Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz vadkörte #75253 üzenetére

Egy félresikerült rendszer takarításnak "köszönhetően" sikeresen meggyilkolásztam kedvenc Manjarom.

:D Nyugtass meg, hogy nem valami csoda GUI-s rendszertisztítót használtál!

Egyébként meg tényleg jó néha nulláról felrakni a rendszert, én se használtam soha backup-ot, igaz már fejből tudom a 3 PPA-t, amiről appot kell felraknom, a többi meg majd menet közben is ráér. Úgyis mindig egyre kevesebbet rakok fel.

Nektek, meg némi guglizásnak köszönhetően már elviekben megyeget ütemezetten.

Guglizás az jó, főleg, hogy a délelőtt linkelt SSD-s blogból minden kiderült volna. Ahogy a 840-es problémája is. De erről is olvashattál volna az említett blogból, de ahogy megoldottad, az úgy tökéletes egyébként. :P

Egyébként annyira alap már egy modern disztrónál, hogy az SSD TRIM-et kezelje.....szóval még erősebbek a kétségeim Manjaroéknál, hogy nem vállalják-e túl magukat ezzel a sok változattal. :U
    Mert ez igen durva hiba ám, hogy nincs default TRIM, mivel ma már szinte mindenki SSD-t használ.

(#75254) vadkörte

Synaptic kolléga problémája egy olyan erős gépen teljesen elképzelhetetlen, de az a baj, hogy nem igazán írt le részleteket, én az elején kértem pár terminal kimenetet, de azon is inkább ledöbbent, hogy jó hogy a TB számát nem kérem....no mindegy, érdekes lehetett volna, ha kiderül, mi volt a gond nála. Vagyis a gépén, mert ez nem Linux probléma volt szerintem.

• vadkörte

addikt

válasz vadkörte #75253 üzenetére

Kifutottam a 15 percből. Ez kimaradt.

ui.:
    A gépet csak nyílt driverrel tudtam telepíteni, zárttal valamiért belefagyott a boot-ba a telepítő. Az install/update után a személyre szabásnál bekapcsolt kompozitorral kritikán aluli volt a felhasználói élmény. Miután felment a zárt NV driver (455) helyreállt a világbéke.
    Synaptic ex-olvtárs problémáját is próbáltam előhpzni, de a VLC-be tekerhettem 1-2sec-et is és 45min-is, akkor sem lag-olt. Mellette futott FF-ben YT, Brave-ben meg 4-5 tab, a szoftveráruház is telepített valamit és a VB-ba is telepedett egy W7. A gépem pedig jóval gyengébb az övénél...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés