- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Ebook okosítás: kijelző kalandok
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
savior
őstag
Helló.
Steam OS-t fellehet rakni pc-re? Jó egyáltalán az az oprendszer? -
savior
őstag
válasz
CPT.Pirk #103175 üzenetére
chdir "/media/savior/New Volume/Games/steamapps/common/Diablo IV"
ERROR: ld.so: object '/home/savior/.steam/debian-installation/ubuntu12_32/gameoverlayrenderer.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded (wrong ELF class: ELFCLASS32): ignored.
Game Recording - would start recording game 2344520, but recording for this game is disabled
Adding process 10648 for gameID 2344520
ERROR: ld.so: object '/home/savior/.steam/debian-installation/ubuntu12_32/gameoverlayrenderer.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded (wrong ELF class: ELFCLASS32): ignored.
ERROR: ld.so: object '/home/savior/.steam/debian-installation/ubuntu12_64/gameoverlayrenderer.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded (wrong ELF class: ELFCLASS64): ignored.
Adding process 10649 for gameID 2344520
WARNING: discarding _NET_WM_PID 5 as invalid for X11 window - use specialized XCB_X11_TO_PID function!
WARNING: discarding _NET_WM_PID 5 as invalid for X11 window - use specialized XCB_X11_TO_PID function!
Adding process 10650 for gameID 2344520
Adding process 10651 for gameID 2344520
Adding process 10760 for gameID 2344520
Proton: Upgrading prefix from None to 10.0-200 (/media/savior/New Volume/Games/steamapps/compatdata/2344520/)
Traceback (most recent call last):
File "/home/savior/.steam/debian-installation/steamapps/common/Proton Hotfix/proton", line 1869, in <module>
g_session.init_session(sys.argv[1] != "runinprefix")
File "/home/savior/.steam/debian-installation/steamapps/common/Proton Hotfix/proton", line 1776, in init_session
g_compatdata.setup_prefix()
File "/home/savior/.steam/debian-installation/steamapps/common/Proton Hotfix/proton", line 953, in setup_prefix
os.symlink("../drive_c", self.prefix_dir + "/dosdevices/c:")
OSError: [Errno 22] Invalid argument: '../drive_c' -> '/media/savior/New Volume/Games/steamapps/compatdata/2344520/pfx//dosdevices/c:'
Game Recording - game stopped [gameid=2344520]
Removing process 10760 for gameID 2344520
Removing process 10651 for gameID 2344520
Removing process 10650 for gameID 2344520
Removing process 10649 for gameID 2344520
Removing process 10648 for gameID 2344520Ezek az uzenetek. Lehet az a gond hogy masik ssd-n van a jatek mint a Steam? Sokat nem ertek belole.
-
savior
őstag
Sziasztok. Feltettem a Linux Mint-et, de a kedvenc jatekom, ami a Diablo 4 nem indul rajta. Steames verziom van, protont hasznalva. Esetleg a videokartya driver lehet a gond? Kellene feltennem masikat vagy jo az, amit a Mint alapbol felrak? Ha kell, akkor milyet es hogyan? Esetleg mas talalkozott ilyen hibaval?
-
savior
őstag
-
savior
őstag
Sziasztok.
Olyan problemam lenne, hogy feltettem a Linux Mint 22-t, de telepiteskor fekete volt kepernyo, az install recovery modot kellett haszalni, hogy telepuljon.
Most csak ugy van kep, ha nomodeset parancsot hozzaadom a grubhoz. Igy viszont grafikai problemakba utkozok (pl Steam programban nincs kep).
Valaki tudja esetleg mi lehet a gond vagy hogy lehetne javitani?
A gep az Amd r5 1600 cpu es Amd Rx 570 videokartya. -
savior
őstag
válasz
CPT.Pirk #96176 üzenetére
Ujrakezdte utana a telepitest.
Most viszont megint megprobaltam es a Kubuntu feltelepult. Ezt mar az alol irom.
Koszi a hozzaszolasokat.
Most hirtelen meg annyit kerdeznek, hogy mennyire nagy eretnekseg a ms edge bongeszojet hasznalni linux alatt? Feltettem, mert ebben vannak az adataim es nem tudom erdemes e masik browserre atrakni es ha igen akkor melyikre? Ti mit hasznaltok? -
savior
őstag
Mindegyiket a hivalatos oldalukrol szedtem le.
Kiirja a vegen hogy emiatt nem sikerult a telepites. -
savior
őstag
Sziasztok.
Probaltam tobbfele Ubuntut is felrakni (kubuntu, xubuntu, stb), de a telepites vegen mindig ez a hibauzenet fogad es nem sikerul: Command <i>apt-cdrom add -m -d=/media/cdrom/</i> failed to finish in 10 seconds.
There was no output from the command. -
savior
őstag
A gép az nem régi. Egyszerűen csak nem jutottam még el addig, hogy pendrivet vegyek.
Mindenféleképpen 24es Ubuntut akarok, és mini iso úgy láttam csak régebbiekből van.
Lubunturól még nem hallottam. Mit érdemes róla tudni? Teljes értékű? Jól futnak rajta a modern dolgok? Nincs benne sok hiba? -
savior
őstag
Az új Ubuntu 6 giga, nem fér rá egy dvd-re. Pendirve nincs. Mi a legjobb módszer a telepitesre? 2 SSD van a gépben, az egyiken win 10. Jó lenne ha ez megmaradna.
-
savior
őstag
válasz
PCProfessor #95747 üzenetére
Megnezem majd. Koszi.
-
savior
őstag
válasz
PCProfessor #95745 üzenetére
Jatekkeszito szoftver, ami igenyli a proci/ram/videokartyat.
-
savior
őstag
Hello.
Mi a legjobb/legegyszerubb modja, hogy Win (10 vagy 11) futrassak Linux alatt? Van egy programom, ami Linux alatt nem ugy mukodik mint szeretnem, es ezert akarnam igy futtatni. -
savior
őstag
Az egyeb fajlokhoz beirtam flatsealban, hogy /media/savior/YUMI/Games/Steam de nem lett jobb.
-
savior
őstag
Sziasztok.
Felraktam a legújabb Ubuntu Cinnamont és az a gondom, hogy a Steam játékok csak akkor indulnak el a protonnal, ha a c meghajtóra telepitem őket. Storageban hozzáadtam egy könyvtárat a d meghajtón, de telepités után nem indul onnan semmi. -
savior
őstag
Linuxos (és Wines) rajzprogramnak szerintem a Krita is elég jó.
-
savior
őstag
Mar nem emlekszem mivel lettek kiirva. Valami wines dvd iro progival.
A live se toltodik be. Illetve a Mint live-ba bejon, de csak recovery(?) modban. Es a telepites utan is csak recovery modban hajlando elindulni. Regen pedig mukodott a telepitoje. Mondjuk azota volt egy alaplap csere. -
savior
őstag
Sziasztok.
Linux telepitésben segitene valaki?
Van Mint Cinamon, Manjaro Kde es Gnome telepitom, de mindharomnal ugyanaz a hiba: telepito betoltese kozben fekete lesz a kep es az is marad. Manjaroknal meg a monitor is kikapcsol.
Linux Mintet tudok telepiteni kompatibilitas modban, de akkor utana csak abban indul el es ugy hibasan mukodnek a programok. -
savior
őstag
válasz
ubyegon2 #93538 üzenetére
Koszi. Egy lepessel kozelebb kerultem. Ha elinditom mar nem dob hiba uzeneteket. Viszont ami van helyette: az Unityben nem tudom kitallozni a code indito fajlat, mert nem latja az Unity fajlkezeloje. Nem tudom hogy nincs joga vagy rejtett a fajl.
Bocsi hogy benazok, de nem vagyok jaratos a linuxban. -
savior
őstag
Sikerult vegul feltenni a Linux Mint-et. Ez alatt hasznalnam az Unityt, de a kodszerkesztovel(Visual Studio Code) nem nagyon boldogulok.
Ilyen problemaim vannak vele: dotnet6 and mono sdk not installed. you running in gnome environment but the os keyring is not available. .net core sdk cannot be located.
Valaki tudna segiteni ezeket megoldani? Igazabol amit tudtam a szofverkezelobol feltelepitettem neki, de nem oldotta meg egyik gondomat se. -
savior
őstag
válasz
ubyegon2 #93503 üzenetére
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a device; this may
# be used with UUID= as a more robust way to name devices that works even if
# disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
UUID=1FF3-66F6 /boot/efi vfat umask=0077 0 2
UUID=a9285543-d446-4d84-9310-4a883532cd5b / ext4 defaults,noatime 0 1
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
/dev/sda1 /run/media/savior/5f26d21d-2f04-48a1-8396-189f29e16a1d auto noauto,user 0 0 -
savior
őstag
Sziasztok.
Felraktam a Manjaro (Plasma desktop) Linuxot az egyik ssd-re. A masik ssdt megformaztam es oda kerultek a Steames jatekok. A problemam az, hogy gep ujrainditas utan a Steam nem latja a meghajtot. Fajlkezeloben mindig rakell kattintani a jatekos ssdre, es ott jelszot ker a csatolashoz. Majd ha beirom akkor a Steam latja a jatekokat. Hogy tudnam ezt kikuszobolni, hogy ne kerjen mindig jelszot hozza? Jo lenne ha magatol csatolna es jelszo nelkul.
Koszi. -
savior
őstag
Milyen linuxot ajanlotok steames jatekok es jatek fejleszteshez? Elsosorban Unity-ben keszitek jatekokat + Krita, Blender.
Linux Mintet raktam fel, de alig akar bebootolni, aztan a steam el sem indul vele, stb. -
savior
őstag
Sziasztok.
Feltelepitettem a Linux Mint-et es problemaba utkoztem. Ha a grubban(?) kivalasztom a Mint-et, akkor nem indul el. Advanced mode/Recovery/Resume normal mode kikattintasa utan indul csak el. A telepitoje is csak kompatibilis modban indult es abbol telepitettem.
Mi lehet a gond? Hogy tudnam kikuszobolni? Azota felfrissitettem a 21.3-ra, de azzal is ugyanez. -
savior
őstag
Ugy tunik bena vagyok en ehhez a linuxozashoz. Feltelepitettem, de amikor talloznam akkor a konyvtarak kozott nincs is ott, pedig bevan xelve hogy a rejtett konyvtarakat is mutassa. Tehat unity alatt nem tudom igy kivalasztani, pedig sima fajlkezeloben meg latom a konyvtarat.
-
savior
őstag
Sziasztok.
Feltettem a Linux Mint legujabb verziojat, majd telepitettem az Unity game engine programot, a Visual Script Code-t, meg amik meg ezekhez kellettek. A problemam az, hogy amikor a kodot megnyitnam, akkor mindig hibauzenetet dob, hogy nem talalja a dotnet6 es a mono6 sdk-t, holott mindkettot telepitettem mar. A vs code meg azt a hibauzenetet irja, hogy a .net code sdk can not be located.
Valaki tudna valamit tanacsolni? -
savior
őstag
Koszi a valaszokat. Meg annyit szeretnek kerdezni, hogy az Amd oldalan levo(hivatalos) vga driver megfelel e Linux Mint ala?
-
savior
őstag
Helló.
Linux alatt mennyivel nagyobb a játékok gépigénye, mint Win11 alatt?
Diablo 4 miatt kérdezem. Win alatt high-on futott, de nem tudom, hogy ha áttérnék Linuxra, akkor mennyire kellene leadni az igényeimből ezen a téren. -
savior
őstag
Helló.
A Lutrist felraktam. Kikeresem a weboldalukon a játékot, install, majd kiírodik egy üzenet, hogy nincs program telepítve a linkhez. Tallózással kellene kikeresnem a progit, de nem tudom, hogy melyik könyvtárban keressem. Merre találom? -
savior
őstag
Helló.
Én gondolkozom valami linux feltételén a windows helyett.
Amire használnám, az zenehallgatás, böngészés, meg némi játék (a többi nem fontos).
Régen raktam fel Linux Mint-et, de a wines játékok terén gyengén szerepelt. Csak elég körülményesen tudtam elindítani őket (már ami elindult, és sok nem is futott valami jól).
Most Path of Exile-t tolom. Van valakinek evvel tapasztalata? Steam alól elindul Linuxon?
Milyet ajánlanátok? -
savior
őstag
Helló.
Most raktam fel Linux Mint-et és a Google Chromium indításkor mindíg jelszót kér. Meg valami kulcstartót ír.
Hogy tudnám ezt kikapcsolni? -
-
savior
őstag
Meg Firefox alá van még a dowthemall, az is több szálon tolja.
-
savior
őstag
Találtam én is egy többszálas letöltés kezelőt, ami grafikus: multiget
-
savior
őstag
Ha csinálok egy indítót az asztalra, akkor hogy tudom elérni, hogy a megadott parancs a terminálban megjelenjen?
-
savior
őstag
Van olyan letöltéskezelő, ami több szálon tölt le?
-
savior
őstag
válasz
ubyegon2 #38291 üzenetére
Rákerestem és nem volt feltelepítve. Szoftverkezelőben se volt kipipálva. Telepítés után azt jelezte, hogy a tűzfal ki van kapcsolva. Akkor ezek szerint az ufw alapból kikapcsolt állapotba van, vagy csak a gufw írta rosszul?
Víruskeresőt kell linuxon használni, vagy kár parázni? -
savior
őstag
Linux Mint alatt hol találom a tűzfalat, mert szeretném megnézni a beállításait? A menüben már szétnéztem, de nem találtam.
-
savior
őstag
Nem tudjátok mitől lehet, hogy firefox alatt scrollozáskor villog és szétcsúszik a kép? Egyelőre át is álltam chromiumra, az alatt nincs ilyen gond.
-
savior
őstag
A képfrissítés frekvenciáját hol tudom állítani, mert csak parancssorból sikerült?
-
savior
őstag
Automatikussal újraraktam. Csinált egy 4 GB swapot és a többi pedig ext4
-
savior
őstag
a /mnt könyvtárban kellene hogy legyen a másik partíció?
-
savior
őstag
Találtam egy file managert, ami jónak tűnik, de nem tudom telepíteni, mert hibaüzenetet kapok: Másik alkalmazás használja az APT-t: synaptic.
-
savior
őstag
Sikerült a Linux Mint-et feltelepíteni, már az alól írok. Úgy néz ki boldogulni fogok vele, mert elég érthető az elrendezése.
Most azt nem tudom, hogy a winchesteremen a másik partíciót hogy tudnám elérni, mert a fájlkezelőben nem lehet meghajtót választani. -
savior
őstag
Akkor mi alapján válasszak?
-
savior
őstag
Én még abszolút kezdő vagyok linuxok terén.
Olyat keresnék, ami:
1, könnyú telepíteni
2, grafikus felületű, windowshoz hasonló
2, gyors
3, fut rajta a firefox
4, könnyen kezelhető
Eddig azt hámoztam ki, hogy a SUSE linux ilyen, de nem tudom milyenek vannak még.
Leginkább csak netezéshez kell.
És még azt akarom kérdezni, hogy telepíthetem e a windows partíciójára?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- E-roller topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elektromos autók - motorok
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Autóhifi
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest