Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Adamyno

tag

válasz Dißnäëß #102746 üzenetére

Jártam így új 13. gen Lenovo ThinkCentre Desktop PC-nél. Nem emlékszem a pontos típusra, mert azóta váltotta egy Dell. A Lenovó az istenért nem volt hajlandó bebootolni Linuxot. Semmit. Sehogy. Csak akkor indult el a bootloader, ha volt az EFI partíción windows bootloader. Hogy az valid vagy sem, az nem érdekes, de ha nem található, akkor semmi nem történik. Erre nagyon nehezen sikerült rájönni mindenféle fórumok meg reddit meg ilyenek olvasgatása árán, mert a hivatalos doksi semmit nem szól erről. Próbálkoztam frissítésekkel, nem segített semmit.

Érdekes módon az új Dell nem szórakozik. Tökmindegy neki, hogy milyen Linux vagy windows vagy mit kell bootolni. Talán még Legacy boot is van, abban nem vagyok biztos (USB-ről és hálózatról biztosan van).

Remélem nem ez a jövő. Ezennel nagyon nagyot csalódtam a Lenovóban is. Ezek alapján nem biztos, hogy lecserélném a régi ThinkPademet egy újra. Az elmúlt években eleve gagyi lett az anyaghasználat és a bővíthetőség is. Ilyen szempontból talán a 3. gen volt a legjobb, abból is a W széria, de a T-ben is volt még 2 RAM slot, cserélhető CPU, msata, 2 sata port, kivehető, többféle méretű akku... hűtést is lehetett pimpelni, kijelzőt, billentyűzetet is sőt, külső videokártya is játszott. A zsanérja elpusztíthatatlan, a gyerek megugrálja a magnézium ötvözet házat, simán kibírja. A mostaniakra ránézek.. 2 USB-C, egy USB-A. Oszd be. ThinkPad. Örülj, hogy kapsz egy RJ45-öt ajándékba. Katasztrófa.

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz Dißnäëß #102746 üzenetére

Jah, de a GPT előtti világban volt 3 HDD-m, rajtuk szétszórva 5 OS... Simán meg lehetett oldani. :D

A WSL az meg nem jótékonyságból került be a Windowsba. Egyszerűen csak azzal oldották meg, hogy a fejlesztők akik a unix világban megszokott eszközöket aktívan használják azoknak is tudjanak adni valamit, hogy ne legyen többé okuk Linuxot telepíteni Windows helyett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés