Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz BoB #55863 üzenetére

Ez a szöveg a kollégánál a particionáló elején a tájékoztató szöveg, ebből nekem az jön le, hogy még nem túl erősen van az a lemez particionálva, úgy értem nincs particiós tábla. Gondolom emiatt úgy veszi az fdisk, mintha nem is lenne ott az -l kapcsoló.

várja a parancsot türelmesen az fdisk :) (kihagytam a -l kapcsolót, hogy szimulálja a dolgot)

ubyegon@ubymintc182-Satellite-L305 ~ $ sudo fdisk /dev/sda

Welcome to fdisk (util-linux 2.27.1).
    Changes will remain in memory only, until you decide to write them.
    Be careful before using the write command.

Parancs (m = súgó):
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    (#55860) mefistofeles

Alkoss szépen a gparted-del particiós táblát és ne zavarjon, hogy az ext4 fájlrendszer alapból lefoglal egy biztonsági tartalékot magának, ezt is lehet csökkenteni, ha sokallod, de ahhoz a művelethez a mostaninál jóval több skill-re lesz szükséged! Pontosan nem tudom, hogyan kell, de minap olvasta róla. Hagyd úgy, nem véletlen csinálja azt oda a rendszer. ;]

Azt se bánnám, ha a gparted múveletekről képet raknál be, mert valamit nagyon egyedi kotta alapján csinálsz.

az az errors=remount-ro az mi? - ez a kérdésed elszomorit kissé, mert a tegnapi FSTA linkemet nem nézted meg tüzetesen ezek szerint! :(

Új hozzászólás Aktív témák