Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz gregory91 #86842 üzenetére

Na közben letelt a szerkesztési idő:
    Tegnap szabadítottam ki a kedvenc LMDE 5 Elsie Cinnamon / partíciómat az Extended partícióból , mert meg akartam szüntetni az extended partíciót. Egy másik linuxot (egy Linux Mint cinnamon az éppen illetékes) bootoltam be egy másik diskről és Gparteddel oldottam meg a partíció műveleteket. Először töröltem az extendedben a mögötte lévő partíciókat , majd leghátulra mozgattam és közben zsugorítottam az LMDE partíciót. Ezután újraindítottam a buheráló Linux Mintet és már volt annyi szabad hely az Extendedben, hogy a Gparted engedte hátrább zsugorítani az Extended elejét. Ezután töröltem az elöl lévő felesleges Primary partíciókat mindet. Ezután Gpartedben copy pastéztam az extendedből az LMDE partícióját legelőre egy Primary partíciónak, majd töröltem az extended tartalmát és végül az üres extended partíciót is. Most óvatos duhajként újraindítottam a buheráló Linux Mintet és következett egy sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg , ez a chroot rettenet helyett lett elkövetve mert felvette a grub menüjéve az agyon buherált LMDE / partíciót. Most újra indítás következett és a Linux Mint grub menüjéből bebootoltam a kedvenc LMDE linuxomat. Imigyen bejutván következett az fstabja rendbetétele, majd egy sudo grub-install /dev/sda és egy sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg , most újraindítás és voilá ! Most már per vias naturales bootoltam a kedvenc slax-LMDE csináló LMDE linuxomat! Mindez chroot és DD nélkül (lehet, hogy a Gparted DD-t használ a partíció copy-paste céljára, de ez az ő baja, nem az enyém) !!! A ramdisket meg nagyívben lekakiltam, azt sem tudom, hogy mire való ... valami bootolás közbeni átmeneti segédeszköznek gondolom. :D

• csixy

addikt

válasz gregory91 #86842 üzenetére

Tegnap szabadítottam ki a kedvenc LMDE 5 Elsie Cinnamon / partíciómat az Extended partícióból , mert meg akartam szüntetni az extended partíciót. Egy másik linuxot

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés