Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pitterix: Gyógytorna
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Pedig egész jó párosítás szerintem. Amúgy meg ha nem tetszik, tovább hegeszted amíg olyan nem lesz amilyennek szeretnéd.
Szerintem nincs olyan hogy "nem szereti". Max. az adott KDE verzió, ami az aktuális kiadással jött több/kevesebb hibát tartalmaz. Ha bátor vagy rárepülhetsz a 38bétára is.ubyegon2
live módban látja a laposban lévő NVME SSD-t, azonban én a rendszert egy külső tokos NVME SSD-re telepítettem fel amit /dev/sda -ként lát, viszont a laposban lévő /dev/nvmen1...blablabla SSD-t nem látja. -
cigam
titán
Meg xfce, budgie, lxqt, i3, sway,...
Sőt! Vannak "laboratóriumok", ahol a téged érdeklő témákban előretelepített programokkal jönnek a kiadások. Csillagászat, játék, kreativitás, biztonság, tudomány,....csixy
Pontosan milyen vezérlő/chipset van az alaplapon?
lspci | egrep -i "nvm|ata"
dmesg | grep -i "nvme" -
cigam
titán
válasz
moleculez
üzenetére
Ahogy minden más disztró is, hacsak nem akad össze valamelyik HW komponensel, amire nem készítették fel. Pont ez az a baj a PC-kel. Szinte nincs két egyforma gép. Kismillió komponensből vannak összekalapálva, és a meghajtó programok (és a HW-ek)minősége is változó.
classic B
Nem vol ebben semmi személyes, legalábbis én nem vettem annak. Meg sem sértődtem, pont nem érdekel ki mit használ. -
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Hopsz

Akkor sem a problémára kért segítséget, részletekbe menően, hanem ha nem megy első klikkre, akkor szar a rendszer, a hiba nem lehet benne, hiszen ő már telepített Windows programokat, Ő tudja mit kell csinálni, hogyan működik. Inkább visszateszem a Windows-t, az már máskor is bejött már.
Ez savazásnak tűnik, de ha jobban belegondol kb. 0 energiát fektetett bele. Pl. Rákeresett, hogy Ubuntu-n hogyan kell Chrome-ot telepíteni? Elolvasta, és és értelmezte az ott leírtakat? Több időt töltött azzal, hogy a hozzászólását megírja, minthogy a problémára megkeresse a megoldást.
Ha pl. vart volna egy kis időt a rendszer használatával kiismerésével, kapott volna egy felugró ablakot, hogy a magyar nyelv támogatása nem teljes, jópár (magyar) nyelvi csomagot telepíteni szeretne a rendszer. Azt sem részletezte hogy pontosan hol (melyik program milyen menüpont, üzenet) nem volt magyar.CPT.Pirk
Pedig itt azt írják, hogy 20.04-óta másképpen kell megnyitni a .deb fájlokat Ubuntu-n.
-
cigam
titán
válasz
classic B
üzenetére
User error
Pl. ha dd-vel írtad ki, nincs olyan terület, ahova kiírhatná/módosíthatná/telepíthetné a Chrome-ot, vagy bármi mást. Ez kb olyan, mint egy DVD-ről bebotolnád a Windows, és csodálkozol rajta, hogy nem tudod rátelepíteni a Chrome-ot.
a sima fájlmásolós módszert kellett volna választanod, ahol úgy tesz fel a pendtive-ra a rendszert, hogy marad rajt üres hely, amit tud írni olvasni.Nem a linux hibája, ha nem olvasol utánna, nem akarod megtanulni. Bár sokan képzelik magukról, hogy értenek a Windows-hoz, pedig csak hosszú évek óta próbálják elsajátítani(megtanulni) a használatát, hogy mi hogyan működik rajt. A Linux nem Windows, ezt is a nulláról kezdve meg kell tanulni, még akkor is ha a GUI, az egérkezelés hasonlóan működik.
-
cigam
titán
Az auto mount is olyan mint amilyet a distro készítője megálmodott. Az egyik így csinálja, a másik meg úgy, mert csak.
Pl itt az oldal közepe táján mutatok egy példát az USB eszközök automatikus felcsatolására. Meg kell keresni hogy az adott rendszer automunt rendszere hogyan működik, hol vannak (és milyen néven). Sanszos a felcsatolás paraméterei mások (kinek a nevében, milyen csoporttagsággal, milyen jogokkal csatolja fel). -
cigam
titán
válasz
fatpingvin
üzenetére
Waylandot használ, ott pedig (még?)nincs olyan lehetőség mint X esetén.
-
cigam
titán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Éppen ezért is írtam, hogy másodlagos szerepe van nálam. Egy NAS-on futó víruskergető nem helyettesítheti a PC-n futó védelmet.
Értem én hogy a víruskergetőknek is van fájlméret limitje (a clamscan 4GB-os fájlméretig kezd bele a vizsgálatba, ha felülírod az alapértelmezett (25MB?) limitet), de minden másra ott vannak a a valós idejű védelmek. -
cigam
titán
válasz
ViZion
üzenetére
Az sokat segít ha jól felparaméterezed. Pl. csak konkrét kiterjesztésű fájlokban keressen, amik vírust is tartalmazhatnak. Felesleges a több GB-os videók, mentések átvizsgálása.
Pl. nálam a Backup könyvtár ~14TB, több mint 500e fájlt tartalmaz, kevesebb mint 4 óra alatt átfésülte. Plusz az ütemezéssel is lehet zsonglőrködni. Napokra elosztani a munkát(1 nap csak egy mappát fésüljön át). Egy-egy megosztás keresési idejéből már ki tudod sakkozni hogyan oszd szét a keresési feladatokat. Igaz így előfordulhat, hogy napokig nem jön elő egy fertőzött fájl, ugyanakkor a klienseken a víruskergető úgyis megfogja ha problémás fájlt próbál megnyitni.Szóval nálam inkább másodlagos szerepe van a víruskergetésnek.
-
cigam
titán
válasz
urandom0
üzenetére
A fotód teljesen jól tükrözi mit szeretnék. Ebből egyből látod hogy egy másolat az eredetiről. Teljesen természetes, hogy a másolat létrejöttének dátuma későbbi, mint az eredeti létrejöttének dátuma. Mivel a dokumentum tartalma nem módosult, a módosítás dátuma az eredeti dokumentum módosításának a dátuma lesz.
Ha pl. egy papír alapú dokumentumot fénymásolsz, a másolat keletkezési dátuma ott is későbbi lesz, mint a korábbi dokumentum dátuma.
De a tartalma nem változik, vagyis az utolsó módosítás dátuma megegyezik az eredeti dokumentum utolsó módosításának dátumával. -
cigam
titán
válasz
urandom0
üzenetére
De nem egy új fájlt hozok létre, hanem egy már meglévőt másolok oda. Mivel a másolás közben a fájl tartalma _nem_ módosul, egyáltalán nem logikus hogy az eredeti módosítás dátumát átírja a másolás dátumára.
Közben olvasgatom a man-t és -p kapcsolóval már megőrzi a fájl eredeti attribútumait, mint pl. az mtime, ctime, jogosultságok.
Meg vagyok döbbenve, hogy nem ez az alapértelmezett. -
cigam
titán
válasz
urandom0
üzenetére
A /share/external/DEV3303_1/test.docx mindhárom time-ja másnap 2023-07-26 21:48:34.000000000. Ez is oké.
De miért? Az access time-ot még megértem, de a fájl nem lett se módosítva se változtatva. Vagyis a másik kettő idő miért módosult? Ráadásul ez a módosítás zavarja össze a mentő programot. Végig sikitozik a mentés ellenőrzésekor, hogy ennek a másolatnak nem egyezik meg az mtime-ja, vagyis az utsó mentés óta változott a tartalma.Jogos, lemarad a copy paste közben, és nem vettem észre
Szóval nem másnapra hanem már másolás után is megváltoznak ezek az idők. De miért? -
cigam
titán
Van egy fura dolog, és nem értem mitől.
Adott egy fájl a belső meghajtón:
stat /share/TM/test.docx
File: /share/TM/test.docx
Size: 12173 Blocks: 24 IO Block: 4096 regular file
Device: fd08h/64776d Inode: 124652253 Links: 1
Access: (0666/-rw-rw-rw-) Uid: ( 1000/ magic) Gid: ( 100/everyone)
Access: 2023-07-26 21:43:32.000000000
Modify: 2023-07-26 21:43:32.000000000
Change: 2023-07-26 21:43:32.000000000Amit átmásolok egy külső meghajtóra. Ekkor megváltozik az "Access Time", de a többi idő marad az eredeti.
cp /share/TM/test.docx /share/external/DEV3303_1/
stat /share/TM/test.docx /share/external/DEV3303_1/test.docx
Access: 2023-07-26 21:48:34.000000000
Change: 2023-07-26 21:43:32.000000000
Másnap újból ránézek a két fájlra.
stat /share/TM/test.docx /share/external/DEV3303_1/test.docx
Change: 2023-07-26 21:43:32.000000000
File: /share/external/DEV3303_1/test.docx
Device: 811h/2065d Inode: 14 Links: 1
Access: (0644/-rw-r--r--) Uid: ( 1000/ magic) Gid: ( 100/everyone)
Modify: 2023-07-26 21:48:34.000000000
Change: 2023-07-26 21:48:34.000000000Mitől módosul egy nappal később a külső meghajtón lévő fájl Modify, és Change Time-ja az Access Time-ra?!
A külső meghajtó ext4 fájlrendszerre van formázva. -
cigam
titán
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
Remmina-ra egy megoldás: [link]
-
cigam
titán
válasz
Tomi16
üzenetére
Olvasd át ezt: Mi az LVM és mire jó? A 5. és 6. oldalon van szó az logikai kötet átméretezéséről.
Elméletileg létezik egy system-config-lvm app, ami GUI-n keresztül oldja meg az LVM kezelését, de ha jól rémlik soha nem próbáltam. -
-
cigam
titán
Ez sem jó, mert "...és minden szombaton".
Viszont systemd timer-el megoldható:
systemd-analyze calendar 'Sat *-*-24..31 00:00:00' --iterations 10Havi mentés.timer:
[Unit]
Description=Havi mentés
[Timer]
OnCalendar=Sat *-*-24..31
Persistent=true
[Install]
WantedBy=timers.targetMentés.service:
[Unit]
Description=Mentés
[Service]
Type=oneshot
ExecStart=sudo mount -a && sudo /usr/bin/rsync -avz hely1 hely2
WorkingDirectory=/home/gézaMindkét fájlt bemásolod az /etc/systemd/system mappába, és engedélyezed:
sudo systemctl enable Mentés.timer && sudo systemctl start Mentés.timer -
cigam
titán
válasz
gianni85
üzenetére
Az OMV "csak" egy GUI. Rengeteg program/script, ami beállítja a gép szolgáltatásainak paramétereit.
pl.beállítod, hogy melyik meghajtót hova csatolja fel. Pedig egy fstab nevű fájl szerkesztésével ezt te is be tudnád állítani. stb...
Vagyis a hozzá nem értő mezei user-kenek is van esélyük bekattintgatni a helyes működést.
Mondjuk az sem mindegy hogy melyik OS-t tetted fel (32/64bit), plusz még a frissítés előtt csekkolyi kellett volna hogy milyen (hiba) üzenetekkel találkozol.Melyik leírás alapján melyik image-t töltötted fel az SD kártyára?
-
cigam
titán
válasz
gianni85
üzenetére
A smartot nem befolyásolja, de igen, az adatátvitel sebessége lassabb lehet.
Próbáld meg, veszteni fogsz vele semmit(,sőt tanulhatsz is belőle).
Miért gond az újratelepítés? Nem hiszem hogy olyan bonyolult konfigurációt hoztál össze. De ha mégis, hát mentsd le a beállításokat, amit egy szűz rendszerre visszatöltve ugyanott leszel. pl. [link]
Esetleg próbáld ki egy másik külső házba tenni (akárcsak próbából).
-
cigam
titán
válasz
gianni85
üzenetére
Valami szövegmegosztóra kellett volna, nem ide ...
Ugyanakkor lehet, hogy most valamiért összeveszik az UAC-vel. Próbáld meg kikapcsolni. [link] Talán segít a működés normalizálásában, de bukod vele ezt a szolgáltatást.
A másik lehetőség, hogy felteszed a régi, működő verziót. Majd az esetből tanulva, előszőr mentesz, aztán frissítesz(de nem bétára!).
Persze ami nem romlott el azt nem kell megjavítani, szóval a frissítést nem erőltetném. -
cigam
titán
válasz
HUNited
üzenetére
A WSL kezeli az ext4-et. Felcsatolod, átmásolod(rsync, vagy dd), készen vagy.
Persze egyszerübb Clonezillával az egészet átmásolni.
A Windows-os lemezkép kezelő programok is képesek klónozni, fájlrendszertől függetlenül, hisz egy szintel alatta, a szektorokat másolják le bitről bitre. -
cigam
titán
válasz
tvamos
üzenetére
Ahová felcsatolod mappa (/media/tomi/Public) annak milyen jogosultságai vannak?
Attól függen milyen jogokkal szeretnéd használni, én még az fstab paraméterekhez hozzáírnám, hogy uid=1001,gid=100
Ahol az uid- az usered azonosítója, a 100 pedig általában az useres csoport azonosítója. Vagyis a felhasználod, és az users csoport lesznek a tulajdonosok. -
cigam
titán
válasz
gigabytman
üzenetére
A /dev/root can't open block dev hibaüzenet gyanús
Mintha nem lenne olvasható a pendrive fájlrendszere. Ha lehúzol minden háttértárat (Nem letiltod a bios-ban, hanem fizikailag eltávolítod, pl. kihúzod a sata kábeleket) akkor is bepánikol?
Ki tudod próbálni a pedndrive-ot másik gépben?
USB2 portban próbálod? -
cigam
titán
válasz
gigabytman
üzenetére
Tuti jó image-t írtál ki? Ellenörzőösszeg stimmel? Írd ki megint egy másik pendrive-ra.
-
cigam
titán
Próbád ki
Annyi a trükkje, hogy a rendszert nem módosíthatod kedved szerint, az "read only" mert OStree modellt használ. a Felülete KDE, és programokat a flatpak segítségével telepíthetsz rá.
Szimpatikus modell, mert egyszerüen csak működik. A felhasználónak nem kell törődnie a rendszerkarbantartásról, a programok nem vesznek össze/nem hiányolnak programkönyvtárakat. A KDE meg egész csini felületet biztosít.
Egy hátulütője van: Ismernie kell a rendszer utolsó csavarját is, mert utólag nem hegeszthető hozzá eszközmeghajtó sem. -
cigam
titán
válasz
urandom0
üzenetére
Nem. Párszor próbáltam megérteni hogyan működik, de nem jött össsze.
Viszont haladok. A beállítások névjegyében software rendert írt ezért kis nyomozás után feltettem a firmware-amd-graphics csomagot, és reboot után már AMD Radeon Vega8 Graphics lett. Az éjszakai fény menüpont is aktív lett. Már csak arra várok, hogy leteljen a 12 perc...
-
cigam
titán
Újra nekifutottam a Gnome-al való barátkozással, és bele is futottam egy problémába. Ha beállítom, hogy a képernyő elsötétítése legy pl. 12 perc, akkor 12 percel később, csak levesz mindent a képernyőről, de a laptop háttérvilágítása bekapcsolva marad.
Hogyan lehetne a háttérvilágítást kikapcsoltatni? -
cigam
titán
válasz
totron
üzenetére
Puppy-val koncepcionális problémám van. Eleve root vagy, és kicsit trükközve tudsz csak user-ként belépni/használni.
Az AntiX meg inkább a systemd ellen harcol (szembeszélben pisil).Ha valami könnyed-re vágyik használjon icewm-et. Szöszmötölős a beállítása, de nagyon keveset fogyaszt. és meglepően reszponzív.
Viszont nem az ablakkezelő miatt lesz lassú a gép - szóval egy LXDE, XFCE, vagy Mate is megteszi - hanem mert a böngészés az egyik legerőforrásigényesebb tevékenység. Sem a CPU sem a memória nem lesz a barátja. -
cigam
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Spéci karakter?
-
cigam
titán
válasz
fatpingvin
üzenetére
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Úgy tűnik kell egy új szemüveg
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Mégse tetted idézőjelbe(láttad el aposztróffal) a
tibi@localhost-ot -
cigam
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Mert nincs idézőjelbe rakva?
CREATE USER 'new_user'@'localhost' IDENTIFIED BY 'password'; -
cigam
titán
Igazán átmehenétek ezzel a fokhagymás floppy témával máshová!
-
cigam
titán
válasz
PistiSan
üzenetére
Nekem semmi, ő meg a snap-el szenved.
Pontosabban egy gondom mégis van a Docker-el. Nincs megoldva a frissítés. Az nem túl jó opció, ha n+1 paraméteren átküzdom magam, hogy végre sikerüljön működésre bírni, de a frissítés úgy működik, hogy letörlöd, és létrehozod az újat az új verzióval. -
-
cigam
titán
válasz
hunaqua
üzenetére
megtalálom a megfelelő mappát
Pontosan melyiket?Amúgy valószínű, hogy olyan felhasználóval lépsz be, aminek nincs megfelelő jogosultsága módosítani az adott fájlt.
Olvasd el a WinSCP faq-t, ahol leírják hogyan tudod automatikusan, belépéskor megemelni a jogosultsági szintedet.
Szerintem az ablakos felülethez való ragaszkodás önszivatás.
Fogj egy putty-ot, lépj be, terminál felületre, és tanuld meg a nano hassználatát, vagy telepíts egy mc-t. -
cigam
titán
válasz
hunaqua
üzenetére
Attól függ hol vannak az "Ubuntu mappái". Ha ugyanazon a gépen (dual boot), akkor az a Windows verziójától is függ.
- Windows 11-re feltelepíthető a WLS, és onnan felcsatolhatóak az ext4 partíciók: [link]
- Vagy keresel egy kedvenc ingyenes/fizetős programot az ext4 partíciók felcsatolására, kezelésre. pl. Linux Reader, ext2reader, extFS for Windows, de létezik TotalCommander plugin is, -
cigam
titán
Ez de jópofa: [link]
Online ki lehet próbálni az xfce, Gnome, és KDE felületeket. -
cigam
titán
Néztél hozzá fw javítást?
-
cigam
titán
válasz
PistiSan
üzenetére
Ez inkább a Python topikba való.
A telegram-send --configure simán, hiba nélkül lefut?A leírása szerint 3.6-os python kell neki. Próbáltad a downgradet?
-
cigam
titán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Windows (wine?)alól fuss neki az UltraDefrag-al.
-
cigam
titán
Ez egy sokismeretlenes egyenlet. Pl. az Ubuntu-ék lehet saját kútfőből patc-eltek valamit, amit nem adtak vissza a közösbe, vagy a csomag (kernel?)készítők úgy gondolták, hogy az felesleges bele.
Az sem teljesen világos, hogy pontosan mi a difi A és B distro között. Csak a kernelt n+1 opcióval/paraméterrel lehet fordítani, nem beszélve az összes többi program működést befolyásoló konfigurációs beállításról. Nagyon sok függ attól milyen gépeket használnak a fejlesztők/tesztelők.
PL. megnézted a smartctl -a /dev/nvme0 kimenetét, hogy milyen PowerState állapotokat támogat? Könnyen lehet hogy Ubuntu-ék beletették ezt a maximum exit latency paramétert, hogy mindenképpen kezelje/működjön. Ami ritkán, pl. az esetedben megoldás lehet a problémára, a többi distro faragó meg úgy gondolta felesleges.
Mikori a BIOS? Pár napja (23-01-31) is kiadtak egy javítást. Plusz miért olyan gépet veszel, aminek gyárilag csak Windows támogatása van![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Esetleg próbáld megnézni (kitenni szövegmegosztóra) a kernel/rendszer üzeneteit. Lehet ennél többet is ír a naplóba, mielőtt megjelenik a hibafelirat, és lefagy.
-
cigam
titán
Itt van pár tipp, hogyan küszöböld ki a suspend-el kapcsolatos problémákat.
Zenebohoc
Amikor ezt műveli nem írkál hibákat a kernel naplóba? Pl. a dmesg parancs kimenetét tedd fel valami szövegmegosztóra.
Az USB csatlakozó az alaplap hátsó felépítményébe van kivezetve, vagy egy külön hátlapi csatlakozó van kábellel az alaplapra csatlakozva? Mert lehet HW hiba is. Kontakt hiba, vagy az USB (táp)kiszolgáló elektronika hibája is.
Lehet ideje elengedni ezt a gépet. Nem akarok a pénztárcádban turkálni, de 30-40k-ért már i3-al szerelt komplett gépet kapsz. Persze meglehet próbálni egy USB bővítőkártyát szerezni, de lehet kidobott pénz lenne, és azt a pár ezrest az "új" gépbe kellene fektetni. -
cigam
titán
A partíció nevét particionáláskor adhatod meg (vagy később). A GPT-ben tárolja 72byte-on.
A címke pedig a partíción létrehozott fájlrendszeren belül jön létre.
Vagyis a név a partícióhoz kötődik , a címke meg a fájlrendszerhez.És van a kakukktojás: partíció címke Ez pedig ugyanaz mint a partíció neve.
A GPT leírásokban "Partition name"-ként hivatkoznák rá, de a Linux fstab már PARTLABEL-ként hivatkozik rá. -
cigam
titán
válasz
dances
üzenetére
Az oldalukon azt írják, hogy
"mivel a Linux telepítőnk még kísérleti stádiumban van, jelenleg a platformokon átívelő Anaconda disztribúciót ajánljuk erre az operációs rendszerre, amely tartalmazza a Spydert és sok más hasznos csomagot a tudományos Pythonhoz.
...
Az önálló verzió beépített értelmezője jelenleg nem támogatja a csomagok telepítését a vele együtt szállított általános tudományos könyvtárakon túl, így a legtöbb felhasználónak szüksége lesz egy külső Python-környezetre a saját kódjának futtatásához, mint bármely más IDE esetében. Emellett az önálló telepítők még nem működnek együtt harmadik féltől származó bővítményekkel, így az ezekre igényt tartó felhasználóknak inkább egy Conda-alapú disztribúción keresztül kell használniuk a Spydert."
[link]Szerintem ha mellé rakod az Anaconda-t, akkor az felpakolja a szükséges pluszt, ami kell a Spyder futtatásához.
-
cigam
titán
válasz
tvamos
üzenetére
Egy új "GUI" leteszteléséhez miért kell distro-t váltani (hopperkedni)?
Úgysem találsz olyant ami minden kívánságodat pöc-röf teljesíti. Mindegyiket kell maszírozni hol itt hol ott, hol előbb, hol utóbb.
Most azért nem tetszik mert a Sypder nem fut pöc-röf, vagy a Gnome kinézete, működése problémás? -
cigam
titán
Előtte is add ki a fájlrendszer ellenőrzés parancsot az adott partícióra, majd csatold le, hogy menet közben véletlenül se próbáljon meg bármi is hozzáférni. Jobb ha egy hibátlan ext3 fájlrendszernek fut neki.
Amúgy meg miért nem jó ha ext3-on marad? Milyen előnyöd származik az ext4-ből?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 91% Akkumulátor
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest