Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Syl

nagyúr

válasz mzx #25767 üzenetére

No igen. A NAS-nak tök mindegy hány torrentet futtat, hány kapcsolatot szolgál ki és hány napig/hétig/hónapig seedel egy-egy fájlt. Van benne egy kis, pár száz megás arm(?) chip, minimális áramfelvétellel, passzív hűtéssel, csak teszi a dolgát. Ja és persze 20-30 film seedelése mellett lazán nézhető róla egy hd film, meg se kottyan neki. Ha ugyanezt a feladatot egy okosított routerrel + usb vinyóval oldod meg (NAS előtt én is ilyet használtam), az ilyenkor már nagyon köhög.

• ubyegon2

félisten

válasz mzx #25767 üzenetére

Nem akartam visszafogni a kérdéseid özönét véletlenül sem. :) Inkább sugalltam, hogy pár kérdésre már megvolt a válasz, csak elszáguldottál mellette az új témát hajszolva.

Sajna itt OFFolunk most, de a nemrég létrejött linux OFF topicot sem igen lehet használni OFFolásra, mert ott debil módon szólnak be az embernek, mert egy disztrót szembeállítva egy másikkal, fényezi azt! Itt kultúráltan figyelmeztetnek, ha OFFolsz, ott meg beszólnak, pedig az az OFF topic. Kár, hogy páran itt a fórumon azt hiszik, nekik valamiféle privilegizált statusuk van és a prosztóknak bármit beszólhatnak, mert azoknak csak x hsz.-ük van. :(( Ügyesen elkerültem, hogy őszintébben fogalmazzak.
    Örülnék, ha az OFF topic gazdája pár szóban leírná az OFF topic mibenlétét, de egyszerűen, hogy nagyarcok is megértsék! :R

Volt olyan sejtésem, hogy Lao Ce reinkarnációja vagy. :D
    Igen, ismerős a csoc rendszer, gyerekkoromban még vonalas telefonunk sem volt, más tészta, hogy igen jól elvoltunk a személyes kapcsolatokkal. Sőt!

torrent:
    "Az más! Te az arányjavításról írsz!"
    Nem teljesen, mert ha az elején kapod el, akkor 30 perc múlva már nincs seedkötelezettséged. Amúgy 46 óra, mire leveszik. Időalapú és vagy teljes visszatöltési arány vegyes rendszerű trackereknél. Van ilyen jóféle tracker, amiről beszélsz, de nem lehetlen bejutni.

"A többi a kliensen és a le/fel sebességen múlik."
    Állítólag ennél még inkább döntő, hogy szerverről torrentezik-e valaki, mert arról jobban töltenek.

Megismételhetném idézett mondatomat, de itt van 2 sorral feljebb. Ha nekem 40/20 Mbites netem van, akkor ugyanakkora esélyem van a feltoltésre, mint egy ugyanakkora sebességű NAS- nak. Más kérdés, hogy a NAS semmi mást nem csinál, de azt folyamatosan.

Új hozzászólás Aktív témák