltem mindent a beállításokban és ez helyrehozta a problémát. Meglépem ez az FF-ben is. Gondolom, ott áthozta ezt a mentett adatokkal, a korábbi telepítésről.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Van valakinek ötlete, hogy miért dob az FF és a Chrome is a manjaro.org-ról azonnal a wiki.manjaro.org-ra? Az FF már a telepítés óta csinálja, a Chrome tegnap kezdte el. Mintha valamire kattintottam volna véletlenül, de nem tudom sehogyan sem rendbe hozni.
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
Nekem eddig mindig működött a feliratkeresés ( de jó lenne már ott tartani, hogy nincs rá szükség - Addig heti 8 órában tanulás munka mellett, már, ha éppen van )
A VLC-ben viszont nem működik, egyik disztró alatt sem. Talán az Ubuntu 13.10 alatt.Más: lekopogom, de mióta feltettem a gnme cpu managert, és maxra van állítva, azóta nem fagyott le a xorg. kop-kop-kop... Igaz, cserébe hangos és meleg a gép. Volt már 78C-os is, amikor nagyon meg volt hajtva egy fordítással. Igaz, ha nem futtatok processzor igényes dolgot, akkor visszaveszem manuálisan és akkor 'low' -on nincs hangja a gépnek.
Úgy veszem észre, hogy a dpm és a xorg fagyása között van összefüggés. Sajnos, a dpm-re meg nincs stabil megoldás a Sony laptopokra, Linux alatt.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Úgy tudom, hogy jelenleg a 6.0-ás verziót nevezték ki annak és a tervek szerint a november-december magasságában megjelenő 8.0 lesz a kövezkező. A 7.0 is esélyes a címre, de azon még hezitálnak.
-
Fritz Teufel
addikt
Felment az openSUSE, nagyon tetszik, hogy szinte semmit nem tesz fel, mindent nekem kell feltennem, még a kódekeket is. Éppen azzal bíbelődtem, hogy miután kézzel feldobtam a flasht, FF alatt ugrál a videó, míg Chrome alatt semmi probléma. Átállítottam html5-re, majd megnéztem, hogy mit sikerült így összehozni. Lejátszottam. Váltottam tabot, majd eszembe jutott, hogy nem próbáltam a max felbontással. Erre egy fekete ablak a videó helyén, nem játszik le semmit -némi fogcsikorgatás következett - majd visszatettem a flasht és megint engedélyeztem a html5-öt. Erre elindult a lejátszás. Kipróbáltam a technet.hu mint kedvenc beágyazott videó teszterem, de nem lehetett a videót 720p-re állítani. Hmmm remek, gondoltam és választottam egy szép fullhd természetfilmet a Youtube-ról, gondolván, biztosan nem jól emlékszem és az nem is 720p videó volt. Elindítottam, kidobtam full screenre, majd be akartam állítani a teljes felbontást, de nem lehetett, csak 320p volt mint lehetőség megint. Ekkor egy remek fekete háttér ugrott elő a pokolból és ment minden tovább. Minden aktív maradt, csak nem volt kijelző... vártam és azon morfondíroztam, hogy mi is volt az a varázsbillentyű kombináció, amikor a gép fogta magát és csinált egy szabályos shtu downt. Valamit nyomogattam izgalmamban, lehet, hogy én voltam, nem tudom. Visszakapcsoltam a gépet és mot mükszik minden, flottul.
Innye, de jó lenne, ha így maradna! Mármint, hogy a xorg nem megy szabira. Itt tuti valami driver problémám van, de fingom nincs milyen driver lett telepítve, a SUSE telepítőjénél nem tudtam választani a FREE vagy NON-REE között.
Egyenlőre itt tartok. Egyébként tetszik, hogy a SUSE csak az alaprendszert tette fel, minden mást nekem kell. Tényleg, csak pár alap alkalmazás van előtelepítve, még driverek sem voltak.Eddig mindent kézzel telepítettem, nem használom a YAST. Úgy túl könnyű
-
Fritz Teufel
addikt
válasz _Dumber_ #824 üzenetére
Pedig valószínűleg felteszem, mert a Debian Evolution alatt nem tudom beállítani az egyik levelező kliensemet. A SUSE Evolution újabb így jó eséllyel ott be tudnám. A másik, hogy az is egy könnyű disztró. A Debian meg feltette a jövő hetet is. Terminálból meg sem próbálom, mert lövésem nincs mit kellene tenni, pedig úgy lehetne expert módban alapot feltenni. Eddig a 2,5 nap alatt egyszer fagyott a xorg. Talán ki kellene próbálnom a zárt driverekkel való telepítést is. Most kicsit megint van kedvem kísérletezni.
-
Fritz Teufel
addikt
Pendrive-ról futtatom az openSUSE-t. Azt kell mondjam, kezdőknek én ezt a disztrót ajánlanám. Itt még a Grub szerkesztéséhez is van gui a YAST-ban. Emlékeztem, hogy a YAST nagyon jó dolog volt és nem csalódtam, szépen fejlesztgetik. Nagyon kis barátságos disztró, ami szintén nem szórja tele a gépet játékokkal és egyéb felesleges alkalmazásokkal. Nyilván itt sem a legújabb szoftverek vannak, de a Debiannál újabbak. Lehet, hogy teszek vele egy próbát...
-
Fritz Teufel
addikt
Éppen az smplayer az egyik preferáltam, mert ott legalább működik a subtitle search/download. Ezen kívül még pár szoftvert használok, a többit nem is nagyon telepíteném, ha lehetne az elején válogatni:
Evolution, Krusader, Chrome, Firefox, Empathy, Skype, Geeqie, Gimp, Banshee, SMPlayer, qBittorrent, Google Earth, ClamAV, Gufw, Brasero, valami office csomag és a kiegészítők a Krusaderhez, körülbelül ennyi a repertoárom.[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz _Dumber_ #812 üzenetére
Látom, te is a minimal dizájn rajongója vagy. Nálam ez életfilozófia én magam is egyszerű gyerek vagyok Az is igaz, hogy a Gnome alatt hagyom a gyári kinézetet, tetszik úgy ahogy van.
Mi a vélemény az openSUSE-ról? Kinézetre nagyon szép és úgy látom, ez is vastagon ki van próbálva kiadás előtt. Valamint itt sem nagyon szórják a verziókat, mint Debiannál. Annak idején ezt is próbáltam és akkoriban az egyik legjobb disztró volt a Slackware, Debian, Red Hat és Mandrake mellett. Ezeket mind próbáltam a Slackware kivételével, amihez a tudások kevés volt és akkoriban ez még egy vadonat új rendszer volt. és a Mandrake volt huzamosabb ideig használatban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung galaxy watch ultra, makulátlan állapot,35 hó gyári garancia,Csere Huawei Ultimate
- GAINWARD NVIDIA GEFORCE 9500 GT 512MB
- Black & Decker BCRMW121-QW .............BONTATLAN robot fűnyírő
- Alaplap hibás iPhone X-et keresek!
- Kärcher LTR 18-30 Battery 18V (akku nélkül) (damilos fűkasza) .......BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest