Új hozzászólás Aktív témák

• Anonymus23

veterán

Sziasztok,
    Segítséget szeretnék kérni.
    Az alaphelyzet:
    Van egy laptop, amiben a win10 egy frissítés után (vagy ki tudja mi történt a tulaj "nem tudja megmondani"), nem indul el a rendszer, viszont minden kérésem ellenére a C-n is tároltak fontos adatokat, így az újrainstallálás nem pálya, főleg azért, mert a laptopban van egy m2 SSD + egy winchester is, és nincs jelenleg olyan gépem itthon, amiben lenne plusz egy m2 SSD hely lementeni az adatokat róla.

Másik fórumon azt javasolták, hogy USB-ről bootoljak be egy live linuxal, és mentsem le az adatokat, ami szerintem is működő eljárás lenne, viszont évek óta nem használtam Linuxot, előtte is csak kipróbálás erejéig, de talán a fenti művelet még menne.
    Letöltöttem a LinuxLive USB Creator-t, letöltési opció mellett kérdezi tőlem, hogy melyik linuxot? :F
    Ebben kérnék szépen tanácsot, hogy melyik lenne az a Linux, amit érdemes lenne letölteni, ahol minél egyszerűbben meg tudnám oldani a fenti mentési műveletet: 1 db SSD + 1 db winchester + lesz 1 db USB-s külső vinyó, amire a mentés történne.

Ezeket dobja fel, plusz még lent egy csomó...
    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés