Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz DarthSun #107828 üzenetére

Akkoriban túl sokszor is leírtam ;-) , de most újra röviden:
    Az i5-8400 + integrált grafika volt, amikor megvettem a 4k monitort, és Mint Cinnamon. Használhatatlan volt fractional scaling-el, de teljesen!
    Akkor jöttek az ötletek disztribúció váltásra - kipróbáltam többet is Wayland + Plasma alapon (mert állítólag az a legmodernebb, és ugye a 4k egy új technológia ;-) , jobb volt (sebesség) , de nem volt az igazi, plusz "szemetelt" sokszor a képernyőn, mintha grafikus kártya hiba lenne.
    Következő ötlet a gépcsere volt, mert az AMD támogatottabb, mint az Intel - még gyorsabb lett, de még mindig tudott idegesítően akadozni a videólejátszás (nem csak böngésző, hanem mkv fájlok is) A szemetelések maradtak.
    Közben volt az asztalom mellett egy HP gép i3-8100 procival, azon kísérletezgettem - az is pont ugyanezeket a hibákat csinálta akkor, többféle disztribúcióval is. (Fedora, openSUSE, Neon, ha jól emlékszem ezeket próbáltam, de még talán Kubuntu-t is)
    Na itt adtam fel (ez azért már nem most volt, talán fél éve, a fene tudja) , visszatettem a Mint Cinnamon-t, és 200%-ra méretezve használom.

• IstvánLászló

őstag

válasz DarthSun #107828 üzenetére

Amit mondasz teljesmértékben támogatom,régi gépem a tesztlős 2015- ős gép és 1070 vga val és akér 1070Ti vel diretben kiprobáltam 4k videókat tőbbet is amik: 4K Video - Dolby Vision 4K 120 FPS 2160p vel és ultráva is megsem rezdűt a kép,győnyőrű símán lagoknélkűl csódás képet tájakat és tengeri halakt láthattam is minha ott lennék a vízbe ólyan szép a kép.
    A videókról tömören én is mindig is a minten cinnával-ubuntun-endeavouros-pure arch rendsze és előbbi rendszerekem soha nem tapasztalók még móst sem - ennyi tőmőrítve.

Új hozzászólás Aktív témák