Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55492) ubyegon2 válasza Smiley (#55489) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Gentoo és szerver.....tipikus Kezdő topikos kulcsszavak egyébként! :DD

2017 nem értem hogyan jön ide amúgy, mert sokaknak gyenge gépe van, sokaknak meg pont bőven van memóriája. A swap partició egyszerű, ezért használják a kezdők. Ezt a zram-ot hogyan is kell csinálni amúgy :F , kezdő home user és dektop, nem Gentoo szerver a cél. Én nem ismerem a zram-ot, bár hallottam róla, de ha elmondjátok, hogyan működik, azt fogom javallani ezután. Kivéve azoknak, akiknek van elég memóriája csak hibernálni akarnak, nekik nem biztos, hogy szerencsés, mert sokszor nem működik, ellentétben a swap-pal.

Neked sem bántásból mondom, de vissza tudsz emlékezni, hogy egy kezdő hogyan kezdi el használni a desktop Linuxát? ;] Azt elárulom, hogy rendkívül kevés scriptet írnak.

Gondolom használtál már te is térképet valamikor. Na ugye!
Akkor megadnám a sarokpontokat és a holnapi gyakorlatra tervezd már meg egy trilaterális hdm térképszükségletét, mondjuk kutató-mentő feladatokra és és egy szf dandár átkaroló műveleteihez.
Ja és közben légnyomást kapott a parancsnok, így Gauss-Krügerben adta meg a koordinátákat, de neked UTMS 84-ben kéne már tervezni. (bocs, de le kellett kicsit egyszerűsítenem)

Ugye, hogy a két dolog között érzékelhető a különbség!? No, akkor gondolj arra, hogy itt a többség használt már térképet, de ennyi. ;)

(#55483) CPT.Pirk Bocs főnök, de a minitube az csak egy egyszerű yt lejátszó, azzal csak a kolléga füle tudja kiszedni a hangokat. :DDD

(#55481) CsengődiGeri A samba használatára/beállitására kéne ráfküdnöd, speciel én még nem használtam Win/Linux hálózatot, egyszer próbáltam, de nem találta a Windowst az istennek se.....(persze csak azért, mert nincs ilyen egyik gépen sem)[link]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.