Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nova96
őstag
Üdv, kicsit elegem lett laptop-on is a win-ből és fontolóba vettem a linuxot, ha már régi gépemen bevált, de lenne pár kérdésem:
-Brazos gépem van, linuxon is össze lehet hozni, hogy 1080p lejátssza?
-Photoshop nincs így a gimp marad és ott van e gif animáció készítésre lehetőség? Mert régebben nem volt, esetleg más alternatíva.
-Transmission alternatíva régi gépen nagyon sokszor szarakodott, utorrent meg nincs.
-720p-1080p youtube videó menjen...winen mostanában egyre kevésbé...amikor újra rakom egy ideig jó utána sz*r...hátha itt meglehet oldani.Kb. ennyi egyenlőre...de a legfontosabb az első lenne... 1080p 10-bitet viszi az, csak a br 1080p 10-bitet nem.
Így csak azt a szintet akarnám vissza hozni...ha lehetséges, mivel sokat animézek és szerettem a minőségi amit nézzek. -
Nova96
őstag
válasz CPT.Pirk #17372 üzenetére
Köszi, mindenkinek a válasz, elkezdtem szedni a Chakra-t biztos jövők még ide, mert nagyon rég volt dolgom linux-hoz és nem is értek annyira hozzá.
Egy kérdés még, ált. a drivert direkt egy brazos-hoz készült verziót szedek le [link], és ezt hozzá lehetne szülni, mivel cikkbe úgy volt legfrissebbet szedi le...ami nem féltétlen rossz, csak ezzel jobb.
ViZion
Ha megoldható lenne szívesen belevágnék. 80GB van megadva windows-nak ebből marad 50-55GB...csak valahogy le kéne belőle csípni, hogy jó is legyen erre valami ötlet? -
Nova96
őstag
Na egy kis fail történt...
Neki kezdtem minden megcsináltam ami előtt kellet,... de legfőképpen helyet amit nem particionáltam mert majd a telepítőbe....elkezdtem csinálni a live usb-t
Első dolog ami a Lilli ki írt : Nem támogatott típus, de megcsinálta. (chakra-2013.02-Benz-x86_64)
USB live elindul, nyelvet állítok és mennék a zárt telepítésre amikor error kiír és egyik telepítésre se mehettem itt két dologra tudok gondolni:
kevés a 3 GB ram neki, esetleg szar a usb live...
Vagy valami más? -
Nova96
őstag
Na, újra volt időm a linux-ra, de még mindig ezt írja:
/chakra/bootx86_64/chakraiso: read error @ 0 -
Nova96
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #17445 üzenetére
Igen.
LilIi.
Nem, mert eddig mindig működött vele pedig már volt rajta win7 5x, win 8 3x , linux 6x.
Szóval nem értem. -
Nova96
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #17450 üzenetére
Leszedtem a legfrissebb Lili-t újra próbáltam ugyan azt kaptam szóval most pendrive+ iso csere hátha.
A lassú formázást nem vállalnám be. -
Nova96
őstag
Na sikerült és nagyon jó a rendszer.
1080p 10-bit blu-rayt akadás mentesen elviszi szóval örülők, de még bénázok.
Adobe Playert, hogy kell telepíteni?
Valami torrent programot Transmi. nem akar sikerülni.
És a tar.gz-t hogyan kell?
És valami normális arány nem lehet adni az oldalaknak, hülyén jeleníti meg.De, a videó lejátszásra 10/10.
Igaz, xbmc-t feltelepítettem, de nem indul, helyete vlc jó. -
Nova96
őstag
válasz CPT.Pirk #17483 üzenetére
Rendben, csak valahogy mégis kéne.
Chakra ment fel, de böngészővel együtt felment érdekes...mivel 1080p akad 720p se folyamatos google chrome. Brazos-nál vagyis windows-nál volt/van olyan bug, hogy a google chrome saját flash playere rossz..és gondolom itt is.
Ktorrent és, hogy telepítsem fel ?F34R
első kettőre, valamiért azt kapom most, hogy nem vagyok rendszergazda?[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
Még egy kérdés, hogyan léphetnék át win-be ?
Mivel alapból chakra-t indítja, de néha átlépnék win-be. -
Nova96
őstag
válasz CPT.Pirk #17492 üzenetére
Hat, nem....
Chakra
Chakra Recorvery...idegembe letoroltem a Chara, de a grun ott maradt es windows nincs...
Most ujra felraktam, de otletem sincs mit kene csinalni.Szoval egyenlor az kene, hogy kikapcsolhasam a grun es virtualboxba megneznem, hogy megy a chakra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nova96
őstag
Újabb problémám van ,kezdem magam lámának érezni... na de mind1...
Szóval tegnap újra telepítettem nem hallgattam zenét így nem figyeltem fel a problémára, de ma akartam és azt vettem észre nincs hang se win/ se chakra alatt.
Fejhallgató jó ,haza fele azon hallgattam .A csatlakozóra tippeltem, de még utolsó ötletként megpróbáltam live usb-n a hangot és ment.....szóval mi a francot csinált ez?
Csak akkor nincs hang ha a 3.5 jack-re van bármi csatlakoztatva....valami ötlet, vagy/és, hogy töröljem le a grun-t?
JÓ a lejátszó több mint jó....de ez a sok sz*pás...[ Szerkesztve ]
-
-
Nova96
őstag
Üdv, újra megpróbálnám a linux-ot, csak egyenlőre nem tudom mivel kezdjem, igaz hiányozni fog egy két wines program, de lényegtelen.
Legutóbb a chakra-val próbálkoztam, de elbénáskodtam és így felidegesített. Most azt szedem, de ha van jobb ötlet írjátok.
E450 brazos laptopra lenne téve. -
Nova96
őstag
Üdv sikeresen sikerült be lakni a Elemantary os-t.
Ami kellet telepítettem, egy kérdésem maradt. Van az MPlayer azt hogy tudnám felrakni rá? Google mindenféle gnome playert dobált. KépÉs még egy NixNote-t nem tudom felrakni.
És még egy nincs olyan nyilacska, hogy levigye a háttérbe, miért?
Minden más nagyon jó imádom.
[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
válasz lionhearted #25341 üzenetére
És miután ha meg van? De ez az?
És még egy kérdés. Brazosom, de a youtube 1080p/720p akad.
[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
válasz lionhearted #25344 üzenetére
Oké, felraktam és ennyi akkor?
YT, úgy se jobb..[link]
Decepticon
Syl Ez már fent van csak nem találtam,köszi.
-
Nova96
őstag
Milyen linuxot ajánlotok viszonylag gyenge rendszere? Kezdőnek.
e450 3gb, ssd
Én elemantary-ra gondoltam, de lehalt frissiben szóval más után nézek. Régebben chakrával próbálkoztam , de a kinézete nem tetszett. (van egy pár téma amit tetszik már GTK3-ra alapul, de ott még kettes van, vagyis ha nem nézek be valamit.)Már párszor jártam erre, de mindig feladtam de elegem lett...újra.
Lényeg, hogy gyors legyen, gtk3 legyen benne és pár programot (spotify,viber stb.)fel tudjak rakni.
A fő cél az is lenne, hogy LOL-t menjen, de nem kérek lehetetlent.Bár lehet egyszerűbb lenne témát linkelni és úgy segítséget kérni.
[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
válasz lev258 #32590 üzenetére
Meg és semmi...
Na jó egyenlőre felbosszantott. Telepítés is vicces volt a logónál megállt... szóval lehet a pendrive készült el rosszul?
Csökkentett indításban felraktam majd logónál megint megállt, majd ott letoltam minden frissítést és utána elindult végre..de laggol , lassú akadozik.
Engem nem szeret a linux.ubyegon2
Driver felismerte, windows alatt semmi gond nincs.lev258
Ez a mint.
Igen,AMD Radeon® HD 6470M with 512MB/1GB DDR3 VRAM
UUB-val egy 4GB-os pendrive-ra, de holnap megpróbálok egy másik pendivot.[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
válasz ubyegon2 #32598 üzenetére
Leírtam, hogy zajlott
4 opció volt neveket nem tudok már
Első logó indul , megáll
Második csomó kód/töltés és bejön a Live CD, majd onnan telepítettem. Majd újra Logó megállt recovery mód és helyreraktam az egészet, frissített meg mindent letölt elindult végre csak laggolva.Tudom, hogy kell felrakni windows mellé, mert él a windows partíció. Kapott swapot,/, /home-t
N0zer0
Lehet Chakra lesz, holnap.lev258
UUB az UUI.Másik drivert is letöltöttem az alap helyet azzal is az volt szóval....
[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
válasz ubyegon2 #32605 üzenetére
Az már a települt rendszernél. Leírom még egyszer
Nem akart elindult a sima telepítésnél, ezért live CD-> majd onnan telepítés->felrakja magát újraindul és nem nem megy megint megáll a logónál->recorvery helyreállítások ->majd laggol.Oké.
Chakra is egyszerű volt, ott működött minden csak hiányzott a lol.A rendszeren belül , újra drivert szedtem le mert lehetett.
Volt egy ajánlott és 2 másik és a másik kettővel se volt jobb semmivel.[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
Fel akartam tenni az új Elemantary-t és, 2. pendrive-nál is bebootol majd, kiír valami hibát csak felvillan nem látom majd:
"no elements " elindul a boot képernyő és nem indul el soha.
Rufus-al csináltam a pendriveokat, mi baja lehet?[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
Sziasztok régebben jártam erre akkor linuxot próbáltam ki Mate , Arch és elementary .
Most újra kipróbálnám jelenleg két linuxba gondolkozok a Solus és elemantary. Vagy ha ajánlatok valamit.Ami kell majd , hogy menjen rajta megoldható legyen (Spotiy ,viber,evernote és a játékokat talán meglehet már oldani lol,gta v.)
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest