Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

válasz Lathronos #26881 üzenetére

Elképzelhető áramingadozás. Nem tudom, köze van-e ahhoz ,hogy több, mint 10 éven át földeletlen volt a szobai konnektorom, és éveken át használtam azt a P3 pc-t ilyen fali konnektorral. Néhány hónapja földelve lett. Én is gondoltam már erre, h netán ez lehet az (egyik) problémaforrás, és örülök, h más is gondol rá, jelen esetben te, ezért elgondolkodtató, talán lehet ebben valami, hamár kettőnkben ez felmerült. :) Mármint az, hogy vagy áramingadozásról lehet szó, vagy a korábbi, sok éves földeletlen konnektornak volt rossz hatása, avagy e kettő netán össze is függ egymással - ezt nem tudom, nem értek hozzá, csak felvetődött már bennem is ilyesmi.

Egyébként okozhat áramingadozást, hogy a garázsban ipari áram van, más helyiségben nem? Valamint a szobámban idén végre földelve lett a konnektor, de előtte évekig nem volt, valamint egyes szobákban továbbra sincs földelve a fali konnektor - ezek együttese okozhat áramingadozást?

"A HDD-t nem tudod fordított polaritással bekötni, mert a tápkábel szándékosan csak egyféleképpen csatlakoztatható. Tehát nem ebben keresendő a hiba. "

Kereshető ebben is, mivel volt már, hogy nem érzékelte a bios sem azt a vinyót, csak a másik hdd-t, mert a grub szempontjából fordítva volt a master és a slave. Azt nem tudom, h ez csupán a grub-bal összefüggésben volt-e gond, vagy pl a hdd forrósodásával is összefügghet, vagy más gonddal (ami tönkre tehette.) Bár évekig azonos módon voltak bekötve, a grub-ot se módosítottam évekig, és mindkettő oké volt. De lehetett egyetlen rossz átkötés részemről, ezen morfondírozok; ugyanis idén módosítottam először a kábel bekötést, és a jumperelést, de épp amiatt, mert egyszer csak nem boot-olt a linux.

Tegnap Syl-ben felvetődött, nagyon is reálisan, hogy netán nem megfelelően választom ki a master-t, me a slave-taz IDE / PATA kábeleknél; pontosabban szóba került, hogy általában a master: az a szalag végén van. (Egyébként pont, mielőt tírta, máshol ráakadtam neten, és örültem ,h Syl megerősítette. :) ) Eddig oké is. Csak belegondoltam, netán pl a tápkábelek közül nem jót dugok-e a hdd-kre, optikai olvasókra. Vannak ilyen P1, P2 satöbbi sorszámú táp kábelek, melyeket ezen adattárolókba kell dugni. Hátha nem jót dugtam nem megfelelőbe....

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés