Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz fekete.puma #104784 üzenetére

Isten tegyen a kopaszok közé, tuti direkt csinálod ezt! Egyetlen modellt emeltél ki, hogy az milyen qrva drága, én arra írtam, hogy ritkán van fenn. De a lényeg Tibikomám lütyő kérdésére ebben volt:

Egyébként ma már használt Enterprise/server kategóriajú SSD-t kell venni, ha nem akarsz gondot. Samsung SM883, PM883 és társai, de Micron, Intel/Solidigm, SK Hynix azonos kategóriájú SSD-i ugyanolyan jók.

Nyilván a samsungnak nem ez a két példaként írt enterprise modellje van! Az aprón mindig van fenn valamelyik és gyakorlatilag bármelyik kb100x annyit ér, mint Tibikomám nagyszerű Intensoja, ami a hardverlottók királya. Nála éppen működik, de a kérdése az volt, hogy mit érdemes venni, ha megbízható meghajtóra van szüksége az embernek. A fenti példa PM883 azért érdekes, mert amit használtan vettem, két év után eladtam, mert nem kellett, kb az akkori használtpiaci áron azonnal lecsaptak rá, mint gyöngytyúk a takonyra. Azelőtti évben felkerült vagy 20 darab, mire eldöntöttem, hogy veszek még egyet, már egy darab sem volt. De akkor már szerencsére lementek az árak éppen, így 40000-ért adták, szerinted miért viszik mégis, mint a cukrot, ha van 20000-ért Intenso is!? ;]

Sata SSD-t már csak apróról érdemes venni használtan, de dettó az NVMe is, sok éve már azt is csak onnan veszek, mert 100x jobbak, mint a bolti, például(megint csak példa, ne vetítsük ki az egész felhozatalra) Ott az SK Hynix PC801! Nem árulják boltban, de mindig van fenn, igaz lassan a PC811 váltja ki, de az is ugyanolyan jó. Szóval amennyiért a boltban vackokat veszel, annyiért mindig raknak fel SK Hynixet és nem egy géposztály a kettő, ezeket egyébként többnyire Dell felsőkategóriás gépekből szedik ki és kb annyi írás van rajtuk, amennyi a WIn felrakásával jár. Megnézed, mit írnak az SK Hynix Platinum P41-ről és mennyibe kerül boltban(itthon nem árulják hivatalosan)és azt mondod, azannya ez rohadt drága, de kell egy ilyen és megveszed a PC801/PC811-et. Merthogy az ugyanaz, csak az OEM verziója feleannyiért.

tordaitibi
    Intenso 2Tb 20-ért
    Amire neked kell lehet, hogy az is kiszolgál legfeljebb ha elszáll, kezded az ujjra a dolgaid gyűjtögetést előről.

Persze, jó azisnekedtemarha! :D Kb ezt írod ezzel. Tudod mi a rohadt drága? Ez! Ez a rohadt drága. :K Mert 10-ből felét már boltból hazafelé menet dobhatod a kukába.

Ha meg valakinek az érzelmileg fontos adatai nem fontosak, az szutykot vesz és hamarosan mérgelődni fog.

• tordaitibi

veterán

válasz fekete.puma #104784 üzenetére

Középső bekezdésedre.
    Fiatal házaspár barátainknak most lesz 6 éves a kisfiuk.
    A róla készült kb. 30.000, harmincezer fényképpel, videóval perpill megtelt az apuka, az anyuka 512-es Iphone + az Icloud, és tele van még 1 darab 1 terás külső vinyó.

Ezt valaha valamikor, valakik az életbe mikor fogják végignézni?
    Saccolásom szerint 5-6 másodperces slideshow beállítással és az összes videó megnézésével 2-3 hónapig folyamatosan lehetne nézegetni a gyerkőcöt.
    Szükség van erre? Nem, nincs de ezt az egészet semmi más nem generálta csakis az olcsó tárhelyek. Mint felhő mint helyi tárolás vonalon.
    Gondolom mindenki emlékszik a hőskorra, pl. én 6,4Gb hdd-vel kezdtem 26 évvel ezelőtt a PC-t és egy 4GB belső tárhelyes Alcatel okostelefonnal 2011-ben.
    Meg volt becsülve a kevés is? Naná hogy igen.
    Bárki spórol a tárhellyel? Nem mert szinte ingyen van.

Szerény véleményem szerint a világ összes privát használatú felhőtárhelye (Mega, Onedrive, Dropbox Icloud Google stb. stb. )
    tárterületének az ezrede-10ezrede se lenne foglalt ha nem lenne ennyire olcsó a felhőtárhely.

De ezeket a fájlszervereket üzemeltetni is kell brutális energiafogyasztással, + bejött az AI ami perpill a világ nehéziparának a felénél jár áramfogyasztásban.
    Ehhez képest a coinbányászat kiscsopis óvodás volt energiafelhasználásban.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés