- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
wexford881
csendes tag
válasz
Doky586 #69392 üzenetére
Igen, most működik. Az volt a bajom, hogy nem tudtam elindítani a Mint-et ha GPT-re volt formázva az SSD. Most viszont az a bajom hogy gépindításkor nincs Os választóképernyő(grub) tehát nem tudom kiválasztani melyik OS induljon el, csak ha az F11-et nyomogatom és a boot menüben kiválasztom melyik meghajtót indítsa. Ha nem nyomok semmit akkor az indul el amelyik a boot sorrendben elsőnek van beállítva.
A secure boot nekem mindegy hogy bevan kapcsolva vagy nincs, a lényeg hogy működjön a rendszer. -
wexford881
csendes tag
Pár próbálkozás után mostmár fel tudtam úgy telepjteni a Mint-et hogy automatikusan elinduljon, viszont az OS választóképernyő továbbra se jön fel, az F11-et nyomogatva jön fel a boot menu ott tudom kiválasztani melyik induljon. Annyival lett jobb a helyzet hogy mostmár elindul a Mint ha el akarom indítani. Most néztem meg és az SSD is MBR lett a telepítés után, valószínüleg azért nem indult automatikusan mert GPT volt.
Köszönöm az eddigi segítségeket. -
wexford881
csendes tag
válasz
sh4d0w #69364 üzenetére
Már régen átállítottam hogy az SSD-ről induljon, de hiába, úgy csinál mint ha ott se lenne és rögtön a Win-t indjtja a HDD-ről. Még ha manuálisan is választom ki az SSD-t (F11-et nyomogatva bejön a boot menu ahol kiválaszthatom melyik lemezről induljon) akkor is a Win-t indítja.
-
wexford881
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #69358 üzenetére
Letöltöttem egy Super Grub2 Disk nevű cuccot amit kijrtam egy pendrive-ra. Ezzel sikerül elindítanom a Mint-et, tehát rendszer működőképes és normálisan feltelpült az SSD-re csupán az a problémám hogyha nem ezzel a grub2 disk-el indjtom el akkor nem tudom elindítani a mint-et sehogy. Erre kéne megoldás, hogy ne kelljen ezt a plusz progit használjam hogy el tudjam indítani a Linux-ot, hanem indításkor dobja fel a OS választási menüt, ahol kiválaszthatom hogy melyik rendszert szeretném használni.
A Win frissítésekkel szerintem nem lesz gond, Win 7 van a gépen, erre már nagyobb frissítések nem jönnek. -
wexford881
csendes tag
Végre sikerült rávennem a pendrive-ot hogy elinduljon a live linux. Most viszont a telepítésnél voltam gondban. A rendszer felment szépen csak éppen elindítani nem sikerült. Gépindításkor nem jön be az OS választó képernyő hanem kérdés nélkül indul a Win. Még manuálisan indítva se indul. Neten olyasmiket írnak hogy talán a GRUB-bal lehet valami gond. Most mit rontottam el megint?
-
wexford881
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #69349 üzenetére
Próbáltam DD módban is akkor is ez a magic number-es hiba jött elő mint etcher-nél.
Mikor ISO képfájl módban írtam akkor meg átugorja a pendrive-ot.
Még régebben egy régebbi Mint-et próbáltam live módban pendrive-ról (Unetbootin-nal írva) és akkor semmi probléma nem volt, tökéletesen működött, ezért nem tudom hogy mi baja lehet a 19.2-es verzióval.
Mit kellene variálni a bios-ban? A boot sorrenden kívül nem állítottam át semmit, nem gondoltam hogy ilyen problémák jönnek majd elő. -
wexford881
csendes tag
Sziasztok.
Nemrég vettem egy SSD-t és szerettem volna egy Linux Mint-et telepíteni rá, de már a pendrive-ról boot-olásnál elakadtam.
Akármivel írom ki az iso a pendrive-ra nem hajlandó bootolni róla. Beállítottam a BIOS-ban hogy pendrive-ról bootoljon de átugorja mintha nem is lenne és indul a Win.
Próbáltam kiírni Unetbootinal, Rufus-sal, Etcher-rel, de egyikkel sem sikerült.
Mikor etcherrel volt kiírva, akkor bejött a Grub de mikor megpróbáltam elindítani a Mint-et akkor bejön egy hiba hogy error: invalid magic number you need to load the kernel first.
Mit csinálok rosszul? A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest