Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• agy73p

senior tag

válasz ubyegon2 #34791 üzenetére

Bevallom nem olvastam el. A fenyő által linkeltet viszont igen, meg még kerestem a neten....

Most már a Manjaro frissítéskezelője problémázik. Nem frissít.
    Kiírta, hogy ha biztos benne, hogy a nem fut egy másik frissítéskezelő, akkor adjam ki a parancsot:
    sudo rm /var/lib/pacman/db.lck

Megtettem. Rögtön bejelzett a frissítő, h van 139 frissítés. Rányomok, hogy mehet, de akkor meg jön az ablak, hogy: hiba! Hitelesítés nem sikerült. Összeférhetetlenségek ellenőrzése után jön a hibaüzenet. Nem sikerült zárolni az adatbázist.

U.i.:
    Egyébként sztem így elsőre nem csak a xfce, amivel könnyebb a Manjaro. A többin is próbáltam ezt az ablakkezelőt is, de egyik sem volt ilyen gyors.

Szerk:
    [adam@LinuxManjaro ~]$ sudo pacman -Syu
    :: A csomagadatbázisok szinkronizálása...
    hiba: nem sikerült a(z) core frissítése (nem sikerült zárolni az adatbázist)
    hiba: nem sikerült a(z) extra frissítése (nem sikerült zárolni az adatbázist)
    hiba: nem sikerült a(z) community frissítése (nem sikerült zárolni az adatbázist)
    hiba: nem sikerült szinkronizálni egyik adatbázist sem
    hiba: nem sikerült inicializálni a tranzakciót (nem sikerült zárolni az adatbázist)
    hiba: nem zárolható az adatbázis: A fájl már létezik
    ha biztos benne, hogy nem fut másik csomagkezelő,
    akkor eltávolíthatja a /var/lib/pacman/db.lck fájlt

Ezután eltávolítottam. Majd a touch-csal visszatettem, de nem változott.....

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés