Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
dekoninck
aktív tag
válasz
valóságépítő
üzenetére
Hehehe, micsoda memória!
Az identitásom engedi a core-fontokat... de akkor is, ezekszerint az Opera és az FF egyike sem a GTK által rajzolódik (vagy hogy kell ezt mondani).
Na jóvan, este megnézem, aztán majd beszámolok.
(Sorry, most nem volt időm ezzel vacakolni...) -
dekoninck
aktív tag
Helló,
Ismerkedem az Ubuntuval, és azt kellett látnom, hogy jó, egyvalami nagyon zavar: hogy a Firefoxban a rendszerfontok szépsége ellenére legtöbbször undorítóak a betűk - azt hallottam, hogy a FF függetlenül rendereli a fontokat a rendszertől.
Az Opera is ugyanilyen problémákkal küszködik, vagy az jól néz ki? -
dekoninck
aktív tag
Vladi!
Egyszerű, de legalább idétlen a kérdésem:
Ubuntu?
Fedora?
openSUSE?
Célszemély: szerintem 2/5-power-user, nem programozó. Leírás alapján nem fél nagyon belehegeszteni a cuccba, mégha nem is érti az egészet. A célhardver még nem támogatott teljeskörűen, de bízik benne, hogy nemsokára igen (mikrofonprobléma a notin, de ezt már írtam). A haználható progik nyilván ugyanazok a 3 rendszeren. -
dekoninck
aktív tag
Még lámább kérdés: ti miért használtok Linuxot?
Azért mert
- open source - nekem szimpatikus ez a modell, de mivel nem vagyok programozó, nem tudok részt venni a fejlesztésben
- ingyenes - na ez tagadhatatlan előny, de vannak nem ingyenes progik Linuxra, épp most szemezek a Pixel-lel
- nem MS - multik suxxx, ez tény
- technikai okból - nekem a Vistával semmi de semmi bajom nem volt... csak épp alterglobos lettem
-
dekoninck
aktív tag
Na ja, ezt éppen tudtam. Közben keresem a szükséges biomedicinális progikat, amiből millió van, legtöbbször GUI nélkül.
Szóval meg kell szoknom azokat is.Mégközbenebb meg ráleltem a Fluxbox oldalára, és onnan megtudtam, hogy elég sok alap "kényelmi" szolgáltatás még hiányzik belőle - és Linux ugye azért nem= spártai életmód (egy átlagos igényű, de haladó felhasználó számára?

-
dekoninck
aktív tag
Láma kérdés, de pl a Fluxbox vagy xfce ablakkezelők alatt is megy minden progi, ami a Gnome-on, mondjuk a Cinerella vagy a GIMP? Vagy hogy a fenében van ez? Kezdek összezavarodni, mert olvasom, hogy vannak csak KDE-s és csak Gnome-os szoftverek.
Én komáznám a minimalista felületeket, meg azt se bánom, ha nem eszik meg egy csomó prociidőt a rendszer - de mi a hátránya egy "fapadosabb" ablakkezelőnek?Wáááhh! Pedig már alig van idő az új Ubuntu megjelenéséig... de még azon is gondolkodom, hogy inkább magyarkodóan a Kiwit vagy a Frugalware-t teszem fel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 100% Akksi
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

CPT.Pirk