Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

válasz rii #24639 üzenetére

Én még a cpu kímélő Transmission torrent kliens-t ajánlanám.
    DC-zni meg nyugodtan rakd fel a wine-t (Windows "emulator"), az alá meg a windows-os APEX DC-t. Tökéletesen fut. :)

(Alá úgy tudod telepíteni, hogy simán csak letöltöd az exe file-t és enter / dupla jobbegérgomb; nem kell ehhez elindítani a wine-t , legalábbis alap esetben linux boot-tal indul, nem zavar sok vizet, nem igazán terhelő, régi gépet használok, ebből tudom).

Sok más előnye miatt is megéri wine-t telepíteni: vannak windows progik, melyek tökéletesen futnak így linux alól is, de persze sokuk tökéletlenül, vagy egyáltalán nem fut némelyik (játékok többsége pláne nem, és vigyázz a média alkalamások nagy részével is wine alatt).

(#24654) eastsider :

Ahogy hallottam, a win 8 eléggé terhelő. Nem használtam sose, de saccra egy mai ubuntu verzio is esélyesen gyorsabb. Ráadásul 16 GB RAM-od van. Én régi gépet használok, bő 10 évest, P4, 1 GB RAM-mal, és Linux Mint illetve Ubutnu is futott már rajta, remekül.

Win már fent van? Az jó, mert egyszerűbb, ha előbb az kerül fel, a grub (boot-olásnál oprendszer választó) miatt. Szerintem egyszerű a telepítés, én kezdőként elboldogulok egy ubi (ubuntu) telepítéssel. Értelemszerű, írja, amit kell, grafikusan megadhatod a partíciókat, figyelmeztet, ha meglevőt jelölsz be törlésre stb. De ha elakadsz, kérdezz. Ha itt vagyok, reagálok, ha tudom esetleg a választ, vagy más, aki épp itt van.

Új hozzászólás Aktív témák