- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
Lathronos #26881 üzenetére
Elképzelhető áramingadozás. Nem tudom, köze van-e ahhoz ,hogy több, mint 10 éven át földeletlen volt a szobai konnektorom, és éveken át használtam azt a P3 pc-t ilyen fali konnektorral. Néhány hónapja földelve lett. Én is gondoltam már erre, h netán ez lehet az (egyik) problémaforrás, és örülök, h más is gondol rá, jelen esetben te, ezért elgondolkodtató, talán lehet ebben valami, hamár kettőnkben ez felmerült.
Mármint az, hogy vagy áramingadozásról lehet szó, vagy a korábbi, sok éves földeletlen konnektornak volt rossz hatása, avagy e kettő netán össze is függ egymással - ezt nem tudom, nem értek hozzá, csak felvetődött már bennem is ilyesmi.
Egyébként okozhat áramingadozást, hogy a garázsban ipari áram van, más helyiségben nem? Valamint a szobámban idén végre földelve lett a konnektor, de előtte évekig nem volt, valamint egyes szobákban továbbra sincs földelve a fali konnektor - ezek együttese okozhat áramingadozást?
"A HDD-t nem tudod fordított polaritással bekötni, mert a tápkábel szándékosan csak egyféleképpen csatlakoztatható. Tehát nem ebben keresendő a hiba. "
Kereshető ebben is, mivel volt már, hogy nem érzékelte a bios sem azt a vinyót, csak a másik hdd-t, mert a grub szempontjából fordítva volt a master és a slave. Azt nem tudom, h ez csupán a grub-bal összefüggésben volt-e gond, vagy pl a hdd forrósodásával is összefügghet, vagy más gonddal (ami tönkre tehette.) Bár évekig azonos módon voltak bekötve, a grub-ot se módosítottam évekig, és mindkettő oké volt. De lehetett egyetlen rossz átkötés részemről, ezen morfondírozok; ugyanis idén módosítottam először a kábel bekötést, és a jumperelést, de épp amiatt, mert egyszer csak nem boot-olt a linux.
Tegnap Syl-ben felvetődött, nagyon is reálisan, hogy netán nem megfelelően választom ki a master-t, me a slave-taz IDE / PATA kábeleknél; pontosabban szóba került, hogy általában a master: az a szalag végén van. (Egyébként pont, mielőt tírta, máshol ráakadtam neten, és örültem ,h Syl megerősítette.
) Eddig oké is. Csak belegondoltam, netán pl a tápkábelek közül nem jót dugok-e a hdd-kre, optikai olvasókra. Vannak ilyen P1, P2 satöbbi sorszámú táp kábelek, melyeket ezen adattárolókba kell dugni. Hátha nem jót dugtam nem megfelelőbe....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest