Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz Wolfskin #76244 üzenetére

Vagy 15 éve foglalkozok linux-szal kisebb nagyobb - inkább kisebb - intenzitással. Bár mindig visszahúzott a sötét oldal. :D Pár éve NAS "építés"t terveztem és arra kerestem OS-t. Az építésből egy USFF gép lett OS-nek az OMV mellett horgonyoztam le, ez hozta a linux-os ismereteim felmelegítését, illetve a halódó - azóta el is halálozott - laptopomon a W7 az utolsókat rúgta. Mint-tel és a Manjaro-val kapott még ~1,5 évet. Ez volt A pillanat. Bár megmaradtam a műkedvelő amatőr szinten. :DDD Itt is jól érzem magam.
    Azóta vegyesen használok W10-et és linux-ot (Manjaro KDE). A W10-en már csak dolgozok, sajnos a grafikai programjaim - Affinity programok, odáig süllyedtem, hogy meg is vettem mindet, hiába, öregszem én is. A 27EFt vs. ~1,5MFt eléggé meggyőző tudott lenni ahhoz, hogy ne gondolkodjak sokat és azon a szinten amin én dolgozok velük (fotó szerkesztés, -retusálás, -restaurálás, alapszintű kiadványszerkesztés (könyvborítók, szórólapok, plakátok) tökéletesen megfelelnek) - Windows, vagy MacOS verzióban elérhető. Wine-nal nem működnek. Minden mást linux-szal "intézek". Ha gondolod és van kedved, adj egy esélyt a linux-nak. Még az is lehet, hogy megkedvelitek egymást.

Új hozzászólás Aktív témák