- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vadkörte #75253 üzenetére
Egy félresikerült rendszer takarításnak "köszönhetően" sikeresen meggyilkolásztam kedvenc Manjarom.
Nyugtass meg, hogy nem valami csoda GUI-s rendszertisztítót használtál!
Egyébként meg tényleg jó néha nulláról felrakni a rendszert, én se használtam soha backup-ot, igaz már fejből tudom a 3 PPA-t, amiről appot kell felraknom, a többi meg majd menet közben is ráér. Úgyis mindig egyre kevesebbet rakok fel.
Nektek, meg némi guglizásnak köszönhetően már elviekben megyeget ütemezetten.
Guglizás az jó, főleg, hogy a délelőtt linkelt SSD-s blogból minden kiderült volna. Ahogy a 840-es problémája is. De erről is olvashattál volna az említett blogból, de ahogy megoldottad, az úgy tökéletes egyébként.
Egyébként annyira alap már egy modern disztrónál, hogy az SSD TRIM-et kezelje.....szóval még erősebbek a kétségeim Manjaroéknál, hogy nem vállalják-e túl magukat ezzel a sok változattal.
Mert ez igen durva hiba ám, hogy nincs default TRIM, mivel ma már szinte mindenki SSD-t használ.(#75254) vadkörte
Synaptic kolléga problémája egy olyan erős gépen teljesen elképzelhetetlen, de az a baj, hogy nem igazán írt le részleteket, én az elején kértem pár terminal kimenetet, de azon is inkább ledöbbent, hogy jó hogy a TB számát nem kérem....no mindegy, érdekes lehetett volna, ha kiderül, mi volt a gond nála. Vagyis a gépén, mert ez nem Linux probléma volt szerintem.
-
vadkörte
addikt
válasz
vadkörte #75253 üzenetére
Kifutottam a 15 percből. Ez kimaradt.
ui.:
A gépet csak nyílt driverrel tudtam telepíteni, zárttal valamiért belefagyott a boot-ba a telepítő. Az install/update után a személyre szabásnál bekapcsolt kompozitorral kritikán aluli volt a felhasználói élmény. Miután felment a zárt NV driver (455) helyreállt a világbéke.
Synaptic ex-olvtárs problémáját is próbáltam előhpzni, de a VLC-be tekerhettem 1-2sec-et is és 45min-is, akkor sem lag-olt. Mellette futott FF-ben YT, Brave-ben meg 4-5 tab, a szoftveráruház is telepített valamit és a VB-ba is telepedett egy W7. A gépem pedig jóval gyengébb az övénél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- iPhone topik
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest